rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Голова суду Вовк зробив «методичку» для свого довіреного, як відповідати на допиті в НАБУ

Галицький райсуд м. Львів наклав арешт на тимчасово вилучене майно голови Окружного адмінсуду м. Київ Павла Вовка. Про це свідчать ухвали суду від 4 серпня.

Арешт було накладено, зокрема, на готівку у розмірі $20 тис., 11 круглих золотих монет НБУ «20 грн., 2012 рік», 1 круглу золоту монету НБУ «20 грн., 2012 рік»,1 круглу золоту монету «165 років Одеській юридичній школі. 2012 рік», і три золоті злитки на 150 г.

Title  
 Будинок екс-дружини голови Окружного адмінсуду
м. Київ Світлани Вовк. Коли детективи НАБУ
прийшли сюди з обшуком вранці, вони застали
Павла Вовка там. Хоча офіційно суддя, нібито,
розлучився з дружиною, вони спільно їздять за кордон
і мають спільне господарство, вказує слідство.
Фото телепрограми «Наші гроші»
 

Крім того, арештовано довіреність від 2012 року, видану Павлом Вовком на ім'я Костянтина Мартиненка. Окрім вказаної довіреності, суд арештував чотири аркуші паперу формату А4 з друкованим текстом, який є проектом питань та відповідей на них, що необхідно давати Мартиненку під час допиту в НАБУ. Текст цієї «методички» в судовому реєстрі не оприлюднено.

Також накладено арешт на збірник судових рішень Окружного адмінсуду м. Київ, КААС та ВАСУ на 107 аркушах, а також на заперечення на апеляційну скаргу по справі № 826/27150/15 разом з копіями судових рішень стосовно цієї справи - це справа за позовом ТОВ «СПР-Груп» до податкової про скасування податкових рішень на суму понад 42 млн грн.

ДФС винесла ці повідомлення на основі висновків щодо нереальності здійснення господарських операцій «СПР-Груп» з контрагентами ТОВ «Маритен», ТОВ «Мега Пром», ТОВ «Лантіком», ТОВ «Донінвестплюс» та ТОВ «Лонг Вест». «СПР-Груп» це заперечує. У липні 2016 Окружний адмінсуд Києва скасував майже всі податкові рішення по «СПР-Груп», КААС залишив цю постанову без змін, і зараз ця справа у ВАСУ. Нагадаємо, ТОВ «СПР-груп» за часів президента Віктора Януковича отримало підряди на реконструкцію очисних споруд на 1,03 млрд грн. Дані про «СПР-Груп» було виявлено у документах, знайдених у «Межигір'ї» після втечі Януковича.

Усі вказані документи були виявлені і вилучені під час обшуку 25 травня у квартирі по вул. М. Шепелєва, у Києві. Квартира належить Костянтинові Мартиненку.

26 травня НАБУ і САП провели обшук у будинку, який належить екс-дружині Вовка Світлані Вовк. Під час обшуку було вилучено два мобільні телефони Костянтина Мартиненка, які він з допомогою свого захисника Івана Мартиненка безуспішно намагався повернути у липні цього року.

Нагадаємо, Павло Вовк підозрюється у незаконному збагаченні.

За даними слідства, суддя Павло Вовк не вказав у своїх деклараціях за 2015 і 2016 рр. про користування житловим будинком на 127 кв. м і ділянкою 0,16 га у с. Віта Поштова, які з 2008 до жовтня 2016 належали його матері Зінаїді Зонтовій, а з жовтня 2016 зареєстровані на колишню дружину судді - Світлану Вовк.

Слідство вказує, що, ймовірно, будинок і ділянка були у фактичному користуванні судді та його родини, оскільки він за наявними даними у цей період проживав там і мав спільний побут з екс-дружиною. Їхній шлюб судом розірвано 12.05.2015, проте у 2015-2016 рр. вони здійснили декілька спільних поїздок закордон.

Також Вовк у деклараціях не зазначив і активи своєї колишньої дружини, зокрема, дохід від здійснення підприємницької діяльності, який, за даними ДФС, у 2015 році склав 1,54 млн грн., а в 2016 - 1,79 млн грн.

Сам Павло Вовк задекларував квартиру у Києві, по вул. Тростянецькій, що належить його екс-дружині і дітям. Проте, за даними слідства, Вовк у цій квартирі у 2015-2016 рр. не проживав. Натомість, там фактично проживала його мати. До речі, Зінаїда Зонтова у грудні 2016 року купила майже 2 га у с. Нижча Дубечня, Вишгородського району.

Крім того, Вовк не вказав у декларації за 2016 рік те, що він користується автомобілем Audi Q7, який зареєстрований на тестя судді. У декларація Вовк значиться лише автомобіль Acura MDX 2008 року випуску.

У НАБУ також зазначають, що Вовк за 2015 задекларував $30 тис. і 20 тис. євро готівкою та протягом 2012-2016 рр. подружжя Вовків з дітьми здійснили багато виїздів за кордон, що не співвідноситься з рівнем їхніх доходів. У них навіть була поїздка до Норвегії на приватному літаку.

Павло Вовк очолив Окружний адмінсуд м. Київ у березні 2015 року. До того, з 2007 року, він працював суддею цього суду.

Павло Вовк з 2000 до 2005 рр. працював у столичних прокуратурах, після чого на рік став заступником гендиректора ТОВ «Юридична компанія «РАДА» Ірини Нечипоренко, яку називають донькою нардепа Сергія Ківалова («Опозиційний блок»). Як відомо, її колишній чоловік, екс-прокурор Подільського району м. Київ Сергій Нечипоренко разом із заступником прокурора цієї ж прокуратури Олексієм Білим обвинувачуються в отриманні $150 тис. хабара, їхня справа вже в суді.

З 2006 до 2007 рр. Павло Вовк був помічником нардепа від Партії регіонів Сергія Ківалова.

«Наші гроші»

 

Ліцей на Осокорках від «прокладки» подорожчав удвічі, до 126 мільйонів, кошторис приховали

Член міськвиконкому виграв 63 мільйони на реконструкцію Харківської філармонії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers