rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Святкування 55-річного ювілею настоятеля церкви Святої Трійці отця Богдана Калинюка

Наш любий отче!

Вас вітаємо!

Божої ласки вам бажаємо,

Нехай вам Бог усюди помагає,

Ваші діла нехай благословляє!

І будуть поруч віра і надія,

Як два крила, що впасти не дадуть,

І сам Господь по милості наділить

Ще довгих літ, щасливу,

світлу путь!

13 липня 2017 року парафіяни і гості української православної церкви Святої Трійці в Бенсенвілі вітали настоятеля отця Богдана Калинюка з 55-річним ювілеєм від дня народження.

Почнемо з історії церкви.

Церква Святої Трійці ще досить молода, але потужно розвивається і рухається вперед, переживає всі успіхи і поразки. Перше Богослужіння відбулося 1 червня 2009 року. Невтомною працею парафіян та завдяки зусиллям отця Богдана Калинюка була облаштована церковна оселя, яка зберегла українські традиції та культуру. В кожний фрагмент оновленого інтер'єру вкладена душа і любов. Робота зі створення іконостасу з благословення владики Даниїла тривала майже 3 роки. Урочисте освячення іконостасу відбулося в 2012 році владикою Даниїлом та митрополитом Антонієм.

Title Title 

 

На сьогоднішній день маємо дуже красиву і затишну оселю церкви з новою підлогою і красивим інтер'єром. Завдяки згуртованій праці сестринства св. Анни (голова Олександра Гриник) та братства св. Костянтина (голова Петро Вінярський) а також усіх небайдужих парафіян в церкві завжди прибрано, гарно, по-домашньому затишно. Переступаючи поріг нашої церкви, відчуваєш спокій і блаженство.

Сестринство опікується дітьми, прибиранням та прикрашанням храму, недільними обідами, щорічними ярмарками та забавами. Братство займається ремонтом та відновленням церковної оселі.

Title Title 

 

При парафії Святої Трійці з 2009 року працює школа українознавства «Калина».

Завдяки чуйним і професійним учителям діти, народжені в Америці, а також в Україні, вивчають українську мову, культуру, звички та традиції нашого народу. Свої знання, вміння та навички діти показують на концертах, які часто організовують у церкві.

Всі події в церкві Святої Трійці відбуваються за участі та підтримки отця Богдана Калинюка. Після закінчення Чернігівської духовної семінарії отець Богдан служив у Тернопільській та Чернігівській єпархіях. Відтак, після переїзду до Америки служив у декількох штатах (Колорадо, Нью-Йорк). Богдан Калинюк - цікава, неординарна людина, має добре серце і люблячу душу. Він знає секрети спілкування з людьми, а його посмішка втілює надію на краще. Його добре слово чи порада знаходять відгук у кожному серці. Своїми молитвами до Бога та цікавими проповідями вчить нас жити за Божими законами, любити Бога. Але таланти Богдана Калинюка, як гарного проповідника, на цьому не закінчуються. Багато сил він віддає на відбудову і розвиток парафії.

Title Title 

 

Українці - дуже талановиті люди. Ми можемо пишатися тим, що маємо в своїй парафії співаючого священика-тракіста. Отець Богдан має чудовий колоритний голос.

З маминого благословення прославляє отець Богдан своїм голосом Бога. Також радіємо з того, що чуємо в його виконанні чудові українські пісні.

Ми живемо в дуже складний і бурхливий час, коли хвилі життя можуть потривожити або зневірити людину, чи спокусити. Ми мусимо молитвою до Бога очистити свої душі і жити в любові до Бога і одне до одного. Цьому нас вчить церква і отець Богдан.

Title Title 

 

Цього ювілейного дня було дуже багато подарунків і приємних несподіванок. Одним з подарунків для отця Богдана була присутність отця Ореста Кухальського, який приїхав з Філадельфії, щоб привітати ювіляра та взяти участь у Богослужінні разом з незмінним помічником Андрієм Шельвахом. У цей день отець Богдан Калинюк отримав вітання від митрополита Антонія та архієпископа Даниїла.

Свято відбувалося в красиво оформленій святковій залі церкви Святої Трійці. Погляд мимоволі зупинявся на золотих цифрах «55», які сяяли над сценою. Свято було по-сімейному теплим і веселим. Привітати отця Богдана з його ювілеєм прийшли рідні, друзі, представники від усіх парафій, різних конфесій Чикаго та околиць. Дуже приємно було бачити на святі представників Генерального консульства України в Чикаго на чолі з Генеральним консулом Ларисою Герасько. Після вітань отцеві Богдану всі разом співали Многая літа...

Title Title 

 

Концертною програмою опікувались Наталя Горбач, а організаційними питаннями - голова парафії Володимир Довгайчук.

Сини отця Богдана - Михайло та Богдан - підготували чудову підбірку фотографій, за допомогою яких показали життєвий шлях їхнього батька та розповіли про його захоплення в різні періоди життя.

Title Title 

 

Привітати з ювілеєм прийшов танцювальний ансамбль «Горлиця», який створений при парафії Святої Трійці і є гордістю отця Богдана Калинюка. Учасники ансамблю виконали декілька запальних українських танців. Дівчатка зі школи українознавства привітали ювіляра чудовим співом українських пісень.

У той день було багато віншувань, пісень, квітів. Але це свято не було б таким чудовим без смачних страв, якими частували гостей. Цим опікувалися сестрички зі сестринства св. Анни. Їхніми турботливими руками були приготовлені дуже смачні страви. Феєрверком свята був святковий торт у вигляді українського козака. Отець Богдан з думками про сокровенні мрії задмухав святкові свічки на торті.

Title Title 

 

Ювіляр щиро подякував усім гостям, родині, друзям і парафіянам за чудове свято. Згадав добрим словом маму, тата та братів, які відійшли в інший світ. Також пообіцяв молитися за кожного з присутніх.

Ще довго лунала музика і кружляли пари у танці... Свято закінчилося, та не закінчується наша любов до Бога та до нашої парафії Святої Трійці. Від усіх парафіян вітаємо нашого настоятеля парафії отця Богдана Калинюка з чудовим ювілеєм. Дякуємо Богу за дар вашого життя, за ваше служіння Богу, за зерна любові, милосердя, віри і надії, які засіваєте в наших серцях.

Кожна людина має свою дорогу до Бога і храму. Хтось ходить до церкви з дитинства, а хтось - у зрілому віці. Ніколи не пізно любити Бога і починати добрі справи. Люди! Любіть одне одного і будьмо милосердними. Побажаймо нашій парафії мирного існування та процвітання на довгі роки!

Світлини Володимира Дуди

 

Nationwide Mutual Insurance Company виплатить $5,5 млн за розголошення конфіденційної інформації

«П’ять елементів війни» – виставка в Українському Інституті модерного мистецтва

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers