rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Новини з лінії фронту: бойовики з протитанкового гранатомета били по станції Донець

Упродовж вівторка, 10 жовтня, на лінії фронту ворог не припиняв обстріли позицій української армії. Основна активність проросійських найманців зберігалась на Донецькому і Луганському напрямках.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

«Так, уночі бойовики зі стрілецької зброї і протитанкового гранатомета били по захисниках Кримського та станції Донець. На Донецькому напрямку вдень ворог із гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї обстрілював укріплення сил АТО у районі Авдіївської промзони. А озброєння БМП окупанти застосовували біля Пісків», - йдеться у зведенні станом на 18:00 10 жовтня.

На Приморському напрямку під ранок противник майже годину вів вогонь з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї поблизу Новотроїцького. «Наші бійці оперативно і жорстко відповіли ворогу з піхотного озброєння», - зазначили у прес-центрі.

У штабі АТО також додали, що за оперативними даними на тимчасово окупованій території бойовики й надалі приховано продовжують планувати і здійснювати вогневі провокації проти українських військ одночасно з демонстративним доведенням до передових підрозділів «наказу про заборону застосування зброї».

«Російсько-окупаційне командування так званого 2 армійського корпусу видає окремі розпорядження про обстріли з метою відкриття вогню у відповідь. Нерідко ці провокації бойовики синхронізують з маршрутами та часом пересування представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Одночасно на ці обстріли залучають і знімальні групи підконтрольних ЗМІ. Про тотальний контроль свідчить і той факт, що представники контррозвідки ФСБ Росії перевіряють усі відзняті сюжети, аби не допустити потрапляння в ефір кадрових російських військових», - йдеться у повідомленні.

У понеділок, 9 жовтня, найбільш інтенсивні бойові дії були на Маріупольському напрямку, де бойовики не припиняли збройні провокації 18 годин поспіль, заявив на брифінгу у вівторок речник Міністерства оборони з питань АТО.

«Незаконні збройні формування обстрілювали з 2 до 20 години Гнутове, Широкине, Талаківку та Красногорівку», - зазначив він. Під час протистояння двоє українських військових отримали поранення, ще двоє - бойові травми.

Міноборони хоче через суд скасувати визнання бійцем АТО 19-річного загиблого добровольця ДУК ПС Євгена Костюка

На фронті – знову загострення, загинуло троє бійців, ще двох поранено

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers