rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Чиновники під час «мозкового штурму» думали, чим привабити Amazon

Спільна мета - прагнення переконати компанію Amazon відкрити другу штаб-квартиру в Чикаго - об'єднала виборних посадових осіб Іллінойсу, як демократів, так і республіканців. Усі вони зібралися на закритій зустрічі.

На захід могли потрапити лише запрошені учасники. Мер Чикаго Rahm Emanuel та губернатор Іллінойсу Bruce Rauner, незважаючи на те, що вже не перший рік є політичними опонентами, зуміли об'єднатись навколо спільної мети.

Хоча на ранковий сніданок не з'явився ні міський голова, ані губернатор, вони зуміли зібрати кілька сотень учасників. Серед запрошених були депутати та відомі бізнесмени.

«Це - поштовх до того, щоб докласти зусиль. Це буде корисно як для громади, так і міста й штату - багато в чому завдяки губернатору, який його очолює», - зауважив колишній міністр торгівлі Bill Daley.

Вигравши тендерну пропозицію, місто отримає 50000 робочих місць. Проте, відкритим залишається інше питання: чим саме Чикаго та Іллінойс можуть привабити Amazon?

«У нас є що запропонувати. Це - не лише критично важливо для майбутнього, але і відображає наш багатий досвід», - вважає сенатор Dick Durbin. «Чикаго завжди було у центрі змін в Америці. Ми були лідерами, і ми можемо досягти найкращих результатів знову».

Кілька локацій у Чикаго розглядають як потенційні місця, які зможуть зацікавити Amazon. Передмістя також готують власні пропозиції.

Ті, хто відвідали подію, зазначили, що Rauner вислухав як позитивні, так і негативні пропозиції для Amazon в Іллінойсі.

«Думаю, це - чудова можливість для всіх нас не погоджуватися на всі пропозиції. Але є одне, на що ми погоджуємось, - це наша економіка і робочі місця для людей штату Іллінойс та міста Чикаго», - зауважив олдермен Walter Burnett.

 

Bank of America Chicago Marathon відсвяткував своє 40-річчя

Title  

Bank of America Chicago Marathon цього року відзначив своє 40-річчя. Марафон відсвяткував ще одну «річницю»: цьогоріч американець Galen Rupp став першим американським бігуном, який перемагав у перегонах уже більше, ніж десять років поспіль.

Олімпійська чемпіонка Tirunesh Dibaba з Ethiopia перемогла серед жінок, а Marcel Hug і Tatyana McFadden вибороли перемогу серед чоловіків і жінок на перегонах в інвалідних візках.

Jordan Hasay стала найшвидшою жінкою серед американок. Вона фінішувала третьою з офіційним часом 2:20:57.

У 1977 році у перегонах вперше взяли участь більш, ніж 4200 бігунів. Тоді марафон відбувався під іншою назвою - Mayor Daley Marathon. Це були «народні перегони, в яких кожен міг прийти й отримати задоволення». За 40 років кількість учасників зросла до понад 40000.

За минулих 40 років марафон пережив багато злетів і падінь, проте Чикаго досі зуміло зберегти за собою статус «світової столиці бігунів».

Сотні тисяч глядачів вишикувалися на 26,2 милі, щоб спостерігати за перебігом марафону.

«Коли почався Bank of America Chicago Marathon, він був відомий під назвою «The people's race anyone can come and enjoy», - писали організатори марафону на Facebook за кілька днів до події. «Все, що ми робимо тут, на чиказькому марафоні, - для того, аби переконатись, що цей слоган досі працює. Ми любимо наших учасників, наших глядачів, наших добровольців та це місто, що гостинно приймає нашу спільноту бігунів протягом останніх 40 років».

Після трагічних подій у Лас-Вегасі, які вразили країну на початку минулого тижня, міська влада Чикаго вжила низку запобіжних заходів, аби вберегти учасників та глядачів від подібної ситуації.

Поліція долучила до своєї команди 1000 додаткових офіцерів, оскільки Grant Park став центром одного з найбільших відкритих заходів у місті.

Організатори марафону заявили, що ситуація у Лас-Вегасі дуже вплинула на організацію безпеки на заході.

Бігуни, глядачі, добровольці та організатори хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв стрілянини у Лас-Вегасі.

 

Кандидати у губернатори Іллінойсу від демократів зібралися разом, щоб обговорити майбутні вибори

У неділю сім кандидатів від демократів зібралися у приміщенні профспілки вчителів Чикаго. Кандидати зібралися разом, щоб обговорити питання, які вони планують реалізувати у випадку своєї перемоги на виборах.

Під час зустрічі зібралася ціла зала охочих послухати кандидатів.

Подію спонсорували понад 50 організацій, зокрема, Our Revolution Illinois, the Chicago Teachers Union, MoveOn and Progressive Democrats of America. За допомогою соціальних медіа всі бажаючі могли спостерігати за подією.

У форумі взяли участь майже всі кандидати від демократів, зокрема, Daniel Biss, Bob Daiber, Tio Hardiman, Chris Kennedy, Alex Paterakis, Ameya Pawar та J.B. Prtizker.

 

Випускники Іллінойсу воліють отримувати вищу освіту в інших штатах

Іллінойс є одним із штатів, більшість випускників якого отримують вищу освіту в інших штатах.

Як повідомляє State Journal-Register (Springfield), Рада з питань вищої освіти в Іллінойсі заявила, що за період з 2000 до 2014 рр. кількість першокурсників, які виїхали зі штату на навчання у виші в інші штати, зросла приблизно на 64%.

Штат два роки жив без бюджету, що негативно вплинуло на фінанси державних коледжів та університетів.

Лише Нью-Джерсі, який також мав проблеми із державним бюджетом, випередив штат Іллінойс за кількістю студентів, які вибрали інший штат, аби отримати вищу освіту.

Попередні показники кількості зарахованих студентів станом на осінь свідчать про те, що бюджетна криза лише пришвидшила цю тенденцію, яка була спровокована поєднанням фінансових проблем у штаті, зменшенням населення та агресивним вербуванням конкуруючих штатів.

Цієї осені кількість студентів у державних вишах штату зменшилася. Виняток - University of Illinois в Urbana-Champaign, де кількість студентів збільшилася на 2%, та U of I Chicago, де цей показник становить 5%, повідомляє IBHE.

Кількість «першачків» зменшилася, зокрема, у Chicago State University, Eastern Illinois University та Southern Illinois University у Carbondale. Кількість студентів-першокурсників в University of Illinois у Springfield зменшилася на 8,7% порівняно з 2016 роком.

За даними IBHE, 66% студентів у конкуруючих вишах отримують певну знижку за навчання. У вишах Іллінойсу - лише 59%.

Після знижок, згідно з дослідженням IBHE, студенти державних вишів в інших штатах платили за навчання, в середньому, $8797. Натомість, в Іллінойсі вартість за навчання для студента становить, в середньому, $19522.

Ці цифри є середньостатистичними. Цього року виші у сусідніх штатах були особливо агресивними, коли набирали абітурієнтів із високими оцінками і пропонували їм конкурентні фінансові пакети.

 

У Міннесоті планують запустити ще один потяг до Чикаго

Законодавці штату Міннесота наступного року повинні затвердити виділення $1 млн на другий етап дослідження, присвяченого запуску пасажирського потяга «Twin Cities-to-Chicago» із зупинками у Red Wing та Winona.

Post Bulletin повідомляє, що депутати вже отримали запити на будівельні проекти у Міннесоті на понад $3 млрд.

Sean Dowse, мер Red Wing, каже, що ще один потяг допоможе покращити економіку міста.

Транспортні агенції Міннесоти та Вісконсину проаналізували доцільність другого маршруту в 2015 році. За даними дослідження, другим потягом будуть щорічно користуватися 155000 пасажирів. Він щорічно приноситиме понад $6,8 млн.

За оцінками, цей проект коштуватиме понад $95 млн, з додатковими $6,6 млн - на річні витрати на експлуатацію.

 

В аеропорту Midway урочисто заклали новий розширений контрольно-пропускний пункт

В аеропорту Midway відбулася урочиста церемонія розширення контрольно-пропускного пункту. У цій події взяли участь мер міста Чикаго Rahm Emanuel, сенатор Dick Durbin та конгресмен Dan Lipinski, який інвестує $323 млн на модернізацію аеропорту.

«Сьогодні час очікування в аеропортах Чикаго є чи не найкомфортнішим у країні, оскільки ми вжили заходів для підвищення ефективності. Ми одночасно гарантуємо, що з кожним роком більш, ніж 100 мільйонів пасажирів зможуть безпечно подорожувати через Midway та O'Hare», - заявив Emanuel. «Протягом наступних трьох років ми перетворимо Midway на справжній аеропорт світового класу, безкоштовно для платників податків, створивши тут сотні робочих місць».

Згідно з прес-релізом мерії, проект розширення передбачає створення контрольно-пропускного пункту, у сім разів ширшого, ніж існуючий. Він, до того ж, буде обладнаний усіма новітніми технологіями скринінгу. Також будуть встановлені автоматизовані смуги TSA. Заплановано подвоєння поточної потужності контрольно-пропускного пункту - з 2500 осіб на годину до 5000.

«Аеропорти Чикаго - добре обладнані, щоб гарантувати безпечний і ефективний досвід для подорожуючих. Вони і надалі пропонуватимуть ефективно провести час очікування, а сприятимуть цьому наші партнерські зв'язки з TSA та авіакомпаніями», - зауважив комісар авіаційного комітету Чикаго Ginger S. Evans.

Очікують, що розширений контрольно-пропускний пункт буде завершений до 2019 року. Проект передбачає створення 470 нових робочих місць для будівельників. Проект розширення також містить оновлення стоянки в аеропорту. Загалом, буде створено 1700 нових робочих місць.

 

У Metra хочуть збільшити ціни на проїзд та зменшити кількість потягів

CHANGE Illinois обіцяє зробити зміну меж виборчих округів головним питанням на виборах у 2018 році

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers