rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Флінна звільнили за брехню

Флінна звільнили за брехню

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що звільнив у лютому свого радника Майкла Флінна через його брехню віце-президентові Майку Пенсу і ФБР. Про це він написав у Twitter.

«Я був вимушений звільнити генерала Флінна тому, що він брехав віце-президентові і ФБР. Він визнав свою провину за цю брехню. Це - ганьба, тому що його дії під час передання влади були законними. Приховувати не було що!» - написав Д. Трамп.

 

США оголосили про намір вийти зі Всесвітнього договору про міграцію

 

США оголосили, що президент Дональд Трамп вирішив вивести країну з учасників Всесвітнього пакту про міграцію ООН, заявляючи, що він порушує суверенітет США.

Як заявили в Державному департаменті США 2 грудня, цей договір «містить багато положень, що є несумісними з політикою США щодо мігрантів і біженців і принципами адміністрації Трампа стосовно міграції». Через це, мовиться в повідомленні, «Дональд Трамп вирішив, що США завершать свою участь у процесі пакту».

Посол США в ООН Ніккі Гейлі, яка оголосила цю заяву в Організації Об'єднаних Націй, наголосила при цьому: «Америка пишається своєю іммігрантською спадщиною і давнім моральним лідерством у наданні підтримки мігрантам і біженцям у всьому світі. Але наші рішення про політику щодо імміграції мають завжди ухвалювати американці і тільки самі американці. Ми самі вирішимо, як найкраще контролювати наші кордони і кому буде дозволено в'їхати до нашої країни».

Заява пролунала напередодні триденної конференції з приводу цього пакту, що відкрилася 3 грудня в Мексиці. На ній заплановано обговорити рекомендації для завершення процесу укладення пакту.

Наразі в пакті беруть участь 193 держави-члени ООН, які 2016 року на сесії Генеральної асамблеї ООН ухвалили Нью-Йоркську декларацію про біженців і мігрантів. Цим не обов'язковим до виконання документом держави-учасниці взяли на себе зобов'язання розробити новий підхід до міграції і ставлення до біженців і 2018 року ухвалити остаточний всесвітній пакт про міграцію.

 

Гаваї випробували систему оповіщення про ядерний удар

 

Американський штат Гаваї протестував сигнал тривоги на випадок ядерного удару у зв'язку з регулярними погрозами на адресу США з боку КНДР, передає Deutsche Welle.

«Гаваї є одним з американських штатів, який вперше з часів холодної війни протестував сигнали тривоги, що повинні попереджати населення про ядерний напад», - йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що ці випробування були проведені на тлі потенційної ядерної загрози з боку КНДР.

Повідомляється, що спочатку були випробувані «звичні» сирени для природних катастроф, таких, як цунамі і урагани, а услід за ними пішов хвилинний сигнал попередження про ядерну атаку.

Така перевірка системи оповіщення буде здійснюватися в перший робочий день щомісяця.

 

Акції впали після того, коли союзник Трампа визнав провину

 

Фондовий ринок США відреагував падінням котирувань після того, коли агентство новин АВС повідомило, що колишній радник з національної безпеки США Майкл Флінн готовий свідчити проти президента Трампа в рамках розслідування можливого втручання Росії у вибори в США 2016 року.

Протягом дня індекс S&P 500 впав більше, ніж на 1 відсоток - найбільше за останні три тижні, а Індекс Dow Jones знизився на піввідсотка посеред дня, повідомляють ЗМІ.

Фондові ринки відкрились з негативною динамікою в четвер, однак падіння посилилось після 11-ї, коли АВС повідомило, що Флінн даватиме свідчення проти Трампа, зазначає The Hill.

Котирування фондового ринку зростали після того, коли Трамп обійняв посаду, з огляду на очікування дерегуляції бізнесу та зниження податків для підприємств.

Трамп неодноразово схвально відгукувався про зростання фондових ринків. «Причина, з якої фондові ринки такі успішні, - це я», - сказав Трамп журналістам минулого місяця.

Розвиток справи Флінна наближає розслідування Мюллера ближче до Трампа, зазначали коментатори новин, повідомляє АР.

Справа Флінна затьмарила новини про підтримку республіканцями довгоочікуваної податкової реформи, що могло б мати позитивний вплив на настрої фондових ринків.

 

У США офіційно визнали Bitcoin

 

Комісія з торгівлі товарними ф'ючер­сами США офіційно дозволила біржі Chicago Mercantile Exchange (CME) та CBOE Futures Exchange розпочати торгівлю ф'ючерсами на криптовалюту № 1, передає Bloomberg.

За даними агентства, перші торги можуть пройти вже 18 грудня, при цьому на біржі Chicago Mercantile Exchange стверджують, що вже готові стартувати.

Крім того, біржі Cantor Exchange, яка входить у велику фінансову компанію Cantor Fitzgerald, дозволили пропонувати інвесторам бінарні опціони на біткоїни. Йдеться про різновиди біржового контракту, при укладанні якого покупець робить прогноз, як зміниться біржова ціна на базовий актив. Якщо прогноз здійснюється через заздалегідь встановлений проміжок часу, то покупець отримує прибуток.

«Біткоїн - це віртуальна валюта, це товар, з яким ми ще жодного разу не мали справу. Ми очікуємо жорсткого моніторингу від торгових майданчиків», - наголосив глава Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами США Крістофер Джанкарло.

 

Президент запалив вогні на Національній різдвяній ялинці у Вашингтоні

 

Президент США Дональд Трамп і його сім'я запалили вогні на Національній різдвяній ялинці в парку перед Білим домом, пише «Голос Америки».

Церемонія пройшла на галявині Ellipse, де стоять головна ялинка і 50 менших дерев, що представляють кожен зі штатів. Ведучими цьогорічної церемонії були Кеті Лі Ґіффорд і Дін Кейн.

На заході виступили групи Beach Boys і Mannheim Steamroller, оркестр ВМС та інші виконавці.

Це вже 95-а церемонія запалювання різдвяної ялинки перед Білим домом. Традицію розпочав президент Калвін Кулідж у 1923 році. Вона не була порушена навіть у 1941 році, через два тижні після того, коли США вступили в Другу світову війну.

На церемонії, що проходила 22 грудня 1941 року, несподівано з'явилися прем'єр-міністр Великобританії Уїнстон Черчилль і спадкові принц і принцеса Норвегії, чия країна була за рік до того окупована Німеччиною.

Ялинку не запалювали в наступні воєнні роки в зв'язку з необхідністю економити електроенергію, проте в 1942, 1943 і 1944 роках місцеві школярі зібрали прикраси для Національної ялинки. Оскільки прикраси мали патріотичну тематику, разом з ними на ялинку повісили таблички з іменами американських військових. Національна ялинка стала символом патріотизму у важкі часи.

Пізніше, у 1980 році, вогні на ялинці протягом тривалого часу не сяяли і були запалені лише на 417 секунд в пам'ять про 417 днів, які провели в полоні 52 американських заручники в Ірані. Заручників звільнили в січні 1981 року, по закінченні 444 днів з моменту захоплення, і ялинку знову запалили, щоб відзначити в такий спосіб їхнє повернення на Батьківщину.

Тепер Національну різдвяну ялинку запалюють раніше, а після церемонії починається Свято миру, що відзначається протягом місяця і має на меті зміцнити дух єдності між представниками різних етнічних і релігійних груп у США.

 

Twitter «шторм» ударив по «особливих» британсько-американських відносинах

 

У Лондоні лунає стурбованість долею «особливих відносин» Британії зі Сполученими Штатами через ще один прояв розбіжностей у поглядах британських політичних лідерів та президента Дональда Трампа, пише «Голос Америки».

У безпрецедентному обміні критичними зауваженнями речник прем'єр-міністра Терези Мей сказав у середу, що президент Трамп «вчинив неправильно», поширивши через Twitter три дописи з відео, що підбурюють антиісламські настрої, від британської крайньо-правої організації.

Кілька провідних британських політиків також розкритикували вчинок Дональда Трампа, а лідер Англіканської церкви Архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі сказав, що він «глибоко стурбований» тим, що пан Трамп «вирішив посилити голос крайньо-правих екстремістів».

Президент Трамп на британську критику відповів також через Twitter, звернувшись безпосередньо до Терези Мей: «Не зосереджуйтесь на мені, зосереджуйтесь на руйнівному радикальному ісламському тероризмі, що поширюється всередині Сполученого Королівства».

Представники британського уряду відмовилися від подальших коментарів у цій справі, але у політичних колах у Лондоні з новою силою лунають заклики скасувати державний візит американського президента.

Британський уряд наголосив у середу, що запрошення й далі чинне, проте дата візиту, якого очікували ще торік, дотепер не оголошена.

Поширення Дональдом Трампом вказаних відео на Twitter збурило особливу увагу у Лондоні тому, що початково їх опублікувала представниця крайньо-правої антиісламської організації «Британія насамперед» (Britain First) Джейда Франсен.

31-річна Франсен, якій загрожує судова відповідальність за розпалювання ворожнечі у виступах на одній з демонстрацій, подякувала президентові США за підтримку.

Окремо американського лідера критикував чоловік загиблої жінки - депутата британського парламенту Джо Кокс, яка стала жертвою крайньо-правого екстреміста.

Нападник, який сидить у в'язниці, убив Джо Кокс 2016 року з вигуками «Британія насамперед» (Britain First).

У Сполучених Штатах низка чільних демократів та республіканців розкритикували дії президента.

Речниця Дональда Трампа у Вашингтоні заявила, що президент США хотів привернути увагу до «реальної загрози» національній безпеці.

 

У США набули чинності додаткові санкції проти Росії

 

Санкції проти енергетичного та фінансового секторів економіки Росії, які були накладені за її агресію проти України, вступили в силу, інформує сайт міністерства фінансів США.

«Зміни стосуються поправок до Директиви 1 і Директиви 2, пов'язаних з Україною та Росією, які були прийняті 29 вересня 2017», - йдеться в повідомленні міністерства фінансів США.

Зокрема, зміняться умови фінансування російських компаній, що перебувають під санкціями з боку американських юридичних або фізичних осіб, а також з території США. Для компаній енергетичного сектора термін, на який їм можуть бути надані кредити, скоротиться до 60 днів з чинних 90, а для компаній з фінансового сектора - до 14 днів з чинних 30.

 

Трампу закидають порушення закону, якому понад 200 років

Мери міст з усього світу зібралися у Чикаго на North American Climate Summit

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers