rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Чим відрізняється чоловічий джемпер від пуловера

У цій статті ми розповімо, чим відрізняється джемпер від пуловера, і як правильно їх носити.

Джемпер (від англ. jumper - стрибун) - це спортивний светр з округлим коміром, без коміра або з коміром різноманітних форм.

Пуловер (від англ. рull over - натягувати зверху) - це трикотажний одяг, який одягають через голову, з V-подібним вирізом горловини.

 

Title

 

Спочатку джемпер створювали як теплий одяг для спортсменів, але після Другої світової війни він увійшов у повсякденний гардероб чоловіків і жінок. Головна відмінна риса джемпера від пуловера - це округлий виріз горловини, у той час як пуловер має клиновидний виріз у вигляді англійської літери V. Відсутність коміра - також особливість пуловера. Але можна помітити, що в Інтернет-магазинах не роблять особливих відмінностей між цими предметами гардероба.

 

Title
 

 

Сучасні моделі джемперів припускають наявність коміра, причому, варіанти бувають найрізноманітнішими. Тут варто згадати про відмінності між светром і джемпером. Останній має застібку на блискавці або ґудзиках, тоді як светр має щільно облягати шию коміром без застібок. Найпоширенішими моделями джемперів є:

1) з коміром crew-neck. Це - класичний округлий виріз, що відкриває шию повністю. Найпопулярніша модель джемперів, поєднується зі сорочкою, майкою. Виріб з тонкої пряжі одягають під піджак.

 

Title
 

 

2) з коміром поло. Це - відкладний комір, має планку на блискавки або ґудзики. Має яскраво виражений спортивний стиль.

 

Title
 

 

3) з коміром-стійкою. Комір іноді доходить до мочки вуха, тому модель підходить високим чоловікам з довгою шиєю. Візуально фасон пуловера вкорочує шию і додає їй об'єму. На комірі-стійці можна зупинити свій вибір худорлявим довготелесим юнакам, яким не вистачає м'язової маси.

 

Title
 

 

4) з коміром-шалькою. Це - перехідний варіант між шалькою і поло. Пасує всім, без винятку. Шальку роблять на виробах з товстої теплої пряжі.

 

Title
 

 

5) з капюшоном. Спортивний варіант джемперів. У прохолодні дні і під час занять спортом капюшон одягають на голову. Використовують як самостійну річ замість вітрівки.

 

Title
 

 

Моделей пуловерів дещо менше у зв'язку з тим, що для них характерний винятково V-подібний виріз горловини. Тому існує дві найбільш поширені моделі:

1) із класичним V-подібним вирізом. Поєднуються з майкою, сорочкою, яку носять навипуск або заправляють у штани. Це залежить від ситуації: сорочка навипуск передбачає неформальний стиль, заправлена у штани - варіант для роботи або навчання. Іноді пуловери одягають на голе тіло або на майку.

 

Title
 

 

2) з капюшоном. Відрізняється від джемпера клиноподібним вирізом, хоча зовні їх складно розрізнити.

 

Title
 

 

Правила, з чим одягати джемпери і пуловери, однакові в обох випадках. Це - універсальні предмети одягу, які поєднуються майже з усіма видами одягу.

1. З джинсами. Це - найпопулярніший тандем, який є у гардеробі у кожного чоловіка. Просте поєднання, нічим не примітне. Ідеальний варіант для студентів і службовців, коли на роботі немає строгого дрес-коду.

 

Title

 

 

 

Title
 

 

2. Зі штанами. Переодягнулися з джинсів у класичні штани - і вже інший зовнішній вигляд. Таке поєднання завжди виглядає елегантно.

 

Title
 

 

3. Під піджак. Светри і пуловери з тонкого волокна добре «сідають» на фігуру, тому їх можна одягати під піджаки. У холодну пору року такий дует замінить плащ або куртку.

 

Title
 

 

4. З шортами. Влітку або пізньої весни, коли сонце вже досить прогріє повітря, бавовняний або віскозний пуловер можна комбінувати з шортами і кедами або туфлями. Необхідно пам'ятати, що шкарпетки до кісточки тут не пасують.

 

Title
 

 

5. Вільний стиль. Не треба забувати про спортивне призначення одягу. Джемпери добре виглядають навіть зі спортивними штанами.

 

Title
 

 

Що стосується взуття, то єдине, чого треба позбутися, це - сандалій і шльопанців. З огляду на демократичний напрям верхнього одягу, його вдало поєднують з кедами і кросівками. Стильно й елегантно виглядає поєднання взуття та джемпера в тон. Універсальним варіантом є білі і чорні кеди. З джинсами дозволено вдягати кеди з кольоровими шнурками. Більш дорослим і врівноваженим варіантом вважаються класичні туфлі. Чорне взуття не підходить, воно більше поєднується з костюмними варіантами. Теракотові, коричневі, бежеві і кольорові туфлі - різноманітність светрів і пуловерів передбачає широке поле для творчості.

 

Title
 

 

Чоловіча мода не стоїть на місці, і дизайнери пропонують одягати довгі светри та джемпери з... лосинами. Колись цей суперечливий предмет чоловічого гардероба був популярнішим від штанів, але зараз одягнути на себе його наважаться лише найпрогресивніші і впевнені у собі чоловіки. Якщо зважитеся на таке, пам'ятайте, що пуловер повинен доходити до середини стегна.

Джерело: Tossy

 

5 навичок виживання, які можна тренувати під час походу

9 порад, як зігрітися у спальнику

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers