rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Не минуло й 10 років: ГПУ готує подання на депутата Бойка через історію з вишками

Не минуло й 10 років: ГПУ готує подання на депутата Бойка через історію з вишками

Генпрокуратура незабаром скерує до Верховної Ради подання на зняття з лідера «Опозиційного блоку» Юрія Бойка депутатської недоторканності в рамках кримінальної справи про закупівлі так званих «вишок Бойка».

Про це повідомив із трибуни парламенту генпрокурор Юрій Луценко, відповідаючи на запитання Бойка.

«На друге ваше питання я відповідати не буду, тому що перебуваю з вами в конфлікті інтересів. Генпрокуратура перебуває на завершальній стадії в етапі скерування до Верховної Ради матеріалів про скасування депутатської недоторканності у справі про закупівлю «вишок Бойка», - сказав Луценко.

Як повідомлялося, «Ireland & Overseas Acquisitions Limited» і «Milltown Corporate Services», номінальними власниками яких є латвійці Стан Горін та Ерік Ванагельс, були засновниками фірми «Highway investment processing llp», яка у 2011 році продала «Чорноморнафтогазу» першу так звану «вишку Бойка» за 400 млн доларів з дельтою у 150 млн доларів.

У 2014 році бурові установки та інше майно української державної компанії «Чорноморнафтогаз» було захоплено Росією під час анексії Криму. Після цього «Чорноморнафтогаз» за дев'ять місяців видобув 1,5 млрд кубометрів газу. І тепер планується збільшення видобутку газу з території України.

Головне слідче управління Генпрокуратури 1 квітня 2014 порушило кримінальну справу за фактом привласнення колишніми чиновниками Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а також менеджментом НАК «Нафтогаз України» і «ДАТ «Чорноморнафтогаз» держ­майна в особливо великих розмірах.

23 грудня 2015 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання ГПУ про арешт так званих «вишок Бойка» - бурових установок для видобутку нафти і газу на чорноморському шельфі.

 

НБУ зареєстрував банківську групу колишнього зятя Черновецького

Національний банк України зареєстрував банківську групу «Асвіо Банку».

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

У банківську групу увійшли ПАТ «Асвіо Банк», АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Анест пропертіз» та АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Анест девелопмент».

Рішення про реєстрацію було ухвалене 1 грудня 2017 року.

Контролерами групи є В'ячеслав і Олександр Супруненки.

В'ячеслав Супруненко був одружений з донькою Леоніда Черновецького Христиною, розлучений з 2011 року.

«Асвіо Банк» (раніше - банк Приватінвест) засновано у 1991 році. В'ячеслав Супруненко володіє 60,8% акцій «Асвіо Банку». Його брат, депутат Верховної Ради Олександр Супруненко, володіє 28,9% акцій. Третій великий акціонер банку - Роман Ярошенко - володіє 6,5% акцій.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром загальних активів (974 млн грн.) «Асвіо Банк» посідав 56-е місце серед 93 банків, що діяли на той час у країні.

 

Укрзалізниця доповіла про плани на 60 нових і 260 модернізованих вагонів у 2018 році

ПАТ «Укрзалізниця» планує наступного року придбати 60 нових купейних вагонів і модернізувати 260 пасажирських вагонів.

Про це розповів у вівторок на прес-конференції в Укрінформі в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, презентуючи новий графік руху поїздів на 2017/2018 рік, що запроваджується з 10 грудня.

«2018 рік стане роком масштабного оновлення пасажирського рухомого складу. У 2018 році запланували придбати 60 купейних вагонів та модернізувати 260, з яких у 100 замінимо туалетні системи та системи кондиціювання. Разом із цьогорічними обсягами оновлення, - це майже 1/6 парку, який ми на сьогодні експлуатуємо», - зазначив Кравцов.

Він розповів, що Укрзалізниця наступного року також планує розвиватиме і швидкісний рух, для чого буде оголошено тендер на придбання 10 швидкісних електропоїздів з терміном постачання у наступних роках.

Суттєве оновлення, за словами Кравцова, стосуватиметься і рухомого складу для приміських пасажирських перевезень. Так, наступного року планується оголосити процедуру закупівлі на придбання 11 дизель-поїздів з початком постачання у 2018 році та продовженням у наступному році. Окрім того, заплановано оголосити тендер на придбання 5 приміських електропоїздів.

Кравцов також зауважив, що це найбільший показник оновлення, який мала Укрзалізниця за останніх 15 років.

«Це - найамбітніша програма, що реалізовується у пасажирському господарстві. Це - надзвичайно великий обсяг замовлення, що дозволяє запустити цілі галузі машинобудування, котрі простоювали останніх 5-7 років», - зауважив керівник Укрзалізниці.

 

Китай може вкласти в українські проекти $7 мільярдів

Китай передбачає на спільні успішні проекти з Україною понад 7 млрд дол. США.

Про це заявив віце-прем'єр Держради КНР Ма Кай під час третього засідання Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом Китайської Народної Республіки, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Сьогодні потрібно розширювати форми і галузі для спільної роботи, і шукати найбільш сприятливі форми співпраці. Китай передбачив для співпраці з Україною $7 млрд, і навіть більше, якщо будуть успішні проекти. Але треба виходити з потреб ринку, які слід акуратно оцінювати і спрямовувати спільні зусилля у ті сфери, де буде найкращий ефект і результат», - зазначив Ма Кай.

Реалізація проектів Україна - Китай має відбуватися з урахуванням їх готовності, потреб та можливостей ринку, переконаний віце-прем'єр Держради КНР.

За підсумками засідання комісії, Україна і Китай підписали спільний протокол, де визначили ключові досягнення та подальші плани розвитку подальшого співробітництва Україна - Китай та низку галузевих двосторонніх угод у сфері енергетики та енергоефективності, торгівлі, АПК, транспорту та інфраструктури, науки та інших.

У Києві 5 грудня 2017 року під головуванням першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва та віце-прем'єра Держради КНР Ма Кая відбулось третє засідання Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом Китайської Народної Республіки.

Комісія зі співробітництва між урядом України та урядом КНР працює на підставі Угоди між урядом України та урядом Китайської Народної Республіки. У рамках Комісії створено 7 галузевих Підкомісій та Робоча група з питань інвестицій. Комісія має засідати один раз на два роки, Підкомісії - один раз на два роки або щороку.

 

Український фільм відзначили нагородою на МКФ в Аргентині

Стрічку «5 Терапія» режисера Аліси Павловської відзначили на 32-му Міжнародному кінофестивалі у Мар-дель-Платі (Аргентина), найбільшому в Південній Америці кінофестивалі класу «А».

Про це повідомляє прес-служба Держкіно України.

«У міжнародній конкурсній програмі фестивалю брали участь 14 стрічок, зокрема, й український фільм «5 Терапія», який відзначили спеціальним призом Південноамериканської асоціації католиків. На трьох показах фільму в рамках фестивалю побувало більше, ніж дві тисячі глядачів», - ідеться у повідомленні.

Це другий випадок участі українського фільму в конкурсній програмі цього фестивалю за всю його історію. Першим фільмом у 1965 році були «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.

В основі стрічки - цикл автобіографічних новел Стаса Домбровського, колишнього наркомана і злочинця. Цей фільм про те, як людина не може знайти внутрішню гармонію, про руйнування стереотипів щодо ув'язнених, хворих на СНІД, наркозалежних. І водночас, це історія про кохання, прощення та самопожертву.

 

Запуск нового конфайнмента на ЧАЕС перенесли на 2018 рік - Держатом

Запуск нового безпечного конфайнменту (НБК) на Чорнобильській АЕС перенесли на другий квартал 2018 року через проблеми, які спіткали підрядну організацію - французький консорціум «Novarka».

Про це повідомляє Держатомрегулювання з посиланням на керівника проекту НБК Сергія Дерюгу.

«У підрядної організації «Novarka» виникли проблеми, пов'язані зі затримкою реалізації проекту. Зважаючи на це, введення в експлуатацію НБК з кінця листопада 2017 переноситься на кінець травня 2018 року», - повідомив Дерюга під час засідання Громадської ради Держатомрегулювання.

Водночас, члени Громадської ради висловили сумніви з приводу того, що введення об'єкту в експлуатацію можливе в травні.

«Було прийнято рішення про проведення спільного засідання Громадських рад при Держатомрегулювання та Державному агентстві України з управління зоною відчуження, на якому буде розглянуте питання актуалізації стратегії перетворення об'єкту «Укриття» на екологічно-безпечну систему. Було зазначено, що термін введення в експлуатацію сховища для відпрацьованого ядерного палива «сухого» типу (СВЯП-2) - II квартал 2018 року», - зазначили в Держатомрегулюванні.

Новини з лінії фронту: загострення ситуації помітив навіть Кучма

Лінія фронту: на Приазов’ї бойовики застосували 122-мм артилерію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers