rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Rauner розкритикував протести футболістів під час звучання гімну США

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner розкритикував протести, що відбувалися під час звучання державного гімну, але не настільки різко, як це раніше зробив президент Donald Trump.

У своєму виступі Rauner, який є співвласником футбольної команди Pittsburgh Steelers (американський футбол), заявив, що він «категорично не згоден з тими, хто не поважає наш прапор і наш гімн».

«Для мене вони не дотримуються принципів нашої країни, не поважають ветеранів, які ризикували своїм життям за нашу демократію, і тих чоловіків та жінок, які щоденно б'ються і жертвують собою, аби захистити наші свободи», - зазначив губернатор. «Я особисто не можу схвалити таку поведінку. Водночас, наша країна є великою, оскільки вона гарантує свободу поглядів, тому люди можуть проявляти неповагу».

Частково коментарі Rauner узгоджуються з позицією Trump щодо останніх акцій протесту NFL. Проте, вони, здається, відрізняються від зауважень президента, коли йдеться про дисциплінарний вплив на протестувальників.

Trump заявив, що футболісти, котрі стають на коліна під час звучання державного гімну, повинні бути звільнені.

«Хіба б вам не сподобалося би, якщо би хтось із власників NFL відреагував на неповагу до нашого прапора так: «Заберіть негайно цього чоловіка з ... поля. Геть! Звільнений», - заявив Trump на мітингу в Alabama.

Його коментарі викликали бурю критики, зокрема, від професійних спортсменів з кількох ліг, власників NFL та навіть комісара ліги Roger Goodell. Вони приєднались до обурених уболівальників, які назвали слова Trump «розкольницькими» та «нерозважливими».

Виконання гімну США, яке спортсмени слухають стоячи, - традиційний ритуал для більшості аматорських і професійних спортивних змагань в країні. Під час матчу, який пройшов у неділю в Лондоні між Jacksonville Jaguars і Baltimore Ravens, гравці Jaguars з'єднали руки, коли виконувався гімн. При цьому деякі з них стали на коліна, а деякі слухали гімн стоячи. До них приєднався власник команди Jaguars Шад Хан, котрий пожертвував на інавгурацію Trump мільйон доларів. Деякі гравці Ravens також слухали гімн стоячи, поки інші стояли на колінах. Гравці Ravens також з'єднали руки.

На їхню думку, це повинно було нагадати про те, що нерівність між білими та афроамериканцями досі не подолано.

Одна з команд - Pittsburgh Steelers - уникла гострої ситуації, залишившись в роздягальні, поки гімн виконувався по завершенні матчу, що відбувся в Чикаго.

«Ми не маємо наміру бавитися у політику», - запевнив Mike Tomlin, головний тренер Steelers, перед початком гри. «Ми - футболісти, ми - футбольні тренери. Сьогодні ми не беремо участь у процесі вшанування гімну не тому, що не поважаємо його, а тому що хочемо змінити обставини».

Один із членів Steelers вирішив підтримати ініціативу деяких американських футболістів не вставати або ставати на одне коліно під час звучання гімну в неділю. Незважаючи на рішення його команди, гравець поклав руку на серце іншого гравця Alejandro Villanueva - колишнього армійського рейнджера.

Chicago Bears спочатку ніяк не коментували це питання, але голова George McCaskey оприлюднив відповідь у неділю, незадовго до початку гри проти Steelers.

«Chicago Bears з гордістю підтримують наших гравців, тренерів та всіх членів нашої організації, щоб нести мир і єдність разом за допомогою футболу», - сказав він. «Те, що робить нас найбільшою країною у світі, - це свободи, на які вона опирається, і свобода висловлюватися у шанобливій та мирній формах. Завдяки важливому діалогу з нашими гравцями та командою ця суперечлива політична ситуація об'єднала нас уже сьогодні і в майбутньому».

Seattle Seahawks і Tennessee Titans пізніше приєдналися до Steelers, залишившись у своїх роздягальнях під час звучання гімну перед їхньою грою.

Навіть легенда Chicago Bulls Michael Jordan долучився до полеміки.

Власник Charlotte Hornets, своєю чергою, заявив Charlotte Observer, що «одним з фундаментальних прав, заснованих у цій країні, була свобода слова. Ми маємо давні традиції ненасильства, мирного протесту».

«Тих людей, котрі здійснюють право мирно виражати себе, не треба демонізувати, вони не повинні зазнавати остракізму», - йдеться у заяві. «Я підтримую комісара Adam Silver, NBA, її гравців та всіх тих, хто бажає здійснити своє право на свободу слова».

Протести розпочалися зі серпня 2016 року, коли Colin Kaepernick, тодішній захисник із San Francisco, став на коліна під час звучання гімну. Таким чином він висловив своє обурення з приводу того, що почастішали випадки вбивств поліцейськими беззбройних чорношкірих громадян.

Дії Kaepernick призвели до національної дискусії, до якої приєдналися ще кілька гравців NFL. Вони неодноразово протестували і продовжували протестувати навіть після того, коли Kaepernick став вільним агентом наприкінці сезону. Кажуть, через Trump із ним відмовилися укладати контракти футбольні клуби.

Soldier Field стало місцем такого протесту у вересні минулого року, коли члени Philadelphia Eagles підняли свої кулаки під час звучання гімну перед грою проти Bears.

Екс-конгресмена США ув’язнено на 21 місяць через секс-скандал

У Теннессі в церкві сталася стрілянина, одна людина загинула, ще 7 постраждалих

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers