rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ТЕНІС

ТЕНІС

Світоліна впевнено стартувала на тенісному супертурнірі WTA у Пекіні

Третій номер світової класифікації українка Еліна Світоліна впевнено пробилася до другого кола представницького турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії Premier Mandatory в Пекіні (Китай) з призовим фондом $6,382 млн.

На старті змагань перша «ракетка» України за 1 годину і 17 хвилин завдала поразки у неділю 115-му номеру рейтингу WTA китаянці Лінь Чжу - 6:3, 6:2, повідомляє Укрінформ.

Наступною суперницею Світоліної буде 37-ма «ракетка» світу австралійка Ешлі Барті.

Світоліна може стати першою «ракеткою» світу, якщо переможе у турнірі WTA Premier Mandatory, який триватиме у Пекіні до 8 жовтня.

Зараз українська тенісистка посідає третє місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA). Світоліна очолить тенісний «табель про ранги», якщо виграє турнір, а Симона Халеп програє у півфіналі або раніше. Про це повідомляє XSPORT.

Окрім Світоліної і Халеп, на звання першої «ракетки» світу також претендує Кароліна Плішкова, яка посідає четверту позицію у світовому рейтингу. Для цього румунці досить вийти до фіналу.

Зазначимо, що Халеп і Світоліна перебувають у різних половинах турнірної сітки і можуть перетнутися у вирішальному матчі. Що стосується чешки, то вона, як і Еліна, повинна перемагати у фіналі.

Така ситуація стала можливою після того, коли чинна перша «ракетка» світу Гарбінє Мугуруса не змогла дограти матч першого кола проти Барбори Стрицової і покинула змагання.

 

Катерина Бондаренко виграла тенісний турнір WTA в Ташкенті

Українська тенісистка Катерина Бондаренко після тривалої паузи зуміла виграти престижний турнір, завоювавши титул на турнірі WTA в Ташкенті.

Як повідомляє Sport Arena, суперницею Бондаренко у фіналі стала угорка Тімеа Бабош, що отримала другий номер посіву. Тенісистки зустрічалися двічі в сезоні 2015 року - обидва рази в кваліфікації. У Бельгії сильнішою виявилася Катерина, а в Мексиці Тімея взяла реванш.

Матч почався у завзятій боротьбі - обидві тенісистки заробили брейкпоінт, але не реалізували свої шанси на брейк. За рахунку 3:3 українка таки зуміла оформити брейк, а в десятому геймі Бондаренко подавала на партію і з другої спроби вийшла вперед.

У другому сеті Катерина стрімко пішла у відрив із двома брейками (3:0), після чого Бабоша взяла гейм на подачі суперниці, але потім знову поступилася (1:4). Катерина заробила матч-бол за рахунку 5:3, але не зуміла його реалізувати. Угорка захистила гейм (4:5), а українка, в результаті, досягла свого, віддавши опонентці тільки очко у вирішальних розіграшах. 6:4, 6:4 - на користь Бондаренко.

Бондаренко вдруге в кар'єрі і вперше з 2008 року зіграла у фіналі турніру WTA. У червні 2008 року українка відсвяткувала перемогу на трав'яному турнірі в Бірмінгемі, обігравши в трьох сетах Яніну Вікмайєр. Тоді Катерина дебютувала в статусі чемпіонки на рівні WTA, а перемога в Ташкенті принесла їй другий одиночний титул у кар'єрі на такому рівні.

Чемпіонство Бондаренко в Ташкенті стало для України вже восьмим у поточному сезоні на турнірах WTA і ATP. На рахунку Еліни Світоліної п'ять титулів у п'яти фіналах (Тайбей, Дубай, Стамбул, Рим і Торонто), Леся Цуренко виграла свій єдиний фінал в Акапулько, а Олександр Долгополов підкорив Буенос-Айрес.

 

Долгополов повернувся у ТОП-50 світового рейтингу, а Бондаренко - у ТОП-100

Перша «ракетка» України Олександр Долгополов завдяки успішному виступу на турнірі в китайському Шеньчжені, де киянин дійшов до фіналу, в оновленому рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (ATP) піднявся на 44-е місце (+9).

Долгополов повернувся до переліку 50-ти найсильніших тенісистів планети вперше з лютого цього року, повідомляє Укрінформ.

Сергій Стаховський цього тижня посідає 103-ю позицію (-5), а Ілля Марченко піднявся на 27 рядків і повернувся у топ-200 - на 195-е місце.

У жінок киянка Катерина Бондаренко після виграного трофею на турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA) в Ташкенті (Узбекистан) піднялася одразу на 46 позицій і стала 4-ю представницею України в ТОП-100 світового рейтингу. Бондаренко на цьому тижні посідає 87-е місце.

Кращими серед українок залишаються харків'янка Еліна Світоліна (3-я позиція), киянка Леся Цуренко (51-а) і донеччанка Катерина Козлова (80-а).

Рейтинг АТР продовжує очолювати іспанець Рафаель Надаль, на вершині класифікації WTA - іспанка Гарбіньє Мугуруса.

 

Молчанов пробився до основної сітки турніру в Алмати

Український тенісист Денис Молчанов здобув право грати в основній сітці турніру-челленджера з призовим фондом 50 тисяч доларів в Алмати (Казахстан).

У фіналі кваліфікації киянин, посіяний під 8-м номером, обіграв свого співвітчизника Владислава Манафова (2-й номер посіву) - 6:2, 6:4, повідомляє Тенісний портал України.

Першим суперником Дениса в основній сітці стане Алекс Молкан зі Словаччини.

 

ІГРИ НЕСКОРЕНИХ

Україна завоювала 14 медалей

Національна збірна України завоювала у перших для українських військових Іграх Нескорених у Торонто 14 медалей: вісім золотих, чотири срібні та дві бронзові.

Про це повідомляється на сторінці збірної України у Facebook.

  Title

«Вчора наша збірна завершила змагання у перших для українських військових Іграх Нескорених. І завершила просто фантастично вдало - 14 медалей (вісім «золота», чотири «срібла» та дві «бронзи»)!» - сказано у повідомленні.

«Враховуючи, що наша команда - одна з найменших - лише 15 людей основного складу, то хочеться вірити, що команда #InvictusGamesTeamUkraine переконала увесь світ, що наші військові - сильні духом та тілом і ніколи не здаються ні ворогам, ні життєвим обставинам!» - наголошується у дописі.

Принц Гаррі - засновник міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених» - привітав нового українського чемпіона зі стрільби з лука львів'янина Романа Панченка та українську збірну - команду військових спортсменів. Своєю чергою, Роман передав принцу національний сувенір.

У складі Національної збірної команди України на Іграх Нескорених Роман Панченко брав участь у змаганнях зі стрільби з лука. Уже під час відбіркових змагань наш чемпіон продемонстрував дуже високі результати, попри негоду та вітер, і прогнозовано здобув перше місце у фінальному раунді.

22-річний Роман Панченко - боєць 25-ї повітрянодесантної бригади Збройних сил України. Був важко поранений у бою під Красним Лиманом - у нього пробиті печінка, селезінка, ушкоджений хребет. Переніс низку складних операцій, після яких лишився прикутим до інвалідного візка.

Довгі та виснажливі тренування, робота над собою та підтримка друзів, рідних і команди - все це дало свій результат.

Ігри Нескорених (Invictus Games) - міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані принцом Вельським Гаррі в 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків. Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь у «Іграх Нескорених» як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід у виконанні завдань у рамках АТО. Цьогорічні змагання «Ігри Нескорених» відбувалися з 23 до 30 вересня, в Торонто. 15 українських спортсменів змагалися у таких видах спорту: легка атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах та велоспорт на шосе. Національна збірна повернулася на Батьківщину 2 жовтня.

 

БОКС

Олександр Усик битиметься з Майрісом Брієдісом з Латвії

Чемпіон світу з боксу за версією WBC у першій важкій вазі Майріс Брієдіс з Латвії в чвертьфіналі Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) захистив свій титул, вигравши у кубинця Майка Переса.

Боксер з Латвії переміг кубинця одноголосним рішенням суддів - 116-110, 115-111, 114-112.

Поєдинок у Ризі проходив в середньому темпі за невеликої переваги Брієдіса. Боксери часто зближувалися, клинчували і застосовували брудні прийоми. У третьому раунді за небезпечний рух головою зняли очко з Переса, а в десятому раунді за аналогічне порушення покарали латвійця.

Тепер Майріс Брієдіс у півфіналі WBSS зустрінеться з українцем Олександром Усиком, який раніше переміг німця Марко Хука. Бій повинен відбутися в січні або лютому 2018 року.

У іншому півфіналі WBSS кубинець Юніер Дортікос зустрінеться з переможцем пари Мурат Гассієв (Россія) - Кшиштоф Влодарчик (Польща).

 

Ломаченко - другий у рейтингу найкращих боксерів світу за версією ESPN

Український боксер Василь Ломаченко (9-1, 7 КО) піднявся на друге місце рейтингу p4p (pound-for-pound - незалежно від вагової категорії) за версією сайта ESPN.

Українець додав одну позицію завдяки тому, що американський боксер Андре Ворд, який очолював цей рейтинг, прийняв рішення завершити кар'єру. Про це повідомляє XSPORT.

Першим номером рейтингу став Геннадій Головкін (37-0-1, 33 КО) з Казахстану, який володіє титулами WBA, WBC, IBF, IBO в середній вазі. Третє місце посів абсолютний чемпіон у першому напівсередньому дивізіоні Теренс Кроуфорд (32-0, 23 КО).

Рейтинг ESPN складається урахуванням голосування дев'яти експертів. Троє з них поставили Ломаченка на першу сходинку, інші шість віддали першість Головкіну.

Майбутній суперник Василя Ломаченка кубинець Гільєрмо Рігондо (18-0, 11 КО), з яким українцеві 9 грудня належить захищати пояс WBO у другій напівлегкій вазі, піднявся на 7-е місце.

Топ-10 рейтингу p4p за версією ESPN

1. Геннадій Головкін (Казахстан) - 83 очки

2. Василь Ломаченко (Україна) - 78

3. Теренс Кроуфорд (США) - 74

4. Сауль Альварес (Мексика) - 60

5. Кейт Турман (США) - 36

6. Еррол Спенс (США) - 29

7. Гільєрмо Рігондо (Куба) - 23

8. Майки Гарсія (США) - 19

9. Сергій Ковальов (Росія) - 19

10. Наоя Іноуе (Японія) - 14

Нагадаємо, що Василь Ломаченко також входить до топ-3 рейтингу p4p за версією журналу The Ring.

Зазначимо, що днями Василь Ломаченко попрощався з Білгород-Дністровським і разом зі своєю командою вилетів у США, де готуватиметься до бою з кубинцем Гільєрмо Рігондо (17-0, 11 КО).

Поєдинок відбудеться на Madison Square Garden в Нью-Йорку 9 грудня. Завдяки цього матчу дворазовий олімпійський чемпіон Рігондо підніметься на дві вагові категорії.

«Як би не пройшов цей бій, в ньому виграє Рігондо, а не я. Справа в тому, що він піднімається на дві категорії вище і він менший за розмірами. Я знаю, що потрібно робити в рингу зі суперником. Я зважився на цей бій тому, що йому вже залишилися останні бої - вік, завершення кар'єри. Зі мною у нього реально буде найбільший гонорар», - цитує Василя Ломаченка ukrinform.ua.

 

ЗМІШАНІ ЄДИНОБОРСТВА

Українець Сергій Гузєв став чемпіоном світу за версією WWFC

Досвідчений український майстер змішаних єдиноборств (ММА) Сергій Гузєв здобув перемогу технічним нокаутом над бразильцем Леандро Біспо у поєдинку за титул чемпіона світу у середній ваговій категорії за версією Всесвітньої ліги WWFC (World Warriors Fighting Championsip).

34-річний український боєць Сергій Гузєв став новим чемпіоном світу у вазі до 84 кг. Нашому співвітчизникові вдалося успішно провести задушливий прийом, який приніс йому перемогу, повідомляє ukrinform.ua.

Додамо, що поєдинок Сергій Гузєв (17-3) - Леандро Біспо (7-4) відбувся в київському Палаці спорту у рамках Міжнародного професійного турніру зі змішаних єдиноборств ММА WWFC 8.

 

ФУТБОЛ

Ярмоленко - серед найкращих гравців 7-го туру Бундесліги

Півзахисник дортмундського футбольного клубу «Боруссія» Андрій Ярмоленко потрапив до збірної найкращих гравців за підсумками 7-го туру чемпіонату Німеччини за версією видання Whoscored.

Український футболіст відзначився у 7-му турі німецької Бундесліги швидким і красивим голом у матчі проти «Аугсбурга», а також результативним асистом. За свою гру Ярмоленко отримав 8,4 бала. Краща оцінка лише у хавбека «РБ Лейпциг» Марселя Забітцера - 9.0.

Нагадаємо, що у поєдинку «Аугсбург» - «Боруссія» (Дортмунд) (1:2) м'ячі забили Каюбі (на 11-й хвилині) - Ярмоленко (5), Кагава (24).

Сергій Коростильов: «Нагорода від НОКу – додаткова для нас мотивація»

Людмила Короленко: «В усій Україні немає стількох гімнастичних тренерів, скільки наших у США»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers