rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Святкування Дня подяки в Українському Православному Кафедральному соборі св. кн. Володимира у м. Чикаго

Осінь - пора жнив, збирання врожаю. Тут, в Америці, традиційно це - початок святкувань. День Подяки - одне з найприємніших і найактуальніших свят для нас, українців, у Сполучених Штатах.

Громада Українського Православного собору св. кн. Володимира у Чикаго з року в рік відзначає цей день спільним святковим обідом.

Title Title 

 

От і цей рік не став винятком: перш ніж святкувати День подяки у своїх родинах, парафіяни, прихожани та гості нашого собору зійшлися, щоб разом, однією великою родиною, подякувати Богові за Його добро для нас. Кожен із нас згадував щедрі благословення, які Господь зіслав на нього та його родину, і по-своєму щиро дякував Творцеві за них.

Title Title 

 

Святковий день 12 листопада розпочався урочистою Божественною Літургією, яку відслужив настоятель отець Іван Лимар у співслужінні з отцем Іваном Харестом, протодияконом Андрієм Фрончаком та нашим шановним гостем з Польщі, архімандритом Феодосієм. Як завжди, хор нашого собору під керівництвом маестро Володимира Поповича був на висоті.

По закінченні Служби Божої свято перенеслося до прицерковної зали, де на наших парафіян і гостей чекав святковий стіл зі смачними традиційними стравами, що приготували наші сестриці.

Title Title 

 

Розпочали обід молитвою. Відтак, отець Іван поновив у пам'яті присутніх історію Дня подяки, а згодом почався концерт учнів школи українознавства, яка працює при нашому соборі.

Title Title 

 

Тут була і цікава сценка про врожай, вірші, спів та виконання творів на музичних інструментах. Як це притаманно великій християнській родині, щиро лунала подяка Господові з уст наших дітей.

На закінчення програми, яку ласкаво приготувала для нас учителька музики і співу школи українознавства п. Любов Лехняк, пролунала молитва «God, Bless America» у виконанні наших дітей та всіх присутніх.

Title Title 

 

Свято продовжилося приємним спілкуванням присутніх між собою, а розходились наші гості, плекаючи надію, що Бог обов'язково благословить «наш дім», наш затишний дім тут, за океаном, далеко від Батьківщини, своїми щедрими ласками.

Фото Олександри Крейніної
та Олени Лимар

Українська громада Чикаго відзначила 99­у річницю Листопадового зриву

Всеамериканська вчительська конференція­2017

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers