rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Розенблат зняв браслет – сплив термін запобіжних заходів

Розенблат зняв браслет - сплив термін запобіжних заходів

Народний депутат Борислав Розенблат заявив, що 16 жовтня сплив термін дії запобіжних заходів щодо нього.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«16 жовтня 2017 року закінчився термін дії запобіжних заходів стосовно мене. Однак, для того, щоб попередити можливі брудні інсинуації деяких ЗМІ, повідомляю - й надалі сприятиму прозорому та об'єктивному розслідуванню, як робив це увесь час», - зазначив він.

13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не продовжив засідання щодо розгляду клопотання про продовження терміну дії обов'язків, покладених на народного депутата Борислава Розенблата, і не призначив суддю щодо розгляду клопотання про відвід слідчого судді Олександра Бобровникова.

18 серпня Солом'янський районний суд Києва продовжив термін дії покладених на Розенблата обов'язків, а саме: носити браслет, не відлучатися без дозволу з міст Житомир і Київ, здати закордонний паспорт, не спілкуватися з деякими особами протягом двох місяців.

18 липня суддя Солом'янського районного суду Києва Світлана Кушнір обрала для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклала на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет. САП повідомила, що Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет. Сам же депутат заявив, що заставу внесла його родина.

Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобуванні бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

11 липня Верховна Рада підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Розенблата, відхиливши клопотання про надання дозволу на його арешт.

 

На Одещині на вимогу батьків у школі скасували обов'язкове вивчення російської

Педагогічна рада Розквітівської загальноосвітньої школи I-III ступенів ухвалила рішення про зміну навчального плану, вилучивши з обов'язкового вивчення предмет «російська мова».

Про таке рішення повідомив кореспондентові Укрінформу заступник голови Одеської облдержадміністрації Сергій Колебошин.

«Обговоривши ситуацію, що виникла в результаті відмови батьків деяких учнів від вивчення в школі предмета «російська мова», педагогічна рада освітнього закладу ухвалила рішення про зміну навчального плану з «Додатком № 12» на «Додаток № 1». Віднині російську мову в цій школі учні вивчатимуть не як обов'язковий предмет, а лише ті, хто побажає, у рамках факультативних занять», - зазначив Колебошин.

За словами заступника голови ОДА, «згоду на викладання цього факультативу дала учитель російської мови та літератури».

Директор школи Валентина Коршункова, що підписала рішення членів педагогічної ради, уточнила, що на засіданні також вирішено збільшити на годину вивчення англійської мови.

Варто зазначити, що це перший в Одеській області прецедент, коли родини учнів категорично відмовилися від вивчення їхніми дітьми в школі «мови країни-агресора». На жаль, не одразу дирекція школи відреагувала на заяви матерів Лариси Сапункової та Iванни Вітопоренко, що ініціювали відмову від вивчення їхніми дітьми - сімома учнями навчального закладу - предмета «російська мова». У селі Розквіт, Березівського району, навіть виникла між батьками на цьому ґрунті конфліктна ситуація, в результаті якої, як вважає родина Сапункових, стався підпал їхнього автомобіля.

Своєю чергою, голова громадської спілки «Консультативна Рада з дотримання законодавства» Дмитро Роговський прокоментував ситуацію так: «Можемо сказати, що родини Сапункових і Вітопоренків захистили при підтримці небайдужої громадськості свої законні права та права своїх дітей, досягли результату: російська мова не буде обов'язковим предметом для викладання у Розквітівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Хоча це лише один з етапів у реформуванні освітянської системи».

 

Прокуратура знайшла порушення ще на двох артскладах Міноборони

Військовою прокуратурою Центрального регіону України зафіксовано порушення в зберіганні боєприпасів на двох складах Міноборони в населених пунктах Дубіївка та Розсішки, Черкаської області.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«На виконання доручення військової прокуратури Центрального регіону України, в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом здійснення диверсії на території 48 Арсеналу у м. Калинівка, Вінницької області, військовою прокуратурою Черкаського гарнізону проведено вивчення стану дотримання законності при зберіганні боєприпасів, облаштуванні (утриманні) відповідних споруд і сховищ у місцях дислокації військових арсеналів у Черкаській області. Зокрема, під час виїзду у військові арсенали, які дислоковані в населених пунктах Дубіївка та Розсішки, Черкаської області, зафіксовано порушення вимог керівних документів стосовно організації зберігання та розміщення боєприпасів, стану виконання заходів протипожежної безпеки», - йдеться у повідомленні.

Щодо виявлених порушень військовою прокуратурою Черкаського гарнізону Центрального регіону України за недбале ставлення до військової служби стосовно трьох військових службових осіб із представників керівництва зазначених арсеналів на кожного окремо складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення та скеровано на розгляд до суду.

Також військовою прокуратурою Черкаського гарнізону встановлено факт укладення договору між військовою частиною (військовий арсенал, с. Дубіївка) та фізичною особою, підприємцем, щодо проведення капітального ремонту дахів і покрівлі сховищ на технічній території частини, тощо. В подальшому зазначені роботи виконувалися не комерційною структурою згідно з умовами договору, а особовим складом і працівниками Збройних сил України та залучалася техніка військової частини. Таким чином, військовими посадовими особами було здійснено розтрату бюджетних коштів на суму понад 60 тис. грн., виділених за програмою живучості баз, складів та арсеналів.

За даним фактом 13.10.2017 військовою прокуратурою Черкаського гарнізону Центрального регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 Кримінального Кодексу України, що передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

 

Знахідка у підземеллях Рівного може перевернути історію міста

Фрагменти будівельного матеріалу, знайденого у підземеллях міського парку Рівного, можуть змінити його історію.

Про це повідомляє radiotrek.rv.ua.

«Рівне може бути на кілька сотень років старішим, ніж вважається наразі. Офіційна дата першої згадки міста - це 1283 рік. Втім, до татарської навали 1240 року в центрі міста теж були споруди - у X-XII ст. Такі результати оприлюднили в Києві, дослідивши зразки цегли з розкопок у парку Шевченка. Нагадаємо, що рік тому там розкопали підземні тунелі», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що реставратор інституту «Укрпроектреставрація» Юлія Стрілецька виявила у рівненських зразках лесоподібний суглинок - речовину, якою користувалися за довгий час до першої згадки Рівного у літописах.

Відтак, викопані у парку Шевченка підземні споруди можуть бути подібні до Десятинної церкви у Києві, яку спорудили у X ст., або до церкви Іона Богослова у Луцьку, датованої XII ст.

Зараз у Рівному готують проект, у рамках якого пам'ятку архітектури законсервують, реставрують і перетворять на туристичний об'єкт. Робитимуть це за виграні містом кошти з Євросоюзу.

 

На фронті – знову загострення, загинуло троє бійців, ще двох поранено

Новини з лінії фронту: бойовики подвоїли кількість обстрілів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers