rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго приспущено прапори – на знак вшанування пам’яті жертв стрілянини у Лас-Вегасі

Сполучені Штати наразі не готові до змін законів, що контролюють використання та доступ до зброї. Про це заявила прес-секретар Білого дому Sarah Huckabee Sanders, посилаючись на досвід Чикаго.

«Найперше, що ми не хотіли би робити, це створювати закони, які не зупиняють подібні речі», - заявила вона під час брифінгу в понеділок. «Погляньте на Чикаго, де було понад 4000 жертв, які загинули від холодної зброї минулого року. Вони мають найсуворіші закони про використання зброї, але це, безумовно, не допомогло їм».

Президент Donald Trump у зверненні до нації в понеділок назвав недільну стрілянину на фестивалі під відкритим небом у Лас-Вегасі «актом абсолютного зла». Stephen Craig Paddock розстріляв, щонайменше, 59 людей і понад 500 поранив.

Відповідаючи на запитання, чи Trump захоче використати цей інцидент, щоб розпочати політичну дискусію про контроль над зброєю, Huckabee Sanders заявила, що зараз - не час для обговорення.

«Є час і місце для політичних дебатів», - зауважила вона. «Настав час  об'єднатись як країна. Наразі триває відкрите розслідування правоохоронних органів, ще не визначено мотивацію. Було б передчасно обговорювати політичні питання, коли ми не знаємо всіх фактів про те, що ж сталося минулої ночі».

Поліція Чикаго заявила, що «отримує в режимі реального часу» оновлення від департаменту поліції міста Лас-Вегас.

«Нема жодного зв'язку з Чикаго. Нічого не свідчить про те, що це - частина великого терористичного акту», - написали у CPD вранці у понеділок.

Губернатор Bruce Rauner у понеділок наказав приспустити прапори в Іллінойсі до кінця тижня на знак вшанування пам'яті жертв масової стрілянини у Лас-Вегасі.

Прапори на урядових будівлях у штаті Іллінойс були вже приспущені у понеділок. Думки політиків Іллінойсу розділилися щодо того, чи призведуть події, що розгорталися у Лас-Вегасі, до більш жорсткої боротьби з вільним доступом до зброї.

Мер Чикаго Rahm Emanuel вважає, що після масового вбивства настав час відновити заборону використання автоматів.

«Ця ситуація при (ухваленні - ред.) правильного, відповідального закону про контроль над зброєю може фактично перешкоджати жахливим, найгіршим в історії Америки, ситуаціям», - переконаний Emanuel. «Те, що ми робимо сьогодні, не працює», - додав він.

Конгресмен Luis Gutierrez (D-Чикаго) сумнівається у тому, чи настануть зміни, якщо йдеться про ухвалення більш жорстких законів про використання зброї. Про це він заявив у радіоінтерв'ю.

«Погляньте, чи я думаю, що Конгрес щось робитиме? Ні», - вважає він. «Конгрес є дочірньою компанією NRA (Національної стрілецької асоціації - ред.), повністю належить їй, всі про це знають».

«Тільки щоб ми зрозуміли, ухвалення цього законопроекту потребує голосів обох партій. Демократи ж не планують нічого ухвалювати, тому що коли вони востаннє прийняли Brady Bill і заборонили використання автоматів, як гадаєте, що сталося? Ми втратили 100 місць на наступних виборах».

Республіканець, конгресмен Rod­ney Davis, який у червні був поранений на бейсбольному полі у Вірджинії, написав у Twitter: «Я вбитий горем через безглузду трагедію у Лас-Вегасі. Моліться за жертв цієї жахливої стрілянини».

Член Палати представників, республіканець Adam Kinzinger, заявив, що «приголомшений новинами про масові вбивства у Лас-Вегасі», і закликав молитися за сім'ї постраждалих, вбитих і поранених.

Тим часом, сенатор США Dick Durbin порушив питання, як поєднати Другу поправку й обмеження на використання певних видів зброї.

«Чи можемо ми захистити права, які надає кожному американцеві Друга поправка, допоки не приймемо розумні рішення щодо використання певних типів озброєнь, які є у продажі, і не скажемо, що є певні види зброї, які не мали би бути у використанні?» - запитав він.

 

Трамп назвав стрілянину в Лас-Вегасі актом суцільного зла

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers