rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У Греції страйкують журналісти

 У Греції страйкують журналісти

Грецькі ЗМІ провели 24-годинний страйк на знак протесту проти закриття спеціального фонду медичного обслуговування співробітників ЗМІ.

Про це повідомляє АР.

«Найбільший в країні (Греції - ред.) прес-союз оголосив 24-годинний страйк на знак протесту проти закриття спеціального фонду медичного обслуговування працівників ЗМІ», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, в країні у вівторок не транслювалися програми новин, а веб-сайти не оновлювали свій контент. Газети не публікували свої матеріали в середу.

Союз журналістів в Афінах наполягає на допомозі з боку уряду і медіа-компаній, щоб зберегти фонд на плаву.

Як повідомлялося, ЗМІ Греції сильно постраждали від фінансової кризи в країні, що викликало різке зниження доходів від реклами та передплати, а також високий рівень безробіття серед журналістів.

 

У Росії можуть заблокувати Facebook

Соціальна мережа Facebook може бути заблокована на території Росії у 2018 році, якщо не виконає російський закон про локалізацію персональних даних.

Про це повідомив журналістам глава Роскомнагляду Олександр Жаров у вівторок, передає російський Інтерфакс.

«Закон обов'язковий для всіх. У будь-якому випадку ми або досягнемо того, щоб закон був виконаний, або компанія припинить працювати на території Російської Федерації, як, на жаль, сталося з LinkedIn. Тут винятків немає», - сказав Жаров, відповідаючи на запитання про терміни виконання соцмережею Facebook відповідного закону.

«Ми будемо наполягати, щоб 242-й закон компанією Facebook був дотриманий. У 2018 році все буде точно», - наголосив Жаров. Він пояснив, що терміни для вирішення цієї проблеми визначені, і вони будуть дотримані.

Він розповів, що позиція компанії полягає в тому, що вони розглядають варіанти, як вони виконуватимуть цей закон, офіційних листів від них не надходило. «У нас у плані перевірок по цьому напряму до кінця 2017 року Facebook'a немає, в 2018 році ми подумаємо, можливо, перевіримо», - уточнив Жаров.

Він нагадав, що компанія Twitter вже визначила термін локалізації персональних даних - середина 2018 року.

Як відомо, у вересні 2015 року в РФ набули чинності поправки до закону «Про персональні дані». Відповідно до них, будь-яка російська або іноземна компанія, орієнтована на роботу з російськими користувачами, має забезпечувати запис, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення персональних даних росіян з використанням баз даних, таких, які є на території РФ.

 

Air Berlin продовжує переговори про продаж, пілотам загрожує звільнення

Друга за величиною німецька авіакомпанія Air Berlin, яка нещодавно оголосила про банкрутство, продовжує переговори щодо продажу активів, з персоналом питання також наразі не вирішені.

Про це в понеділок повідомили представники перевізника, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми поки ще не досягли мети переговорів», - сказав Франк Кебекус.

Він повідомив, що переговори тривають з Lufthansa і її донькою Eurowings, а також EasyJet, які висунули найцікавіші з економічного погляду пропозиції. Крім того, не виключено, що частину перевізника забере собі Condor. Lufthansa, зокрема, планує забрати до 78 літаків (38 машин перейшли до неї раніше через купівлю або лізинг). Загалом, Air Berlin отримала 16 різних пропозицій про придбання.

Кебекус визнав, що успіх переговорів багато в чому залежатиме від безперебійності польотів в ці дні. Пілоти компанії продовжують неофіційний страйк - і багато рейсів або запізнюються на кілька годин, або й зовсім скасовуються.

Тим часом глава компанії Томас Вінкельман підтвердив, що близько 80% з 8 тисяч співробітників Air Berlin зможуть отримати роботу у нових власників, решта 20% (це приблизно 1600 осіб), ймовірно, будуть скорочені.

Як раніше повідомлялося, друга за величиною авіакомпанія Німеччини Air Berlin оголосила про банкрутство в середині серпня, після відмови головного акціонера - арабської Etihad - фінансово підтримати її. Завдяки проміжному кредиту федерального уряду 150 млн євро компанія обіцяла продовжити виконувати свої зобов'язання перед пасажирами впродовж трьох місяців. Кредит слід повернути до кінця жовтня. За оцінками, за Air Berlin можуть заплатити від 250 до 350 млн євро.

 

Трудова реформа у Франції: водії вантажівок блокують дороги і нафтосховища

У Франції профспілки створюють блокади по всій країні на знак протесту проти підписаної президентом Емануелем Макроном реформи трудового законодавства.

Про це повідомляє The Local France.

«Водії вантажівок із профспілок CGT і FO використали свої транспортні засоби для блокування восьми нафтосховищ у понеділок вранці, починаючи з 5-ї години за місцевим часом», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вантажівки блокують дороги та доступ до паливних сховищ, через що утворюються затори.

Видання повідомляє про протести в таких містах, як Марсель, Дюнкерк, Лілль та Ленс. Також профспілки оголосили про блокади в Кані, Гаврі, Мондвілі та Ла-Рошель. Також буде заблокований доступ до нафтосховищ у Ліоні, Монпельє та Провансі.

Газета Le Parisien повідомила, що о 9:30 поліція розігнала блокаду біля Тулузи.

Раніше повідомлялося, що Макрон підписав п'ять указів, які реформують Трудовий кодекс, і оголосив, що всі заходи реформи повинні набрати чинності не пізніше, ніж 1 січня 2018 року.

Варто зазначити, що, згідно з французькою Конституцією, президент має право здійснювати реформи в обхід парламенту, і попередники Макрона цим правом неодноразово користувалися.

Попередні акції протесту проти трудової реформи пройшли в різних містах Франції 12, 21 і 23 вересня і були організовані найбільшими французькими профспілками.

 

«Петля смерті»: на італійському авіашоу розбився винищувач, пілот загинув

В італійському місті на авіашоу розбився винищувач Eurofighter Typhoon. Пілот не впорався з виконанням «петлі смерті», не вийшов із піке і впав у море на очах у глядачів.

Про це повідомляє La Stampa.

«Пілот, капітан Габріеле Орланді, 36 років, на жаль, не встиг катапультуватися і загинув», - йдеться у повідомленні.

Крім пілота, ніхто не постраждав, оскільки літак розбився на відстані від глядачів і суден, що були біля узбережжя.

 

Прем'єр Японії оголосив про позачергові вибори і розпуск парламенту

Прем'єр Японії Сіндзо Абе оголосив про проведення виборів на рік раніше і про розпуск парламенту.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

«Пан Абе заявив, що прагне нового мандату довіри, щоби подолати «національну кризу» на фоні зростання загроз з боку Північної Кореї», - йдеться у повідомленні.

Рейтинг прем'єра нещодавно зріс після літнього падіння. Підтримка пана Абе підвищилась на тлі зростання напруження довкола КНДР. Це відсунуло на другий план критику прем'єра щодо корупції.

Сіндзо Абе також оголосив про виділення 17,8 млрд доларів на освіту та соціальні витрати. На прес-конференції в понеділок він сказав, що для підготовки Японії до майбутнього потрібні свіжі стимули.

Аналітики вважають, що позачергові вибори - це спосіб пана Абе скористатися відновленим рейтингом та використати чинну слабкість опозиції.

Низка скандалів і непопулярна політика боляче вдарили по рейтингу прем'єра в останні місяці.

У липні його рейтинг упав до менш, ніж 30%, але потім відновився до понад 50% у вересні.

Він заперечує звинувачення у корупції і в понеділок заявив, що розпуск парламенту не був спробою уникнути цих звинувачень.

Абе також намагається проштовхнути суперечливі зміни у післявоєнній оборонній політиці Японії. Він закликає до офіційного визнання військових у конституції.

Післявоєнна конституція Японії серйозно обмежує діяльність військових, щодо них не використовують слово «армія». Збройні сили Японії називають Силами самооборони. Керує ними прем'єр.

 

Майже всі жінки на островах Тихого океану отруєні ртуттю

Міжнародна неурядова організація повідомила, що вона виявила небезпечний рівень ртуті в організмі майже половини обстежених жінок в 25 країнах.

Про це повідомляє NHK.

«Дослідники встановили, що в організмі 42% жінок рівень вмісту ртуті перевищує допустиму межу, визначену Управлінням охорони навколишнього середовища США. Перевищення цієї межі може призвести до пошкодження мозку і нирок», - зазначається в публікації.

Група дослідників повідомила, що у 86% жінок в острівних державах Тихого океану, таких, як Тонга і Маршаллові острови, вміст ртуті в організмі перевищує безпечний рівень.

Цілком можливо, причина такої ситуації - споживання риби, отруєної ртуттю, що просочилася з великих підприємств.

 

Доповідь ООН: від голоду потерпають 11% населення планети, від ожиріння – 16%

Уряд Іспанії не вдаватиметься до послуг посередників у каталонській кризі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers