rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Янукович визнав 31,5 млн гривень і $85 тис. на рахунках в Ощадбанку

Янукович визнав 31,5 млн гривень і $85 тис. на рахунках в Ощадбанку

На рахунках Віктора Януковича в «Ощадбанку» було 31,5 млн гривень і 85 тисяч доларів, заявив адвокат колишнього президента Віталій Сердюк під час розгляду позову до LB.ua і голови правління банку Андрія Пишного.

Пишний в інтерв'ю шеф-редактору LB.ua Соні Кошкіній і редактору економічного відділу Андрієві Яницькому заявив, що на рахунках «Ощадбанку» лежать понад 1,150 млрд гривень Януковича й екс-прем'єра Миколи Азарова.

У рамках позову про захист честі, гідності та ділової репутації Янукович вимагає визнати недостовірними слова Пишного та зобов'язати LB.ua спростувати їх.

На засіданні у справі Печерський райсуд Києва зобов'язав «Ощадбанк» показати суму грошових коштів, які мав на рахунках у банку Янукович станом на 10 листопада 2016 року.

«Суд постановив отримати з ВАТ «Державний ощадний банк України» інформацію про суму грошових коштів, які розміщені на банківських рахунках Януковича Віктора Федоровича, відкритих у ПАТ «Державний ощадний банк України», і вартість цінних паперів, які придбані та/або зберігаються за дорученням Януковича Віктора Федоровича в ПАТ «Державний ощадний банк України» за станом на 10 листопада 2016 року», - сказано в ухвалі суду.

Представники «Ощадбанку» просили відмовити в задоволенні відповідного клопотання, оскільки, на їхню думку, така інформація містить банківську таємницю.

Наступне засідання у справі відбудеться 16 грудня 2017 року.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Януковича і його оточення конфіскували близько $1,5 млрд.

 

Держкомтелерадіо хоче штрафувати за продаж антиукраїнських книг

Держкомітет телебачення і радіомовлення України пропонує затвердити порядок накладення адміністративно-господарських штрафів і вилучати з обігу видавничу продукцію антиукраїнського змісту, завезену з території Росії.

Проект відповідного наказу члени громадської ради при Держкомтелерадіо обговорили на засіданні 26 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На засіданні обговорювався проект наказу Держкомтелерадіо про накладення адміністративно-господарських штрафів і вилучення з обігу видавничої продукції антиукраїнського змісту. Відповідно до проекту Порядку накладення адміністративно-господарських штрафів і вилучення з обігу такої видавничої продукції, правоохоронні органи, фізичні та юридичні особи можуть подавати скарги у формі звернень. Держкомтелерадіо розглядає ці скарги і за можливістю враховує, чи стосуються вони предмета правового регулювання наказу. Це може бути звичайна заява, в якій подаються всі необхідні докази. На підставі цих звернень уповноважені представники Держкомтелерадіо виїжджають на місце події, перевіряють цю інформацію і встановлюють, чи є підстави накладення штрафу та вилучення продукції. Порушеннями є відсутність у розповсюджувача відповідного дозволу на поширення друкованої продукції, яка завезена з держави-агресора на митну територію України», - пояснив начальник відділу законопроектної роботи Держкомтелерадіо Олексій Тарасенко. Зокрема, стаття 28-1 закону України «Про видавничу справу» передбачає, що видавнича продукція, яка має походження або виготовлена і ввозиться з держави-агресора, тимчасово окупованої території, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена за умови наявності відповідного дозволу. Згідно з порядком накладення Держкомтелерадіо адміністративно-господарських штрафів та вилучення з обігу видавничої продукції за порушення вимог цієї статті, уповноваженні посадовці Держкомтелерадіо прийматимуть рішення щодо накладання штрафів на підприємців упродовж шести місяців з дня виявлення порушення. Штраф має бути сплачений не пізніше, ніж протягом 15 робочих днів. При цьому рішення Держкомтелерадіо суб'єкти господарювання можуть оскаржити впродовж 10 днів у суді.

Зі свого боку, виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Сергій Сьомкін не виключив, що скарги на певних підприємців можуть бути проявом недобросовісної конкуренції.

«Хотілося б перекрити можливі випадки недобросовісної конкуренції, тобто, наявності необґрунтованих звернень. Адже робота певного суб'єкта підприємницької діяльності в цей час уже буде блокована внаслідок цих перевірок. Тому треба, щоб і заявник був чітко ідентифікований», - сказав Сьомкін.

Начальник відділу законопроектної роботи Держкомтелерадіо відповів, що всі заяви будуть ретельно опрацьовуватись і на предмет можливої фіктивності.

У червні Держкомтелерадіо видав 112 дозволів на ввезення з території Росії видавничої продукції.

 

НАЗК погодило ще 7 антикорупційних програм органів влади

Національне агентство з питань запобігання корупції погодило ще 7 антикорупційних програм органів влади на 2017 рік.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, відповідне рішення ухвалено на черговому засіданні Нацагентства.

«НАЗК погодило антикорупційні програми Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства, Державної прикордонної служби, Державної екологічної інспекції, Рівненської обласної державної адміністрації, Хмельницької обласної ради, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», - йдеться у повідомленні.

У НАЗК нагадали, що антикорупційні програми визначають корупційні ризики у діяльності органу, установи, організації, причини, що їх породжують, умови, що їм сприяють, та заходи усунення.

 

Депутат Київоблради від БПП вибив зуб колезі під час сесії

Партія «Батьківщина» заявила про госпіталізацію свого депутата в Київській обласній раді Владислава Хахуліна.

Під час сесії у вівторок в залі ради сталася сутичка, під час якої депутат від «БПП Солідарність» Віталій Карлюк вдарив Хахуліна по обличчю. Прес-служба партії повідомляє, що після цього Хахулін знепритомнів.

Його госпіталізували з вибитим зубом і підозрою на струс мозку.

Конфлікт стався під час голосування за порядок денний. Депутати від БПП обурилися, що голова облради - представник «Батьківщини» Ганна Старикова - не включила в порядок денний їхній проект рішення.

 

В Україні готуватимуть докторів мистецтв

Наукову ступінь «доктор мистецтва» запроваджує новий закон «Про освіту». Цей закон передбачає докторам наук надбавку до окладу в сумі 25%.

Про це в Івано-Франківську повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Наступного року можна буде говорити про підготовку докторів мистецтв. Нам потрібний час для напрацювання підзаконної нормативно-правової бази. Орієнтовно, вона буде напрацьовуватись наступного року», - зазначила Гриневич.

Доктор наук - це вищий науковий ступінь, який присуджують на підставі публічного захисту докторської дисертації. Досі в Україні присуджували «доктора наук» за 26 галузями наук. Порядок присудження Україна успадкувала від СРСР.

 

Про Лесю Українку знімуть фільм

Сценарій українського фільму «Узлісся» про Лесю Українку візьме участь у програмі для сценаристів ScripTeast. Виробництво фільму планується в міжнародній копродукції.

Про це Укрінформу повідомили у JS Films.

«Для участі в програмі ScripTeast були відібрані сценарії з 8 країн Центральної і Східної Європи. Перший етап відбудеться на початку жовтня у Польщі. Україна вдруге бере участь у ScripTeast - у 2016 році головну нагороду за найкращий сценарій отримав проект «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк», - ідеться в повідомленні.

Байопік з робочою назвою «Узлісся» - це біографічна розповідь про долю найвідомішої української поетеси та письменниці Лесі Українки. Кінострічка охоплює історію життя великої жінки з ранніх років до останніх днів. Дві реальності - повсякденне життя і внутрішній світ самої Лесі - тісно переплітаються і відображають всі ключові повороти її долі.

Креативний продюсер та автор ідеї фільму - Юлія Сінькевич (JS Films, генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю). Співпродюсер - Марія Москаленко (FX FILM Georgia). Автор сценарію і учасниця ScripTeast - Олександра Лавренчук (автор кількох поетичних збірок та сценаріїв для телепроектів).

За словами Юлії Сінькевич, задум зняти фільм про Лесю Українку виник спонтанно, коли вони разом з Марією Москаленко проїжджали повз Сурамі, де померла поетеса.

«Мені здавалося, фільми про долю Лесі Українки повинні існувати, а тема лежить на поверхні. Але, вивчаючи безліч матеріалу, що присвячений творчості поетеси, я зрозуміла - про неї практично немає кінострічок. Єдина ігрова «Іду до тебе» була знята в 1971 році. Але ж Леся Українка - не лише одна з ключових фігур української культури, а й сильна жінка. І тоді ми вирішили, що цей сюжет є актуальним і він обов'язково повинен бути живим, а не стереотипним. Ми хочемо створити фільм, в котрому Леся розкриється як жива людина зі своїми слабкостями й емоціями», - каже Юлія Сінькевич.

 

На Дніпропетровщині археологи відкопали могилу «Патріарха»

Фахівці, які досліджують стародавній курган бронзової епохи поблизу Кривого Рогу, знайшли на місці розкопок 15 поховань віком від 3 до 5 тис. років.

Серед унікальних знахідок - ритуальна яма у формі стопи та могила «Патріарха», йдеться в сюжеті 5 каналу.

Зазначається, що яма, яка за формою схожа на стопу й обкладена камінням, розташована в центрі кургану на півметровій глибині. Тисячі років тому тут проводили магічні обряди та ритуали. За словами археологів, для Україні така знахідка унікальна, бо єдина.

Біля ритуальної ями виявлено могилу людини, яку археологи умовно назвали «Патріархом». Її поховали 5 тис. років тому, а персональний курган свідчить про особливий статус небіжчика. Саме місце погребіння має вигляд кола, що означає зверненого в кільце змія - символ підземних сил.

Поруч із «Патріархом» вчені розкопали ще дві могили. Одна з них прикрита стелами, що мають форму людських тіл. У другій археологи знайшли наконечники двох стріл та рештки ритуальної маски. «Похована доросла людина, воїн, весь засипаний червоною охрою: і стопи, і руки, і череп. І найцікавіше, що він був убитий двома стрілами - одна була в грудях, друга - в ділянці таза», - розповіла археолог-дослідник Ірина Стебина.

Закінчити розкопки, що розпочалися в липні, археологи планують до кінця вересня. Після детального вивчення знахідок обіцяють передати їх до музею.

 

«Тиша» на Донбасі: шахта «Бутівка» потрапила під тривалий обстріл окупантів

Лінія фронту: окупанти вперше з початку осені застосували «Гради»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers