rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ РФ нарощує окупаційний контингент в Абхазії

На фоні провально-кримінального туристичного сезону в Абхазії Росія нарощує воєнну міць у цьому окупованому регіоні Грузії.


За інформацією від наших інсайдерів, уже понад тиждень через прикордонне КПП Псоу (абхазька частина державного кордону РФ із Грузією) перекидають важку техніку. Здебільшого, це – танки новітньої модифікації Т-72Б3, які перевозять на платформах вантажними тягачами.
Волонтерам міжнародної спільноти InformNapalm вдалося знайти підтвердження цій інформації. У соціальній мережі Іnstagram виявили записи двох незалежних одне від іншого джерел, які з різницею в кілька днів опублікували фотографії перекидання танків з Росії в окуповану Абхазію. Перше фото зроблене тиждень тому і підкріплене коментарем автора з хештегами «Нічого незвичайного, просто танк їде на екскурсію в Абхазію. #сочі#абхазія #танк». Другу фотографію завантажили вчора з коментарем із тегами «Стоїть на кордоні в бік Абхазії. #абхазія #танк #росія».


За нашими оцінками, зафіксовані на тягачах танки Т-72Б3 – це не штатна техніка 7-ї окупаційної військової бази (в/ч 09332, м. Гудаута, Абхазія, Грузія), яка повертається з навчань на місце дислокації з’єднання. Зазвичай, цей процес організований і проводиться залізницею. Найімовірніше, це – додаткова військова техніка, яку Росія перекидає в Абхазію. Причин для цього чимало, зокрема – посилення військової присутності Росії на фоні провального кримінального туристичного сезону в окупованій Абхазії та масового відтоку росіян, а також нагнітання ситуації перед міжнародними військовими навчаннями країн НАТО в Грузії «Гідний партнер 2017» (Noble Partner), які пройдуть з 30 липня до 12 серпня.
За інформацією InformNapalm, уже понад рік на 7-й російській окупаційній військовій базі в Абхазії відбувається процес переозброєння і комплектування, здебільшого, на контрактній основі. Зокрема, проведено часткову заміну бронетранспортерів БТР-80 на новітні БТР-82А, танків Т-90, які не виправдали надій, на модернізовані й дешевші в експлуатації Т-72Б3. Цікаво, що у відкритих джерелах часто трапляються докази ввезення в Абхазію нової військової техніки, а про виведення техніки інформації майже немає. Можна зробити висновок, що РФ в Абхазії накопичує озброєння та техніку понад штат окупаційного контингенту з можливістю оперативного використання її в годину Х.

 Title 

Як ми писали в нашій нещодавній публікації, агресія Росії проти України тісно переплетена з окупацією частини території Грузії, яку росіяни використовують як воєнний плацдарм. Цей взаємозв’язок чітко простежується на основі аналізу розслідувань міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm. Як саме окупація частини грузинської території впливає на агресію РФ проти України на Донбасі, InformNapalm розкрив у понад 30 OSINT-розслідуваннях. У матеріалах зафіксовано військовослужбовців зі складу 7-ї російської військової окупаційної бази, розташованої в м. Гудаута (окупована Абхазія, Грузія), які воювали на Донбасі і приординовані до бандформувань «ДНР» і «ЛНР».
Нагадуємо, що ексклюзивна інформація InformNapalm, опублікована у статті «РФ нарощує військову присутність у Грузії. Нові С-300 в окупованій Абхазії» у березні 2017 року, стала приводом для гучних заяв і міжнародного осуду агресивних дій Росії проти Грузії.

Матеріал до публікації підготував
Іраклій Комахідзе,
спеціально для сайта InformNapalm.
Джерело: InformNapalm

«Великий Пу». Як у світі вшановують агресора та диктатора

Країна, яку потрібно втратити

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers