rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ БОКС

БОКС

Євген Хитров 9 грудня у США боксуватиме з домініканцем Джонатаном Батістою

Український боксер-середньоваговик, випускник аспірантури Львівського державного університету фізичної культури Євген Хитров свій наступний поєдинок у професіональному рингу проведе у суботу, 9 грудня, в американському Норфолку, проти домініканця Джонатана Батісти.

33-річний суперник Євгена Хитрова у своєму останньому бою 19 жовтня цього року поступився нокаутом росіянинові Раджабу Бутаєву, пише ldufk.edu.ua.

Зазначимо, що з останніх 11-ти поєдинків домініканець виграв лише два, причому, обидві перемоги над своїми співвітчизниками - Оскаром Родрігесом та Хуаном Карлосом Сантосом - він здобув рішенням суддів. Ці бої проходили на батьківщині Батісти. За межами ж Домініканської Республіки він не перемагав ніколи. А загалом, у послужному списку Джонатана Батісти 16 перемог (9 нокаутів) і 10 поразок.

Нагадаємо, 29-річний уродженець Кривого Рогу Євген Хитров у своєму останньому поєдинку, що відбувся 15 вересня поточного року, переміг за очками американця Дерріка Фіндлі. Усього ж на рахунку Євгена Хитрова 15 перемог (12 - нокаутом) та 1 поразка.

 

Гвоздик може стати офіційним претендентом на бій з росіянином Ковальовим

Український боксер-професіонал Олександр Гвоздик може стати офіційним претендентом на титульний бій проти чемпіона світу за версією WBO росіянина Сергія Ковальова (31-2-1, 27 КО).

З такою пропозицією промоутерська компанія Top Rank звернулася до Всесвітньої боксерської організації (WBO), повідомляє xsport.ua.

На даний момент український боксер-напівважковаговик Гвоздик (14-0, 12 КО) перебуває на першій позиції в рейтингу WBO, тому пропозиція виглядає цілком обґрунтованою.

Нагадаємо, що Ковальов завоював вакантний пояс WBO 25 листопада, нокаутувавши українця В'ячеслава Шабранського (19-2, 17 КО). Менеджер росіянина Егіс Клімас вважає ймовірність бою досить високою.

ШАХИ

У новому рейтингу ФІДЕ Анна Музичук зберегла за собою другу позицію

Чотири рази на рік - у перший календарний день кожної пори року - Міжнародна федерація шахів (ФІДЕ) презентує оновлений рейтинг. Тож і в перший день зими, 1 грудня, світова шахова спільнота дізналася про зміни у співвідношенні сил найкращих майстрів найдавнішої та наймудрішої гри людства.

У першу десятку списку у жінок, як і раніше, входять дві українки, випускниці Львівського державного університету фізичної культури - Анна Музичук (коефіцієнт - 2582) та її молодша сестра, екс-чемпіонка світу Марія Музичук (2544), які посідають друге та шосте місця, відповідно, повідомляє ldufk.edu.ua.

А очолює жіночий рейтинг чинна чемпіонка світу китаянка Хоу Іфань (2680). У ТОП-100 шахісток світу, крім сестер Музичук, ще п'ятеро представниць України: 31. Наталія Жукова (2444), 38. Інна Гапоненко (2435), 50. Анна Ушеніна (2416), 76. Наталія Букса (2385), 99. Тетяна Василевич (2360).

У чоловіків лідером є чемпіон світу норвежець Магнус Карлсен (2837). У світову сотню входять вісім шахістів України, а найкращий серед них, ще один випускник ЛДУФК Василь Іванчук (2726), посідає 28-е місце. На 71-й позиції наразі перебуває інший представник нашого вишу - Мартин Кравців (2672). Решта українців посідають наступні місця: 37. Павло Ельянов (2711), 44. Юрій Кузубов (2699), 48. Руслан Пономарьов (2694), 54. Юрій Криворучко (2689), 77. Олександр Моїсеєнко (2667), 99. Антон Коробов (2652).

 

Іванчук і Музичук - переможці «Королівського-2017» у Бухаресті

Добре знані далеко за межами України львівські гросмейстери, випускники ЛДУФК Василь Іванчук і Анна Музичук стали переможцями XI «Королівського турніру» з шахів Romgaz-2017, який 28 листопада завершився в Бухаресті.

Традиційно на престижному турнірі у столиці Румунії, який цього разу зібрав дуже сильний склад учасників, визначалися переможці та призери спочатку у швидких шахах (рапід), а наступного дня - в бліці, повідомляє ldufk.edu.ua.

Василь Іванчук став «королем» турніру в рапіді, набравши 4 очки зі 6-ти можливих. Галичанин у підсумковій турнірній таблиці випередив свого колишнього партнера по національній збірній команді України, а нині росіянина Сергія Карякіна, який набрав 3,5 очка. Нагадаємо, в останньому циклі боротьби за титул чемпіона світу Карякін виграв турнір претендентів, але в матчі за шахову корону поступився її чинному володареві норвежцю Магнусу Карлсену. Трійку призерів доповнив амбіційний китаєць Вей І, в активі якого 2,5 пункта. Гросмейстер з Піднебесної на 0,5 очка випередив господаря турніру - румуна Богдана-Даніеля Дяка.

У змаганнях жінок у рапіді «королевою» турніру стала наша Анна Музичук, яка фінішувала з результатом 4,5 очка. Володарку «срібла» німкеню Елізабет Петц випускниця ЛДУФК обійшла на 1 заліковий бал. Третій приз виборола легендарна шведка Піа Крамлінг, в активі якої 3 очки. Квартет замкнула румунку Коріна-Ізабель Пептан, яка спромоглася набрати лише 1 пункт.

Ще більш переконливими були перемоги Василя Івановича та красуні Анни у бліці, де учасники зіграли по 12 партій. У змаганні чоловіків Василь Іванчук переміг з результатом 9,5 очка з 12-ти можливих. Сергій Карякін набрав 7,5, Вей І - 4,5, а Богдан-Даніель Дяк - 3,5.

Трохи менш вагомою над суперницями була перевага у бліці Анни Музичук. У її активі 8 очок, і вона обійшла Елізабет Петц та Піу Крамлінг, які набрали 6,5 і 6 пунктів відповідно. Четверте місце посіла Коріна-Ізабель Пептан - 3,5 очка.

ФРІСТАЙЛ

Олександр Абраменко виграв етап Кубка Європи-17/18 у лижній акробатиці

Title  

Український фрістайліст Олександр Абраменко на етапі Кубка Європи-17/18 у Руці (Фінляндія) здобув першу перемогу після важкої травми коліна.

Як повідомляє sportarena.com, Абраменку на континентальному старті не було рівних у дисципліні лижна акробатика. Українець набрав 233.10 бала, випередивши Олівера Рочона (Канада) і Станіслава Нікітіна (Росія).

Цим виступом Абраменко підтвердив свою готовність до старту Кубка світу-17/18. Перший етап олімпійського сезону відбудеться 16 грудня, в Китаї.

Нагадаємо, Олександр Абраменко в сезоні-15/16 став володарем малого Кришталевого глобуса з лижної акробатики. Втім, операція на коліні і подальша тривала реабілітація не дозволили українцю в минулому сезоні розвинути свій успіх.

СПОРТИВНА ГІМНАСТИКА

Радівілов вдруге поспіль став найкращим спортсменом місяця в Україні

Спортивного гімнаста Ігоря Радівілова визнано найкращим спортсменом листопада в Україні. А його особистого наставника В'ячеслава Лаврухіна названо найкращим тренером останнього осіннього місяця 2017 року.

Підводячи підсумки листопада, експертна комісія НОК відзначила чудові виступи українських спортсменів на міжнародних змаганнях з біатлону, велоспорту, дзюдо, спортивної гімнастики та фехтування, повідомляє офіційний сайт організації.

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2012 зі спортивної гімнастики Ігор Радівілов отримав високе визнання НОК завдяки чудовому виступу на етапі Кубка світу-2017 у німецькому Котбусі, де він здобув медаль найвищого ґатунку у вправах на кільцях та приніс Україні «срібло» в опорному стрибку.

Нагадаємо, Ігор Радівілов вдруге поспіль здобуває звання найкращого спортсмена місяця в Україні. В жовтні спортивного гімнаста удостоїли високого звання за «срібло» світової першості 2017 року в опорному стрибку.

ФУТБОЛ

Огляд матчів 18-го туру чемпіонату України серед клубів Прем'єр-ліги

Футболісти київського «Динамо» перемогли у столиці «Маріуполь» (5:1) у 18-му турі чемпіонату України серед клубів Прем'єр-ліги.

  Title

У киян авторами голів на НСК «Олімпійський» стали Денис Гармаш (28 хвилина), Віктор Циганков (45+3), Жуніор Мораес (75, 85) та Дерліс Гонсалес (90). У гостей рахунок відкрив Сергій Болбат (27), повідомляє Укрінформ.

На 68-й хвилині у маріупольців з поля був вилучений Сергій Яворський.

«Ворскла» здолала у Полтаві «Олександрію» (3:1). Відзначилися Владислав Кулач (20), Юрій Коломоєць (42) та Олександр Кобахідзе (49) - у господарів, Андрей Гітченко (90+2) - у олександрійців.

Кропивницька «Зірка» перемогла вдома кам'янську «Сталь» (1:0). М'яч на 78-й хвилині забив Іван Цюпа.

Вилучення: Арно Гедж («Зірка», 33), Анатолій Ульянов («Сталь, 76).

Поєдинок у Львові між «Карпатами» та донецьким «Олімпіком» було зупинено через сильний снігопад. Команди мають дограти другий тайм. Про дату догравання УПЛ повідомить пізніше. Поки що рахунок на табло стадіону «Україна» 1:1. Голи: Сергей Мякушко (42) - Антон Кравченко (45+3).

Нагадаємо, у суботу лідери чемпіонату - футболісти донецького «Шахтаря» - обіграли рівненський «Верес» (2:0).

Голи на ОСК «Металіст» у Харкові записали до свого активу Марлос (49, з пенальті) та Факундо Феррейра (75).

Унічию (1:1) завершилася зустріч між одеським «Чорноморцем» та луганською «Зорею». М'ячі в Одесі забили Олексій Хобленко (71) - у господарів, Олександр Сваток (67) - у луганчан.

У цій грі головний арбітр Віталій Романов із Дніпра показав футболістам 8 жовтих та 3 червоні картки. У одеситів з поля були вилучені Денис Васін (18-та хвилина) та Алассан Н'Діає (76), у «Зорі» - Руслан Бабенко (33).

Турнірне становище після 18-го туру: «Шахтар» - 42 очки (після 18-ти ігор), «Динамо» - 38 (17), «Ворскла» - 28 (18), «Верес» - 25 (18), «Олімпік» - 25 (17), «Зоря» - 24 (18), «Маріуполь» - 20 (17), «Олександрія» - 18 (18), «Зірка» - 17 (18), «Чорноморець» - 16 (18), «Карпати» - 14 (17), «Сталь» - 12 (18).

Додамо, що матчі 19-го туру відбудуться 9 і 10 грудня. Після цього чемпіонат піде на перерву і продовжиться у середині лютого.

БІАТЛОН

Віта Семеренко стала срібним призером Олімпіади-2014 у спринті

Українська біатлоністка Віта Семеренко була третьою у спринтерській гонці на Олімпіаді-2014 у Сочі, але після дискваліфікації росіянки Ольги Вілухіної отримає «срібло».

Українська біатлоністка Віта Семеренко - срібний призер Олімпійських ігор-2014 у спринтерській гонці. Це стало відомо після того, коли Міжнародний олімпійський комітет (МОК) дискваліфікував ще п'ятьох російських спортсменів, які брали участь в Сочі-2014. Про це повідомляє офіційний сайт МОК.

Визнані винними в порушенні антидопінгових правил і довічно дискваліфіковані медалісти та учасники Сочі-2014: скелетоніст Сергій Чудінов, бобслеїсти Дмитро Труненков і Олексій Негодайло, біатлоністки Яна Романова та Ольга Вілухіна.

Вілухіна позбавлена «срібла» спринту і «срібла» в естафеті, Романова - «срібла» в естафеті. Таким чином, срібну медаль спринту Сочі-2014 отримає наша Віта Семеренко, яка в тій гонці прийшла третьою.

Бобслеїсти Труненков і Негодайло були переможцями змагань четвірок разом з дискваліфікованими раніше Олександром Зубковим і Олексієм Воєводою. Сергій Чудінов на Олімпіаді-2014 в Сочі посів лише п'яте місце.

ДЖИУ-ДЖИТСУ

Іван Настенко виграв «золото» ЧС-2017

Українські спортсмени здобули «золото» та «срібло» в розділі «файтінг» на чемпіонаті світу з джиу-джитсу 2017 року, який 28 листопада закінчився у Колумбії.

Іван Настенко став володарем чемпіонського титулу у ваговій категорії до 94 кг. До титулів чемпіона Всесвітніх Ігор-2017 і чемпіона Європи-2017 українець додав і титул чемпіона світу-2017, повідомляє прес-служба Мінмолодьспорту.

«Срібло» у ваговій категорії до 62 кг до активу української команди виборов Богдан Мочульський.

Нагадаємо, що чемпіонат світу з джиу-джитсу 2017 року проходив у Боготі (Колумбія) з 24 по 28 листопада.

ТЕНІС

Жіночі збірні України і Чехії стали лідерами сезону-2017 WTA за кількістю титулів

Українські тенісистки у 2017 році здобули вісім трофеїв у турі Жіночої тенісної асоціації (WTA) в одиночному розряді.

За підсумками сезону, представниці двох країн, Чехії та України, стали чемпіонками восьми турнірів (WTA враховує всі змагання основного туру + WTA 125k Series), повідомляє btu.org.ua.

Чешки Кароліна Плішкова (Брісбен, Доха, Істборн), Катержина Синякова (Шеньчжень, Бостад), Петра Квітова (Бірмінгем), Барбора Заглавова-Стрицова (Лінц) та Маркета Вондроушова (Біль) вигравали змагання, а фіналістками турнірів були Люсі Шафаржова (Будапешт), Крістіна Плішкова (Прага) і Барбора Крейчикова (Нюрнберг).

Українські тенісистки брали участь у восьми фіналах і у всіх матчах святкували перемогу: Еліна Світoліна (Тайбей, Стамбул, Дубай, Рим, Торонто), Леся Цуренкo (Акапулько), Катерина Бондаренкo (Ташкент) і Катерина Кoзлова (Далянь).

Додамо, що у рейтингу тенісних націй Кубка Федерації збірна України завершує сезон-2017 на десятому рядку.

Василина Кириченко: «Золота медаль у Чорногорії – це багаторічна титанічна праця!»

БОКС

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers