rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Head Start Programs у Чикаго отримає від уряду $20 млн

Програми Head Start та Early Head Start у Чикаго отримають від федерального уряду понад $42 млн.

У прес-релізі сенатори США Tammy Duckworth та Dick Durbin з Іллінойсу заявили, що кошти виділить Міністерство охорони здоров'я та соціального забезпечення, а саме управління з питань дітей та сім'ї.

Місто Чикаго отримає понад 20 мільйонів доларів. Організації, які є кінцевими одержувачами коштів, - це Christopher House, Children's Home and Aid Society of Illinois, Chicago Commons Association та Ounce of Prevention Fund.

Кошти також будуть виділені на потреби шкільного округу Kankakee № 111, Catholic Charities (єпархія Joliet), Child Care Resources & Referral - також у Joliet та Two Rivers Head Start Agency в Aurora.

 

Атомна станція на озері Мічиган і далі працюватиме

Title  

Атомна електростанція на озері Мічиган працюватиме ще чотири роки. Власник заводу і комунальна компанія погодилися продовжити чинну угоду про закупівлю електроенергії.

Palisades Power Plant у місті Covert, штат Мічиган, розташований на березі основного джерела питної води у районі Чикаго. Власник заводу, Entergy, раніше заявив, що продасть свій контракт на енергопостачання Consumers Energy і розпочне процес виведення з експлуатації атомної станції у 2018 році. Договір мали схвалити регуляторні органи.

Але мічиганські регулятори затвердили меншу суму відступних, ніж очікувалося, для Consumers Energy, щоб викупити контракт з Entergy.

«Після ретельного аналізу Consuers Energy та Entergy взаємно погодились, що рух вперед за умовами нашої чинної Palisades' Power Purchase Agreement до 2022 року є найкращим шляхом», - зазначила Katie Carey з Consumers Energy.

В Entergy кажуть, що збираються дотримуватися стратегії виходу з комерційного ядерного енергетичного бізнесу.

«Entergy продовжуватиме здійснювати всі необхідні інвестиції та підтримувати належне кадрове забезпечення відповідно до суворих стандартів ліцензування», - каже Charlie Arnone, один із представників Entergy у Palisades.

Водночас, активісти, які наполягали на закритті заводу, заявили, що рішення про продовження експлуатації заводу до 2022 року ставить регіон в умови потенційної загрози для здоров'я мешканців та навколишнього середовища.

Palisades нещодавно мав справу з витоками радіоактивної води та відключеннями атомної станції.

«Це - не перемога для регіону - коли компанія, якій дозволили продовжувати експлуатацію старого і особливо небезпечного енергетичного реактора, що є надто дорогим і непотрібним, і надалі буде джерелом ризику», - заявила Gail Snyder, голова правління Nuclear Energy Information Service.

За словами працівників заводу, об'єкт є безпечним і не становить загрози для громадськості.

 

Emanuel і Rauner думають, як переконати Amazon відкрити штаб-квартиру в Чикаго

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner і міський голова Чикаго Rahm Emanuel поспілкувалися під час приватної зустрічі у п'ятницю. Про це заявила NBC 5.

  Title

Вони публічно ворогують, але це не завадило їм зустрітися та обговорити питання, як переконати Amazon відкрити другу штаб-квартиру в Іллінойсі.

«Мер і губернатор співпрацюють і прагнуть, щоб другу штаб-квартиру на  50000 робочих місць Amazon відкрила у Чикаго», - заявив прес-секретар мера Emanuel. «Наші офіси тісно співпрацювали протягом кількох тижнів, аналізуючи пропозицію. Мер та губернатор зустрілися у п'ятницю, щоб обговорити результати та загальну стратегію, що стоїть за пропозицією Чикаго».

Місто прагне отримати бажану штаб-квартиру, яка може принести мільярди доларів і тисячі робочих місць у місцеву економіку. Мер Emanuel робить ставку на привабливість проекту, намагаючись вибити перемогу в інших міст, таких, як Austin та Atlanta.

Про зустріч між Rauner та Emanuel стало відомо у неділю.

Губернатор Rauner оговтується після зливи критики. Нещодавно він підписав суперечливий законопроект про фінансування абортів. Кілька відомих республіканців розкритикували Rauner за його рішення, зокрема, член Палати представників штату Peter Breen, лідер партії у Палаті представників.

Законопроект розширив фінансування абортів для жінок за програмою Medicaid. Це - крок, проти якого виступає верхівка Республіканської партії та деякі релігійні лідери у штаті.

 

Їздите без I-PASS транспондера? Готуйтеся витратити додаткові кошти наступного року

Title  

ІЗ I-PASS клієнтів, які подорожують без транспондера, електронного засобу реєстрації проїзду, стягуватимуть плату за готівку. Плату зніматимуть після того, коли буде нарахована достатньо велика сума зборів за місяць. Нововведення почне діяти вже наступного року, повідомляє Illinois Tollway.

Агентство заохочує користувачів I-PASS завжди їздити з транспондером, належним чином встановленим на їхньому транспортному засобі під час подорожі на Tollway. Тоді вони продовжуватимуть отримувати знижки - 50%.

Для клієнтів I-PASS, які вже їздять із транспондером, встановленим у транспортному засобі, нічого не зміниться.

Tollway заохочує клієнтів I-PASS встановлювати окремі транспондери для кожного автомобіля, зареєстрованого на їхньому рахунку. Таким чином їм не потрібно буде згадувати про те, що треба переставити транспондер на інший транспортний засіб, яким вони їздять на Tollway.

Транспондер може бути один на кілька автомобілів та мотоциклів, зареєстрованих в одному обліковому записі I-PASS. Однак, у результаті, водії часто забувають переставити транспондер, повідомляє агентство.

I-PASS Shared Balance дозволяє всім транспондерам користуватися єдиним, попередньо оплаченим, залишком на рахунку. Це означає, що користувачам I-PASS не потрібно буде створювати окремий баланс для кожного транспондера.

Додаткові транспондери можна отримати у Tollway за внесок на суму $10, який відшкодовується. Його можна замовити в Інтернеті або відвідати центр обслуговування клієнтів. Транспондер на Jewel-Osco заздалегідь запрограмований на внесок у розмірі $10 та $20, повідомляє Tollway.

Коли користувачі I-PASS проїжджають через платні платформи без транспондера на своєму транспортному засобі, Tollway використовує толінг-відео (метод збору плати за допомогою відео чи нерухомих світлин номерного знака транспортного засобу для ідентифікації автомобіля для оплати).

Обробка таких зборів коштує Tollway приблизно 23 центи за транзакцію. Це - майже втричі більше, ніж обробка транзакцій транспондера, вартість яких становить близько 8 центів за транзакцію, повідомляє Illinois Tollway.

Tollway працює ефективніше, коли клієнти I-PASS постійно подорожують із транспондером у своєму транспортному засобі. Таким чином компанія мінімізує свої адміністративні витрати, забезпечуючи кращий сервіс для своїх клієнтів.

Трамп назвав стрілянину в Лас-Вегасі актом суцільного зла

У Чикаго приспущено прапори – на знак вшанування пам’яті жертв стрілянини у Лас-Вегасі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers