rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Новини з лінії фронту: загострення ситуації помітив навіть Кучма

Місія ОБСЄ констатувала збільшення кількості обстрілів на Донбасі.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України у «Тристоронній контактній групі» Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Безпекова ситуація залишається нестабільною. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує констатувати збільшення кількості обстрілів. Останній обстріл у районі Станиці Луганської зафіксовано 2 грудня. За умови дотримання режиму тиші з боку ОРЛО впродовж 7 днів, 10 грудня заплановано провести розведення сил та засобів на цій ділянці», - написала Оліфер.

Також вона зазначила, що 2 грудня на околиці Верхньоторецького, поблизу колишнього спостережного поста незаконних збройних формувань, було виявлено міну МОН-50 та гранату Ф-1, встановлену на розтяжку. «В Україні такі міни ніколи не виготовлялися. Ця міна була ввезена з території РФ, де була виготовлена 2002 року, про що свідчить відповідне маркування», - додала вона.

У вівторок, 5 грудня, бойовики від опівночі до 18:00 13 разів обстріляли позиції Збройних сил України, застосовуючи міномети різних калібрів, які заборонені Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Котрий день поспіль епіцентром протистояння залишається Луганський напрямок. Сьогодні тут знову зафіксовано ворожі обстріли з мінометів калібру 120-мм у районі Новозванівки, Катеринівки і Травневого. З гранатометів противник декілька разів вів вогонь по оборонцях Кримського та Світлодарська, з озброєння БМП стріляв по захисниках Зайцевого, а зі стрілецької зброї - по наших воїнах біля Лобачевого і Новолуганського», - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку окупанти випустили понад півсотні мін 82-го калібру неподалік Авдіївки та Опитного. А з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали українські опорні пункти поблизу Талаківки, поінформували в штабі АТО.

У понеділок, 4 грудня, на Луганському напрямку за добу терористи провели 17 прицільних обстрілів в бік українських позицій.

Про це на брифінгу заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З артилерії калібру 152 мм бойовики випустили 10 снарядів по наших позиціях поблизу смт. Врубівка, Попаснянського району, Луганської області, при цьому російсько-окупаційні війська підступно обстріляли й сам населений пункт, наражаючи на небезпеку цивільних мешканців. Бій поблизу Луганського тривав п'ять годин», - сказав Мотузяник.

Окрім цього, за його словами, у понеділок понад 20 мін калібру 120 мм окупанти випустили по позиціях АТО поблизу Причепилівки та Кримського. З мінометів 120 та 82-мм калібрів двадцять мін ними було випущено в районі Луганського. З озброєння БМП, спареної зенітної установки ЗУ-23-2 НЗФ вели вогонь поблизу Новолуганського. Окрім того, зафіксовані непоодинокі обстріли з гранатометів та стрілецької зброї по українських укріпленнях у районі населених пунктів Луганське, Жовте, Зайцеве, Троїцьке.

На Донецькому напрямку у понеділок російсько-окупаційні війська тричі проводили доволі тривалі обстріли позицій сил АТО поблизу населеного пункту Піски, застосовуючи озброєння БМП, гранатомети різних систем, кулемети та міномети калібру 82 мм. Мінометний вогонь цього ж калібру також було зафіксовано в районі Кам'янки.

 

Не минуло й 10 років: ГПУ готує подання на депутата Бойка через історію з вишками

Лінія фронту: на Приазов’ї бойовики застосували 122-мм артилерію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers