rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Візуальний імідж як інформаційний привід

На відзначенні 50-річного ювілею Світового Конгресу Українців (СКУ) в столичному Мистецькому Арсеналі було багато гостей. Серед інших - і дуже шановні та авторитетні, відомі та прославлені. Серед них і два президенти - України та СКУ.

 

Але ні про кого так не говорили після цього прийняття, як про одну добре всім відому жінку-політика - Юлію Тимошенко.

Вона не виступала під час урочистої частини, як це зробили обидва президенти, не робила заяв у кулуарах, як дехто, а просто була присутньою, спілкувалася, фотографувалася з бажаючими.

Так чим же пані Юлія привернула таку прискіпливу увагу?

Чому вітчизняні соцмережі в той же день і в наступні кілька днів закипіли від коментарів та обговорень?

Title Title 
 Дейнеріс, мати драконів і спадкоємиця
Залізного Трону
 Пані Юлія в новому іміджі у намірах
завоювати свій «Залізний Трон»

 

Що коментувалося? Що обговорювалося? Який інформаційний привід для такого активного обсмоктування її кісточок дала лідерка ВО «Батьківщини»?

А приводом для пристрасного обговорення присутності пані Юлії на урочистостях в Арсеналі була всього-на-всього... помітна зміна її візуального іміджу.

Скажіть, чи знайдеться ще хтось в українській політиці, чию зовнішність - передусім - зачіску, стиль одягу, прикраси, взуття - так уважно відслідковують, так детально обговорюють, так уїдливо чи захоплено коментують?

Коли я в полемічному запалі на телеканалі News One заявив, що таких в українській політиці більше нема, ведучий запитав мене: «А Надія Савченко? Пам'ятаєте, як обговорювали зміну її зовнішнього образу?»

Дійсно кілька разів Надія Савченко дала привід для активного обговорення зміни свого візуального іміджу, коли спочатку постала в якісь дивній шапці типу кубанки чи згодом спробувала виглядати жіночно.

Проте, це сприймалося як епізод в її публічній поведінці. У той час як за минулі 2 десятиріччя Юлія Тимошенко зарекомендувала себе професіоналом побудови свого візуального іміджу.

Мій колега Денис Богуш нарахував сім візуальних іміджів Юлії Тимошенко. Думаю, що це ще не вичерпний список. У моєму фотоархіві є світлини ранньої Юлії Тимошенко, які я робив років так 15-20 тому, і на них пані Юлю впізнати нелегко.

Але цікава особливість іміджів жінки № 1 вітчизняної політики полягає в тому, що в зміну власного іміджу пані Юлія закладає не лише нові фарби і лінії, але і нові смисли, нові політичні маркери зміни своєї поведінки.

Продемонстрований 24 серпня цього року новий візуальний імідж пані Юлії прихильники серіалу «Ігри престолів» визначили як імідж Дейнеріс, матері драконів.

Дійсно, актриса Емілія Кларк у ролі Дейнеріс постає як горда і впевнена жінка, дуже приваблива, сексуальна, співчутлива до пригноблених і впевнена у своєму праві на Залізний Трон.

Вам це нічого не нагадує, шановні читачі?

Чи нема в нашій політиці ось такої гордої і впевненої, привабливої і навіть сексуальної жінки-політика, яка декларує та акцентує свою прихильність до знедолених людей і на тисячу відсотків впевнена у своєму праві на вищу посаду в країні - символічний «Залізний Трон»?

То що віщує нова зміна візуального іміджу пані Юлії? Яких «драконів» вона готова напустити на своїх політичних опонентів?

Напередодні нового політичного сезону, 27 серпня цього року, Юлія Тимошенко заявила, що чинна влада проводить недолугі і непрофесійні реформи, які не покращують соціально-економічного становища українців, а навпаки - спрямовані на здійснення корупційних оборудок, збагачення олігархів і українських високопосадовців, що, своєю чергою, значним чином погіршує добробут громадян України. І резюмувала: «Злочинні реформи влади - вбивчі для української нації».

Ну а головна мішень для її «драконів» добре відома. Заявивши, що сьогодні на корупційних оборудках із тарифами збагачуються олігархи та українські високопосадовці, пані Юлія прямо вказала на Петра Порошенка.

І одну з майбутніх тем своїх політичних атак лідерка ВО «Батьківщини» сформулювала в геноцидному ключі: «Через впровадження злочинних реформ чинна влада має намір реалізувати програму зменшення кількості населення України... мільйони людей виїхали з України, мільйони - померли безстроково, бо влада здійснює стратегію ліквідації української нації».

Тож сигнал владі через зміну візуального іміджу матір'ю вітчизняних «драконів» надіслано. Побачимо, чи почує його влада і як будуть розвиватися події в новому політичному сезоні, котрий стартує 5 вересня початком роботи нової сесії Верховної Ради України.

Ващиковський про розподіл біженців: «Не зрозуміло, як їх утримати у Польщі»

50-річчя Світового Конгресу Українців. Світло та тіні урочистостей в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers