rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ БОКС

БОКС

Постол, Берінчик і Малиновський здобули перемоги на Вечорі боксу у Києві

Наприкінці доби 16 вересня в столичному Палаці спорту відбувся Великий вечір боксу.

Екс-чемпіон світу за версією WBC у першій напівсередній вазі українець Віктор Постол переміг узбецького боксера Джамшідбека Наджмітдінова. Постол виграв одноголосним рішенням суддів. Про це повідомляє Укрінформ.

У п'ятому раунді українець побував у нокдауні, пропустивши сильний удар, і був близьким до дострокової поразки, але зумів вистояти. Нагадаємо, цей поєдинок став поверненням Віктора Постола після 14-місячної перерви.

Український боксер-легковаговик Денис Берінчик переміг технічним нокаутом іспанця Ісмаеля Гарсію. Призер Олімпіади-2012 мав велику перевагу, завдав супернику багато важких ударів, і рефері зупинив бій у шостому раунді.

Чемпіон Європи за версією WBO в напівлегкій вазі Олег Малиновський виграв рішенням суддів у мексиканця Олександра Касареса. Судді одноголосно віддали перемогу українцеві. Бій пройшов у форматі десяти раундів.

 

Євген Хитров переміг американця Дерріка Фіндлі

Український боксер-середньоваговик Євген Хитров переміг за очками американця Дерріка Фіндлі. Бій відбувся у Фоксвудс Резорт, штат Коннектикут (США).

Двоє суддів віддали перемогу 29-річному українцеві в усіх раундах, а ще один віддав один раунд американцеві. Бій пройшов у форматі восьми раундів у категорії середньої ваги (до 76,2 кг).

Таким чином, випускник аспірантури Львівського державного університету фізичної культури Євген Хитров повернувся в ринг після поразки від Імманувеля Аліма в січні поточного року, пише офіційний сайт ЛДУФК.

Після перемоги Євген Хитров пообіцяв відтепер більш стриманий і розумний підхід до боїв, а не стиль «найкращий захист - атака в обличчя».

«Після поразки я почав готуватися по-іншому, почав більше уваги приділяти захисту і тому, щоб боксувати більш розумно, а не просто викидати удари і тупо махати, як робив до того», - розповів Євген Хитров.

 

Бій Ломаченка з Рігондо відбудеться 9 грудня, в Нью-Йорку

Title  

Дата бою чемпіона світу з боксу в другій напівлегкій вазі українця Василя Ломаченка проти кубинця Гільєрмо Рігондо оголошена офіційно.

Про це повідомила промоутерська компанія Top Rank у Тwitter.

Поєдинок відбудеться 9 грудня. Він пройде в Нью-Йорку, на легендарній арені «Медісон-сквер-гарден».

Нагадаємо, що промоутер Василя Ломаченка Боб Арум нещодавно розповів, що бій проти Гільєрмо Рігондо відбудеться в Нью-Йорку. «Бій пройде в «Медісон-сквер-гарден». Я більше не знаю випадків в історії боксу, коли кожен з учасників бою двічі вигравав «золото» Олімпійських ігор. Для мене це щось особливе», - сказав Арум.

«Ми даємо фанатам те, що вони хочуть. Ми зробимо це», - написав Ломаченко на своїй сторінці у Twitter.

Пізніше Гільєрмо Рігондо відповів у коментарях: «Зробімо це, чемпіоне. Як у старі часи».

Трохи раніше Рігондо так прокоментував бій проти Ломаченка: «Я хочу битися з Ломаченком не тому, що він слабкий. На мій погляд, він - один із найкращих у світі. Я хочу битися з такими людьми. Єдине, що я відчуваю до Ломаченка і його команди - це повагу. Василь не шукає легкі шляхи, як деякі боягузи».

Також Рігондо відповів на коментарі про перевагу Василя Ломаченка у вазі. «Я не хочу нічого чути про перевагу Ломаченка у вазі. Я просив цей бій - і я його отримав», - написав Рігондо.

Зазначимо, що боксери зустрінуться у ваговій категорії до 59 кг, в якій боксує українець. Рігондо для бою з Ломаченком підніметься на дві вагові категорії. В даний момент Василь Ломаченко виступає у другій напівлегкій вазі, а Рігондо - у другій найлегшій. Нагадаємо, що Рігондо - чемпіон у двох вагових категоріях нижче.

Нагадаємо, нещодавно Ломаченко посів четверте місце в оновленому рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії за версією авторитетного американського журналу The Ring.

Василь Ломаченко піднявся на четверту сходинку за рахунок вильоту з ТОП-10 колишнього кращого боксера світу Романа Гонсалеса, який минулого тижня програв бій тайцю Срісакету Сор Рунгвісаі нокаутом.

Перші три позиції рейтингу посідають американець Андре Ворд (напівважка вага), Геннадій Головкін (Казахстан, середня вага) та американець Теренс Кроуфорд (перша напівсередня вага).

 

ТЕНІС

Українці обіграли Ізраїль у матчі Кубка Девіса-2017 з рахунком 5:0

Перемогою збірної України над командою Ізраїлю у всіх п'яти зустрічах завершився 17 вересня тенісний матч Кубка Девіса першого раунду плей-оф Першої групи Євро-Африканської зони.

У завершальному поєдинку на корті ізраїльського міста Рамат-ха-Шарон Ілля Марченко не відчував проблем у грі проти Едана Лешема - 6:1, 6:3, повідомляє Укрінформ.

Раніше у неділю лідер нашої збірної Олександр Долгополов обіграв Мора Буліса - 6:3, 6:2.

У попередні дні матчу Ілля Марченко переміг Дуді Селу - 7:6 (7:5), 6:2, 6:3, а Долгополов - Лешема (6:4, 6:1, 6:4). Найбільш напруженим видався парний поєдинок. Український дует Денис Молчанов/Сергій Стаховський лише у п'яти сетах здолав опір Йонатана Ерліха та Дуді Сели - 7:5, 7:6 (8:6), 1:6, 4:6, 7:6 (7:4).

Українські тенісисти продовжили свою прописку у Першій групі Євро-Африканської зони на наступний сезон, а Ізраїль намагатиметься досягти цього у матчі другого раунду плей-оф у гостях проти Румунії.

 

Одеситка вийшла до другого раунду тенісного турніру Neva Cup

Українська тенісистка Даяна Ястремська успішно стартувала на турнірі ITF Neva Cup із призовим фондом 100 тисяч доларів у Санкт-Петербурзі.

У матчі першого кола 17-річна одеситка за 1 годину 27 хвилин переграла Анну Заю з Німеччини - 6:3, 6:4, повідомляє Тенісний портал України.

Наступна суперниця Даяни визначиться у поєдинку між іншою українською тенісисткою Валерією Страховою та Вірою Лапко з Білорусі.

 

ДЗЮДО

Олег Овчаренко став бронзовим призером молодіжного Євро-2017

З 15 до 17 вересня у Мариборі, другому за розмірами місті Словенії, відбувся особистий і командний Чемпіонат Європи-2017 серед юніорів до 21 року. На татамі спорткомплексу «Lukna» брало участь понад 400 дзюдоїстів і дзюдоїсток із понад 40 країн Старого світу.

У складі збірної команди України боровся і студент Львівського державного університету фізичної культури, майстер спорту Олег Овчаренко, пише ldufk.edu.ua.

Продемонструвавши надзвичайно технічну, ефектну та ефективну боротьбу (чотири іппони та три вазарі) наш дзюдоїст посів третє місце.

На шляху до медалі Олег за 1хвилину і 28 секунд чистим кидком переміг представника Словенії Дукаріца Анея. У наступному колі за 43 секунди чистим кидком переміг Козма Акоса з Угорщини. Лише Адаму Мішелу з Німеччини вдалося вистояти проти українця і здобути на одну оцінку вазарі більше (як наслідок - два до одного поразка нашого спортсмена).

Проте, це не засмутило Олега і у втішній зустрічі за 1 хвилину та 41 секунду, провівши дві технічні дії на оцінку вазарі та іппон, наш дзюдоїст переміг представника Іспанії Касеса Рока Сальвадора.

У боротьбі за третє місце Олег достроково переміг представника Чорногорії Нурковіча Юсуфа, провівши знову дві результативні дії, які судді оцінили на вазарі та іппон.

 

ФУТБОЛ

Огляд матчів 9-го туру Чемпіонату футбольної УПЛ-17/18

Упродовж минулого уїк-енду відбулися усі шість матчів дев'ятого туру Чемпіонату України з футболу сезону-17/18 серед клубів Прем'єр-ліги.

Футболісти «Чорноморця» зіграли у неділю, 17 вересня, в Одесі внічию (0:0) з лідером чемпіонату України серед клубів Прем'єр-ліги донецьким «Шахтарем».

Цією осічкою «гірників» скористалися київські динамівці і за різницею м'ячів вийшли на перше місце у турнірній таблиці, повідомляє Укрінформ.

Кияни на столичному стадіоні імені Валерія Лобановського перемогли донецький «Олімпік» - 2:1. Голи: Віктор Циганков (20-та хвилина) і Віталій Буяльський (45+1) - у киян; Моха (42) - у донеччан.

Тотальною перевагою володіла луганська «Зоря» у грі з львівськими «Карпатами». Проте, матч у Запоріжжі завершився нульовою нічиєю. Крім того, на 88-й хвилині у складі луганчан був вилучений з поля Олександр Андрієвський,

Нагадаємо, у суботу «Олександрія» на домашній арені «Ніка» впевнено здолала кам'янську «Сталь» - 4:1.

Три м'ячі - на 31-й, 38-й і 51-й хвилинах - забив хавбек господарів поля Олександр Старенький. У «Сталі» голом відзначився Неманья Обрадович (18), крім того, на 14-й хвилині власні ворота вразив гравець кам'янчан Богдан Михайличенко.

Футбольний клуб «Маріуполь» обіграв на домашньому стадіоні кропивницьку «Зірку» - 1:0. М'яч на 17-й хвилині забив Руслан Фомін.

З таким же рахунком завершився й матч на «Арені Львів» «Верес» - «Ворскла» (Полтава). Гол у господарів на рахунку Євгена Пасіча (65-а хвилина).

Турнірне становище після 9-го туру: «Динамо» - 22 очки (після 8-ми матчів), «Шахтар» - 22 (9), «Ворскла» - 17 (9), «Верес» - 15 (9), «Маріуполь» - 14 (8), «Олімпік» - 13 (9), «Зоря» - 9 (9), «Зірка» - 8 (9), «Олександрія» - 7 (9), «Карпати» - 7 (9), «Сталь» - 6 (9), «Чорноморець» - 5 (9).

 

У Києві відкрили пам'ятник Андрієві Гусіну

У Києві відкрили пам'ятник півзахисникові київського «Динамо», львівських «Карпат» і збірної України Андрієві Гусіну.

 Title

Про це повідомив член виконкому ФФУ Артем Франков, пише Tribuna.com.

«Ліга чемпіонів, «Динамо», збірна України, Андрій Гусін! Мені пам'ятник сподобався, зроблено з любов'ю і сенсом, тобто, величезною повагою. Найскладніше було узгодити бачення рідних і близьких», - написав Франков.

Нагадаємо, Андрій Гусін загинув три роки тому - 17 вересня 2014 року.

 

Тренер «Карпат» Серхіо Наварро подав у відставку. Команду очолив Сергій Зайцев

Тепер уже екс-тренер львівських «Карпат» іспанський спеціаліст Серхіо Наварро подав у відставку. Про це він заявив на спеціальному брифінгу, пов'язаному зі змінами у тренерському штабі. Брифінг відбувся 14 вересня.

Натомість, виконавчий директор клубу Даріо Друді представив журналістам нового керманича, яким став Сергій Зайцев, повідомляє Інформаційний центр ФК «Карпати».

Нагадаємо, до цього, Сергій Ларіонович обіймав посаду спортивного директора клубу, а торік уже очолював першу команду.

До тренерського штабу Сергія Зайцева ввійдуть Володимир Безуб'як, Михайло Дячук-Ставицький, а також Володимир Марчук, який працюватиме з воротарями.

 

Андрій Воронін працюватиме селекціонером збірної України з футболу

Колишній гравець національної збірної України з футболу Андрій Воронін співпрацюватиме з нинішнім тренерським штабом головної команди країни.

Екс-нападник «синьо-жовтих» Андрій Воронін обійме посаду селекціонера та займатиметься пошуком нових гравців для збірної.

Про це після зустрічі з Андрієм Вороніним повідомив головний тренер команди Андрій Шевченко, пише офіційний сайт ФФУ.

«Воронін добре знає німецький футбол, в якому зараз виступають одразу три гравці збірної. Крім того, він зможе спостерігати за гравцями, які виступають в інших європейських чемпіонатах. Багатий футбольний досвід Андрія нам, безумовно, допоможе», - цитує Шевченка zbirna.com.

Свою роботу новий селекціонер української футбольної збірної розпочне вже цього тижня.

 

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Касьянов виборов «бронзу» на турнірі Decastar у Франції

Український легкоатлет Олексій Касьянов увійшов до трійки найсильніших багатоборців на турнірі Decastar, який відбувся 16-17 вересня у французькому місті Таленс.

Касьянов посів третє місце з результатом 8016 очок на завершальному турнірі багатоборців серії IAAF World Combined Events Challenge, повідомляє офіційний сайт ФЛАУ.

Золотим призером турніру став канадець Деміан Уорнер з результатом 8252, друге місце посів Кай Казмірек - 8020.

За підсумками сезону Олексій Касьянов посів п'яте місце у серії IAAF World Combined Events Challenge.

Яна Шемякіна: «Коли кажуть, як важко з однією дитиною, я усміхаюся: спробували б ви з двома!»

ІГРИ НЕСКОРЕНИХ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers