rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ У Чикаго заснували новий відділ Союзу Українок Америки

Наприкінці серпня 2017 року з ініціативи Христини Козюк було створено новий відділ Союзу Українок Америки (СУА).


СУА - округа Чикаго був заснований 12 жовтня 1962 року. Було створено 3 відділи, з часом активних стало 16. На сьогоднішній день активними є лише 7. СУА працює як харитативна та неприбуткова організація. Об'єднує жінок українського походження з метою збереження етнічної ідентичності, культури й спадщини в межах гуманітарної організації.

Близько 50 дівчат зустрілися в Українському ресторані MJ («Чарівний глечик»), щоб організувати новий відділ. Своїм досвідом прийшли поділитися голова 85 відділу ім. Катерини Зарицької п. Катя Гриневич. Відділ провадить в окрузі світличку «Садок вишневий» для дітей віком від 3-х років. Відповідає за українську різдвяну програму (зокрема, встановлення та прикрашання новорічної ялинки) в музеї науки і промислу в Чикаго, підтримує стипендійну акцію. Голова 29 відділу ім. 500 Героїнь Кінгіру - п. Катерина Івасишин. Відділ організовував виставки народного мистецтва і картин українських митців. Було надано суспільну опіку, допомогу дисидентам і в'язням, а протягом останнього часу - сиротам і бабусям в Україні. Вокальний ансамбль відділу «Пісня» виступав на імпрезах. Також приїхала голова відділу з Нью-Джерсі п. Валентина Табака, яка ділилася досягненнями і роботою, яку здійснює СУА.

Молода талановита художниця Христина Козюк, родом з Тернопільщини, зібрала молодих дівчат, щоб заснувати новий відділ СУА з метою допомоги потребуючим і їх підтримки в Україні. У квітні 2013 року мала свою першу персональну виставку у Forte Framing Gallery. Стала переможцем у 9th конкурсі «Traces of life» в Arterie Fine Arts. А в 2014 році стала переможцем у «Wells Street ArtFestival Poster Design», була учасницею багатьох інших конкурсів та виставок.

Дівчата домовилися про наступну зустріч, на якій буде обрано членів управи відділу і визначено основні напрямки діяльності. На зустрічі розігрувалися цікаві подарунки і частували смачними стравами.

Бажаємо новому відділу СУА плідної праці і розвитку.

Фото автора

 

Українці в Чикаго провели конкурс на найкращу вишиванку

І знову школа кличе нас...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers