rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Канада допоможе Україні з будівництвом патронного заводу

Міністерство оборони Канади допомагатиме українській оборонній галузі зі спорудженням нового українського заводу з виробництва боєприпасів.

Про це міністр оборони Степан Полторак розповів під час спільного брифінгу у Києві зі своїм канадським колегою Харджитом Саджаном, передає Еспресо.TV.

Також розглядалося питання про включення Канади до країн-імпортерів української зброї.

«Тут робота просувається дуже плідно і є дуже добрі перспективи», - зазначив міністр.

Окрім того, сторони обговорили питання, пов'язані з розміщенням миротворців ООН у зоні бойових дій на Донбасі.

Міністр національної оборони Канади Харджит Сінгх Саджан підкреслив, що канадські інструктори в рамках операції «Об'єднувач» підготували 6 тис. українських солдатів.

«У березні мені було приємно оголосити про продовження термінів нашої операції «Об'єднувач» (Operation Unifier), цієї місії канадських Збройних сил на заході України, яка підготувала близько 6 тисяч українських солдатів», - заявив Саджан.

Він нагадав, що мандат канадської місії було розширено до березня 2019 року. До того ж, за його словами, ця операція допомагає канадським і українським військовим обмінюватися військовим досвідом.

Саджан додав, що канадські радники дають поради Міністерству оборони щодо проведення стратегічних реформ в оборонній галузі.

Окрім того, сторони обговорили перспективи співпраці у військово-технічній сфері, зокрема, включення України до переліку країн, до яких можливий експорт зброї, закупівлю броньованої техніки, обладнання та екіпірування, налагодження спільного виробництва військової техніки та озброєння в Україні, а також запуск повномасштабного військового співробітництва між Україною та Канадою на основі домовленості, підписаної між міністерствами оборони двох країн, зазначили в українському відомстві.

 

Джерело: «День»

Харджит Саджан, міністр національної оборони Канади: «Канада – це найбільш українська держава після самої України»

Танці з бубном навколо статуса Донеччини або Хто програв війну?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers