rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп переміг на виборах завдяки Facebook

Трамп переміг на виборах завдяки Facebook

Соціальна мережа Facebook відіграла ключову роль у визначенні перемоги Дональда Трампа на виборах у США. Про це заявив Бред Парскейл, директор команди спеціалістів з цифрових технологій передвиборчої кампанії Трампа, передає CBS.

«Я зрозумів, що Facebook стане шляхом Дональда Трампа до перемоги. Твіттер - це засіб спілкування з людьми. Facebook - спосіб, у який він мав одержати перемогу», - заявив він під час інтерв'ю.

Парскейл був найнятий представниками передвиборчої кампанії Трампа керувати командою спеціалістів з цифрових технологій, але з часом до його обов'язків увійшли робота з рекламою, збір даних і, значною частиною, мобілізація коштів. Одним з основних доручень Парскейла було надсилати мільйони обережно розроблених недорогих цифрових оголошень у Facebook.

На думку експерта, Трамп використав можливість, яку проґавила його головний опонент - Гілларі Клінтон, оскільки вибрала телевізійну рекламу замість розміщення реклами в соцмережі.

Команда Парскейла, за його словами, щоденно публікувала близько 100 тисяч оголошень на підтримку кандидатури чинного президента.

«Ми робили сотні тисяч... Програмно. Протягом одного дня», - зазначив Парскейл.

Він також повідомив, що представники передвиборчої кампанії Трампа запрошували у команду спеціалістів з Facebоok, які також допомагали під час перегонів.

 

США і Туреччина взаємно заморозили видання віз

Сполучені Штати у неділю оголосили про призупинення процедур видання всіх видів американських гостьових віз у Туреччині, і турецький уряд негайно оголосив таке ж призупинення у відповідь.

У заяві американського посольства в Анкарі сказано: «Останні події змусили уряд Сполучених Штатів переглянути те, як уряд Туреччини гарантує безпеку місії США та її працівників».

Заява не пояснює причини оголошеного «перегляду» і не повідомляє, як довго триватиме призупинення візового обслуговування.

Тим часом, ЗМІ звертають увагу на те, що дипломатичному протистоянню передував арешт працівника американського консульства у Стамбулі у зв'язку з підозрою про його причетність до невдалої минулорічної спроби державного перевороту в Туреччині.

Вашингтон засудив затримання Метіна Топуза, турецького громадянина, назвавши крок безпідставним, оскільки він завдає шкоди двостороннім відносинам.

В американській заяві сказано: «Для зменшення кількості відвідувачів посольства і консульств на час проведення перегляду ми негайно призупинили всі послуги щодо неімміграційних віз у всіх дипломатичних будівлях у Туреччині».

Через кілька годин після американського оголошення Туреччина відповіла, що призупиняє видавати свої візи у США, пояснивши рішення копією речень із заяви США.

Сполучені Штати відмовляються видавати Туреччині Ґюлена, який заперечує свою причетність до заколоту проти президента Реджепа Таїпа Ердогана. Туреччина називає проповідника та ісламського громадського діяча Фетуллу Ґюлена, який багато років живе у США, одним з лідерів невдалої спроби державного перевороту в Туреччині.

У рамках розслідування спроби перевороту в Туреччині заарештували 50 тисяч осіб. Десятки тисяч були звільнені з роботи в державних установах і понад 100 одиниць ЗМІ були закриті.

У неділю турецька прокуратура звинуватила 11 активістів та правозахисників у підтримці терористичних груп і закликала ув'язнити їх на терміни до 15 років.

Серед звинувачених -  два чільні представники організації «Міжнародна амністія» в Туреччині, а також громадяни Німеччини і Швеції.

Німеччина назвала затримання і звинувачення свого громадянина «неприйнятним».

«Міжнародна амністія» заявила, що дії турецької влади «обурливі», а звинувачення «абсурдні», і висловила сподівання, що суд відхилить їх.

 

Байден розповів про страх перед шляхом, яким Трамп веде США

Президент США Дональд Трамп веде США до міжнародної ізоляції. Про це колишній віце-президент США Джозеф Байден заявив під час виступу у впливовому вашингтонському аналітичному центрі Center for Strategic and International Studies під час отримання премії імені Zbigniew Brzezinski, повідомляє «Голос Америки».

Байден заявив, що США втрачають довіру та вплив на міжнародній арені.

«Нам дуже шкода, що ми крокуємо дуже темним шляхом. Я не схильний до паніки. Ми крокуємо дуже темним шляхом, який ізолює США на світовій арені і, як наслідок, ставить під загрозу - а не посилює - американські інтереси та народ США», - зазначив Байден.

Політик, який зберігає шанс балотуватись на президентських виборах США 2020-го року, також критично відгукнувся про те, що Дональд Трамп, буцімто, спирається на популізм та націоналізм.

«Загравання з популізмом та націоналізмом - це пісня сирен (персонажі грецької міфології - прим. ГА), спосіб, за допомогою якого шарлатани возвеличують свою владу, підносяться, руйнують механізми, створені всередині нашої Конституції та на міжнародному рівні, щоб обмежити зловживання владою та дестабілізацію світу», - заявив колишній віце-президент США.

 

У Шарлотсвіллі відбулася нова акція ультраправих

У американському місті Шарлотсвіллі знову пройшла акція «білих націоналістів», передає Бі-Бі-Сі.

«Демонстранти з представників білих праворадикалів повернулися на вулиці американського міста Шарлотсвілл - через два місяці після сутичок, під час яких загинула жінка», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в мітингу взяли участь 40-50 людей. Нетривалий мітинг зі смолоскипами був проведений з ініціативи ультраправого активіста Річарда Спенсера.

 

Безробіття у США дещо зменшується, але економіка втрачає деяку кількість робочих місць

У вересні місяці американська економіка втратила 33 тисячі робочих місць, що віддзеркалює наслідки ураганів, які пройшли в Техасі, Флориді, Пуерто-Рико та в інших районах, пише «Голос Америки».

У звіті, що його п'ятницю оприлюднило Міністерство праці, сказано, що безробіття зменшилося до 4,2 відсотка, тобто, досягло найнижчого рівня від 2001 року.

Економісти кажуть, що багато місць праці було втрачено у Флориді у сфері громадського харчування, в ресторанах і барах, де ураган спричинив збитки, перебої в енергопостачанні, а закриття аеропортів завдало удару багатьом підприємствам.

Вперше за сім років американська економіка втратила місця праці. До вересня, протягом цього року, в економіці США кількість робочих місць збільшувалася пересічно на 170 тисяч робочих місць.

Голова глобального агентства з працевлаштування Randstad Ребекка Гендерсон заявила, що потреба відбудови в частинах Техасу, Флориди і Пуерто-Рико вже створює місця праці в секторі будівництва та в інших сферах. Вона висловила надію, що впродовж найближчих місяців побачить більше тимчасових місць праці.

Згідно з урядовими даними, у Сполучених Штатах 6,8 мільйона людей залишаються без роботи, тобто, на понад 300 тисяч менше, ніж торік. Ще 5,1 мільйона хотіли би бути зайнятими повний робочий тиждень, але можуть знайти лише неповне працевлаштування.

 

Міністр оборони США закликав Вашингтон дотримуватися угоди з Іраном

Міністр оборони США Джим Меттіс заявив, що Вашингтон не повинен виходити з ядерної угоди з Іраном 2015 року, якщо не буде доведено, що її не виконує Тегеран чи її виконання суперечить національним інтересам США, передає «Радіо Свобода».

«Якщо ми можемо підтвердити, що Іран дотримується угоди, якщо ми можемо визначити, що вона найкраще відповідає нашим інтересам, ми, очевидно ж, маємо залишитися стороною угоди», - заявив Д. Меттіс.

«Я вважаю, що наразі, коли свідчення протилежної сторони відсутні, президент мав би подумати про те, щоб не виходити з угоди», - додав він.

 

Органи влади запобігли терористичній атаці в Нью-Йорку

Міністерство юстиції США повідомило про звинувачення трьох осіб у причетності до змови з метою здійснити терористичні атаки в Нью-Йорку.

Прокуратура південного району Нью-Йорка повідомила про звинувачення 19-річного громадянина Канади Абдулрахмана Ель Банасаві, 19-річного пакистанця Талги Гаруна і громадянина Філіппін Рассела Саліка у змові з метою провести бомбові атаки і стрілянину в багатолюдних районах міста.

Згаданих осіб було звинувачено ще торік у змові провести атаки влітку 2016 року. Всіх трьох було арештовано. Ель Банасаві вже визнав себе винним і очікує винесення вироку у місяці грудні.

Гаруна і Саліка було арештовано в інших країнах, і вони ще мусять бути видані Сполученим Штатам.

Для зв'язку і планування атак вони користувалися Інтернетом. Ель Банасаві охарактеризував плановану атаку як ще одну спробу «9-11» (тобто, 11 вересня), кажучи таємному агентові, що він задумує атаку під час концерту.

 

Іран погрожує США нищівною відповіддю за визнання організації «КВІР» терористичною

Вашингтон отримає «нищівну» відповідь, якщо визнає іранське військово-політичне формування «Корпус вартових Ісламської революції» терористичною організацією. Про це заявили у міністерстві закордонних справ Ірану, передає DW.

«Ми сподіваємось, що Сполучені Штати не зроблять цієї стратегічної помилки», - заявив у понеділок, 9 жовтня, речник МЗС Ірану Бахрам Гасемі.

У випадку, якщо Вашингтон піде на цей крок, у зовнішньополітичному відомстві Ірану обіцяють «тверду, рішучу та нищівну» відповідь Тегерана.

Напередодні командувач «Корпусу вартових Ісламської революції» Мохаммад-Алі Джаафарі заявив, що у випадку визнання Вашингтоном цієї структури терористичною організацією, Іран прирівняє військових США в усьому світі, насамперед, на Близькому Сході, до бойовиків терористичного угруповання «Ісламська держава».

Підрозділ «Корпусу вартових Ісламської революції», який відповідальний за здійснення операцій за кордоном, вже є фігурантом списку терористичних організацій у США, проте формування, загалом, до нього не внесене.

 

Трамп назвав зустріч з військовими США «затишшям перед бурею»

Президент Дональд Трамп назвав зустріч з топ-командирами ЗС США, що відбулася в Білому домі ввечері в четвер, «затишшям перед бурею», пише «Голос Америки».

Перед тим як президент США і перша леді стали до спільної фотографії з військовими та їхніми дружинами чи чоловіками, Дональд Трамп звернувся до журналістів із запитанням, «чи знають вони, що символізує це зібрання?»

«Можливо, що це затишшя перед бурею, - пояснив у відповідь президент США. - У нас найкращі в світі військові».

На прохання уточнити, чи глава Білого дому натякає на підготовку ударів по позиціях «Ісламської держави» або на нове протистояння з Тегераном, Дональд Трамп коротко зауважив: «Ви дізнаєтеся».

Незадовго до цього президент США повідомив, що вже найближчим часом може бути оголошено про вихід Сполучених Штатів з так званої «ядерної угоди» з Тегераном.

У Metra хочуть збільшити ціни на проїзд та зменшити кількість потягів

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers