rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Пам’ять \ Постать \ Жінка, яка зупинила свою старість

Пийте тільки живу воду!

- Я би хотіла, щоб ви ще раз наголосили на методі очищення відповідно підібраними лікарськими травами, серед яких є судинорозширювальні, каменеподрібнювальні, сечогінні, знеболювальні, жовчогінні та послаблювальні. Як складався цей компонент з трав?

- Такий різноманітний букет лікувальних рослин підбирала впродовж десяти років, поки остаточно не переконалася в їхній цілющій силі. І спосіб прийому їх простий, його можна застосовувати в будь-яких умовах саме завдяки відповідному режиму харчування, який розробила моя дочка. А основу його становить питний режим. Причому пити треба тільки живу воду, а не кип'ячену. Трави вживають тільки у вигляді настоїв, порошків. При виготовленні відварів (коли вода кипить!) порушується хемічний склад рослин. Тому заливати трави треба холодною водою або не доводити її до кипіння. Саме такий підхід, на мою думку, і допоміг мені зупинити процеси старіння. До слова, моя дочка звернула увагу, що проблеми зі здоров'ям починаються саме тоді, коли людина повністю переходить тільки на штучно приготовану їжу та кип'ячену воду і майже не вживає сирої. Спробуйте поливати кімнатні рослини тільки кип'яченою водою, вони зав'януть досить швидко. Отак і наш організм починає рано старіти і хворіти, коли не отримує натуральної їжі й сирої води. Я сама свого часу пила відвари з лікарських трав, вони мені ніби допомагали, але через певний час хвороби поверталися, прогресували. Як розміняла п'ятий десяток, стала слабкою, кволою. У сімдесят ходити так швидко, енергійно, як зараз, я не могла, ледве переставляла ноги з допомогою палички. І всі, в тому числі і я, думали, що це нормально, що це просто приходить старість - не радість.

 

Зранку - лише сира їжа

І своїм другим народженням я завдячую дочці. Коли мені було 72 роки, Людмила розробила для мене нескладну оздоровчу програму. І що особливо мене втішало, що можна було їсти все, ні в чому себе не обмежувати. Донька поставила єдину умову - повністю відмовитися від кип'яченої води і в першій половині дня їсти тільки сиру їжу - свіжі ягоди, фрукти, овочі, пити воду, а в другій половині дня, після другої години по пополудні, можна вживати звичну їжу. В сиру воду я почала додавати мінеральну . Якщо дотримуватись цього основного принципу оздоровлення - ви самі пересвідчитесь, як відновлюються ваші сили, тіло стає міцнішим, голова яснішою.

Всіх, хто звертається до мене за порадами, я відразу попереджаю, що насамперед потрібно змінити харчування, інакше позитивного результату годі чекати. Якщо дію цілющого зілля не доповнити правильним харчуванням, недуга з часом може повернутися. Це по-перше, а по-друге - варто серйозно займатися очищенням організму з допомогою продуктів харчування.

- Влітку, восени цих правил дотримуватися легше, бо є овочі та фрукти. А як харчуватися навесні, коли в пивницях овочі закінчуються, а до тепличних немає довіри?

- Я споживаю все, що дає природа у будь-яку пору року. Навесні обов'язково стараюсь пити березовий чи кленовий сік. Тільки-но проклюнеться молода кропива, також її використовую: листочки мию, перекручую через м'ясорубку і додаю до каші, до картоплі чи м'яса. Смачний салат з молодої кропиви із зеленою цибулькою і відвареним яйцем. Коли з'являються молоді листочки липи або на плодових деревах, кущах - додаю їх до їжі. Пізніше їм молоді бур'янці, бадилля з моркви, бурячків, редьки. Цього я ніколи не викидаю, як інші люди. Отак всю весну споживаю зелень, бо це природна енергія. Треба знати, що наш організм дуже потерпає від того, що люди перестали їсти зелень. Адже та дрібка кропу чи петрушки, якою ми посипаємо їжу, це майже ніщо. Бажано щодня, особливо весною, їсти цибулю і часник. Це головні очищувачі крові. Я намагаюсь багато їсти саме зеленої цибулі.

 

Коли ніхто не бачить, люблю ковзатися на льоду

- Я бачила, що ви йдете босоніж по снігу і несете відро води. То ви ще й омолоджуєтеся загартовуванням?

- Так, за порадою дочки, почала робити дихальні вправи. І, знаєте, дуже допомагає. Але вправи ті потрібно робити тільки зранку, тільки на свіжому повітрі і натщесерце. А основна моя зарядка - це на городі вправи з лопатою чи сапою. Поки сили ще є і копати, і грядки обробляти. А взимку люблю, коли ніхто не бачить, поковзатися на льоду і на лижах походити. Щоб кістки були міцні, намагаюся щодня робити вправи з гирями. Піднімаю до 10 кг то на одній нозі, то на другій. Раніше, коли падала, то палець зламаю, то ногу звихну або ребро зламаю. А останні роки, хоча частенько доводилося падати, відчуваю, що кістки стали міцнішими, навіть не болять, як раніше. Думаю, що це ще й тому, що взимку багато їм салатів з сирого гарбуза. Раджу всім обов'язково. Зібрати врожай до перших морозів і тримати не в підвалі, а в кімнаті, так вони краще зберігаються. І ви на всю зиму забезпечите себе корисними вітамінами. До слова, саме гарбуз найкраще зміцнює кістки, сприяє росту і формуванню скелета. Тому не тільки старшим, а й дітям обов'язково треба їсти з нього страви, тоді не буде сколіозу, стане міцним хребет.

На закінчення розмови ми побажали Ганні Андріївні Ткачук залишатися молодою до ста років, а то й зовсім зупинити свою старість. А наші читачі нехай вчаться на прикладі простої української жінки, яка знайшла силу волі змінити усталений спосіб життя, харчування, щоб успішно боротися зі старістю та неміччю.

 

На фото: Ганна Андріївна Ткачук зі своєю донькою Людмилою Бродацькою.

ДРУЖИНА, ПОДРУГА, СУПУТНИЦЯ ЖИТТЯ

Вручено високу нагороду

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers