rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Виставка портретів гетьманів України, створених Наталією Павлусенко, відкривається у Музеї гетьманства (Київ)

Із 20 до 30 вересня 2017 року Музей гетьманства запрошує на виставку української художниці Наталії Павлусенко «Герої козацької України». Відкриття відбулося 20 вересня.

В жанрі історичної реконструкції художниця працює вже понад 12 років. Експозиція представляє сім портретів гетьманів козацької доби. Це, зокрема, Северин Наливайко, Іван Підкова, Богдан Хмельницький, Петро Сагайдачний, Петро Дорошенко, Іван Мазепа та кошовий отаман Іван Сірко. Далеко не всі українські ватажки мали прижиттєві портрети, а більшість тих, що збереглися, мали погану якість як з точки зору історичної, так і художньої. Це і підштовхнуло мисткиню до ідеї відтворення та вдосконалення вже існуючих образів, створення нової іконографії видатних особистостей. Для цього художниця простудіювала низку історичних досліджень, консультувалася з провідними істориками, знавцями епохи козацтва.

У роботі художниця намагалася уникнути дешевої героїзації, прагнула створити правдиві образи діячів минулого. Для досягнення цієї мети був використаний приклад живої натури, в чому люб'язно допомогли актори Київського академічного театру імені Івана Франка.

Наталія Павлусенко глибоко переконана в тому, що створення портретної галереї видатних постатей є необхідною передумовою для формування адекватного та яскравого образу минулого у нашого молодого покоління.

Додаткова інформація за номером телефону: (+3 8 044) 462 5290

 

Сергій Жадан зібрав Оперний театр у Львові

У Київському метрополітені відкрито перший в Україні міжнародний арт-проект-натхнення «Закохані в життя»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers