rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Протести в Україні

Біля Верховної Ради України (ВРУ) у Києві, подекуди на площі біля Маріїнського парку, а також на вулиці Грушевського, хоча простором в межах тільки одного кварталу між вулицями Липська та Шовковична, розташовано близько п'ятдесяти військових наметів, у яких перебуває, мабуть, кількасот учасників. Виглядає, що це, головним чином, військові люди, одягнені по-військовому, які позиціонують себе як українські ветерани війни з Росією на Донбасі.

Все спокійно. Порядок тут тримають фактично самі учасники, бо поліції - жменька. Але, здається, поліції і непотрібно, бо учасники спокійні і мирні. До речі, вони оголосили, що цей протест мирний. Щодня о 12-й годині дня  молитву відмовляє священик і закликає до подальших спільних молитов. Написи, майже без винятку, українською мовою, хоча розмовляють між собою учасники також і російською.

Коли я сказав хлопцям на майдані, що про них пишуть і говорять в ЗМІ в Україні, а також у діаспорі, трохи не так, що влада і преса перекручують характер і суть їхнього протесту, мовляв, це робота Росії або Саакашвілі, або Тимошенко. Фактично тут немає жодних ознак такого. Але і не дивно, на їхню думку, бо влада і преса в Україні у руках тих самих олігархів, проти яких і організований майдан.

Title Title 

 

До речі, при вході, який відкритий для усіх перехожих по обох боках Липської і Шовковичної вулиць, висять плакати з конкретними написами, які окреслюють суть цього найновішого майдану під назвою «Визволення»: «ХТО МИ? Солдати та офіцери, які захистили Україну від окупації Росії. Ми не є прихильниками Саакашвілі чи будь-якої іншої політичної сили. Партійна символіка у військовому таборі заборонена.

ЧОМУ МИ ТУТ? Ми вирішили підтримати людей, які вийшли проти топ-корупції. Ми захистили їх від нападів спецпризначенців. Коли ми побачили, що вимоги людей ігноруються, ми взяли відповідальність на себе».

Посередині майдану стоять великі бігборди з написами з обох боків, вказуючи на конкретні обвинувачення такого характеру: «Панамські» офшори Порошенка... Торгівля з путінським «Газпромом» через офшорні компанії під час війни. Mossack Fonseca... Офшорні компанії зареєстровані на друзів і однокласників Порошенка. Бізнес-партнери по офшорах: Ігор Кононенко та Олег Гладковський. 25 мільйонів податків не сплачено лише з однієї компанії та вивезено з території України. Компанія Intraco Management Ltd. за гроші, які не були сплачені як податки в Україні, оплачувала елітний відпочинок доньки Ігоря Кононенка та протизаконно оплачувала чартерні польоти президента.

Title Title 

 

Фінансування російської армії через корпорацію «ROSHEN». 20 млрд грн. на рік - загальна виручка корпорації «Рошен». 458 млн грн. сплатила Липецька фабрика до бюджету Російської Федерації у 2016 році.

Схема «Роттердам» та підвищення тарифів. На 100% збільшився тариф на теплову генерацію енергії. 1 млрд в місяць Порошенку та Ахметову.

Міжнародний інвестиційний банк Порошенка збільшив чистий прибуток у 2,5 разу.

Витрати на утримання апарату Порошенка у 2018 році зростуть удвічі.

Бізнес Порошенка: 59% - загальне падіння української економіки, 68% - зростання доходів бізнесу Порошенка.

Порошенко - в ТОП-10 найбагатших олігархів. За 3 роки війни президент Порошенко перескочив з 18 місця на 5-е.

ПАТ ЗНКІФ «Прайм Ессетс Капітал» - 100% акцій належить Петрові Порошенку».

І так далі... Ці справи не зовсім прозорі, але їх можна перевірити. Багато що недискусійне, як наприклад, що економіка України впала, а статки президента України зросли, про Панамські офшори, що у Порошенка і Ахметова є спільні інтереси.

Title Title 

 

І заувага до самого президента: «Рука Москви - це ваш бізнес у путінській Росії, мертві реформи. Ваші офшори, вбивчі тарифи, зрада вимогам Майдану».

А перед самою ВРУ, мабуть, для народних депутатів, напис такий: «Джерелом влади є народ, а не кодло олігархів і їхніх холуїв - депутатів».

Тут уже зовсім без дискусій, що так повинно бути, але так не є.

У своєму одноденному виданні для розповсюдження пишуть протестувальники, що настав час остаточно розірвати кайдани та визволити Україну від окупації. Мабуть, краще не скажеш!

Пишуть вони, що влада в Україні просякла агентурою, ворог використовує корумпованість і жадібність навіть головних посадовців. Запитують, чи не настав час усього цього позбутися, а Крим і Донбас мають повернутися.

З чим тут не погодитись? Влада в Україні діє на власну, не народну користь, ворог це використовує. Ця корумпованість на найвищих щаблях. Війна триває без стратегії її виграти.

Кількаразово за останні дні приходив я на Майдан «Визволення», оглядав барикади, зустрічав людей, розмовляв з учасниками. На мене вплинули ці люди. Вони - різного віку, від молодих, двадцятирічних, до людей середнього віку. Здавалося мені, що вони щиро заходять зі мною у розмову, і виглядало, що діють вони щиро, без непрозорих налаштувань.

Мабуть, і настав час, щоби українці в Україні і в діаспорі прислухались до тих, які воювали за Україну, а не тих, які нею торгували! Хотілось би побачити Україну цілісну, разом із Кримом і Донбасом, і де влада буде при народі. Поки що так не є. Тому теперішній стан не задовольняє.

 

Інформація як зброя

Угорські удари по міжнародному іміджу України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers