rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Українська громада Чикаго відзначила 99­у річницю Листопадового зриву

5 листопада в аудиторії собору св. Володимира і Ольги українська громада штату Іллінойс провела захід, присвячений 99-й річниці Листопадового зриву.

Прозвучали сурми, і перше слово було надано голові УККА Ігореві Дячуну. Пан Ігор Дячун оголосив хвилину мовчання на знак вшанування пам'яті загиблих воїнів та представив головних доповідувачів.

Юрій Симчик - Головний секретар Українського Народного Союзу, перший Екзекутивний заступник голови Організації Оборони Чотирьох Свобід України. Марко Супрун - виконуючий обов'язки директора громадської організації «Захист патріотів» в Україні, яка проводить медичні навчання для військових та цивільних.

Title Title 

 

Юрій Симчик розповів про листопадові події 1918 року, які на жаль, нашому молодому поколінню маловідомі, але які є надзвичайно важливими для історії України. І в даний час минуле переплітається з теперішнім.

Title Title 

 

Марко Супрун не тільки докладно пояснив важливість медичного навчання і використання цих навиків як для військових, так і для цивільних людей, але і представив фільм роботи організації «Захист патріотів».

Title Title 

 

Важливо і те, що учні вокально-хореографічної студії «Елегія» разом з батьками теж долучились до цього заходу. Уявіть собі, яке в нас чудове молоде покоління, адже дітям лише 5-6 років, а вони з цікавістю слухають про Україну, співають пісні про мир. Катерина Глют надзвичайно емоційно виконала пісню «Ой, там у лузі». Це - пісня наших батьків, яка звучить в наш час, і є зрозумілою нашому молодому поколінню А Галина Мазурик яскраво, з почуттям патріотичної гідності, заспівала: «Хоча ми діти іще, але вже патріоти». Валентин Роган та Віта Поляк, керівник вокально-хореографічної студії «Елегія», виконали танцювальну композицію «Нас не там весна зустріла». Немає слів, щоб передати чуттєво проникливий виступ одного з найкращих бандуристів Чикаго Івана Шміла. Ведучий Олександр Чорній, звукорежисер Тарас Корецький.

 TitleTitle 

 

Організатором цього заходу був Український Конгресовий Комітет Америки відділ Іллінойс.

Наші герої воїни були звичайними людьми, і в останню мить вони віддали нам найдорожче - своє життя. За нас воювали, аби ми жили за них, творили, Україну збудували і їх не забували.

Вічна слава героям!!!

Фото автора

 

Всеамериканська вчительська конференція­2017

Святкування Дня подяки в Українському Православному Кафедральному соборі св. кн. Володимира у м. Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers