rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Новим керівником Держприкордонслужби став Петро Цигикал

Новим керівником Держприкордонслужби став Петро Цигикал

Президент України Петро Порошенко призначив новим головою Державної прикордонної служби Петра Цигикала.

Представлення нового керівника особовому складу відомства відбулося у вівторок, в Адміністрації ДПСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як президент і як Верховний головнокомандувач я підписав указ на підставі відповідного подання про призначення новим керівником служби Петра Олександровича Цигикала», - повідомив Порошенко.

Відомо, що до призначення керівником ДПСУ Петро Цигикал очолював департамент оперативної діяльності Держприкордонслужби.

У серпні 2015 року Петро Цигикал отримав звання генерал-майора. Тоді в прес-службі АПУ зазначалося, що за його ініціативою та під безпосереднім керівництвом було розроблено та запроваджено новітні методи оперативно-розшукової роботи. Діяльність оперативних підрозділів спрямована на ефективну та результативну протидію розвідувально-диверсійній діяльності російських спецслужб та організованій злочинності на державному кордоні. Цигикал також організував та забезпечує оперативне прикриття у зоні вздовж лінії зіткнення в смузі безпеки у Донецькій та Луганській областях.

Попередній глава Держприкордонслужби Віктор Назаренко написав заяву про відставку.

«Віктор Назаренко написав заяву на звільнення у зв`язку з погіршенням стану здоров`я», - повідомив прес-секретар відомства Олег Слободян.

Назаренко втратив свідомість 21 липня в АП під час зустрічі президентів України та Білорусі. 22 липня з'явилося повідомлення, що Назаренко перебуває в реанімації. Пізніше прес-служба відомства повідомила, що його стан задовільний.

 

Фігурант «справи 2 травня» Фучеджи отримав громадянство Росії

Колишній начальник міліції громадської безпеки Одеси Дмитро Фучеджи, який є фігурантом «справи 2 травня», отримав громадянство Російської Федерації.

Як повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк «Громадському», про це йдеться у відповіді генеральної прокуратури РФ на запит Генпрокуратури.

Так, на прохання про допомогу в екстрадиції та затриманні Фучеджи генеральна прокуратура РФ відповіла, що не може цього зробити, оскільки підозрюваний є громадянином Росії.

«Постає питання, чому особа, на яку були покладені функції охорони громадського порядку під час масових заходів, бездіяла. І бездіяла, коли супроводжувала агресивно налаштованих громадян, котрі підтримували Росію, і фактично своєю бездіяльністю спровокувала бійку між проросійськи та проукраїнськи налаштованими активістами, що призвело до стрілянини. І ще питання, чому ця особа отримала пізніше громадянство РФ - це ми і намагаємось з'ясувати», - сказали слідчі прокуратури, котрі розслідують саме дії правоохоронців під час подій 2 травня 2014 року в Одесі.

Як повідомлялося, колишній заступник начальника Головного управління МВС України в Одеській області, начальник міліції громадської безпеки був відсторонений від роботи через підозру у бездіяльності під час сутичок 2 травня 2014 року в Одесі. В травні 2014 року він був оголошений у розшук. Повідомлялось, що Фучеджи може перебувати в Придністров'ї.

2 травня 2014 року в Одесі були сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. У центрі міста загинуло кілька людей.

Після цього проукраїнські активісти прийшли на площу Куликове поле, до табору проросійських мітингувальників. Згодом у Будинку профспілок на Куликовому полі почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Постраждали понад 200 людей, 48 - загинули.

 

Пійманий на хабарі 4 млн. посадовець «Укрзалізниці» приховав золоті злитки

Заступник начальника юридичного департаменту «Укрзалізниці» Олександр Ященко, який разом іншим посадовцем підприємства вимагав майже 4 млн. грн. хабара, приховав у декларації 220 тис. доларів, 13,5 тис. євро та 7 золотих злитків.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

«Так, під час обшуків за місцем проживання заступника юридичного департаменту ПАТ «Укрзалізниця», а також індивідуальної банківської скриньки, зареєстрованої на ім'я його дружини, було виявлено та вилучено понад 220 тисяч доларів США, 13,5 тисячі євро, 7 золотих злитків 999,9 проби, коштовні годинники тощо», - йдеться у повідомленні.

Також прес-служба зазначає, що у декларації Ященка було відображено лише 150 тисяч гривень на рахунку дружини.

Відтак, у понеділок Ященку оголосили про підозру вчинення злочину за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу.

«На вилучене майно та грошові кошти судом накладено арешт», - додала прес-служба.

Як повідомлялося, 5 липня затримали начальника департаменту майнових та земельних ресурсів «Укрзалізниці» заступника начальника юридичного департаменту Олександра Ященка за вимагання майже 4 млн. грн. хабара.

 

«Бурштиновий» Поляков вніс заставу і показав чек

Народний депутат Максим Поляков 25 липня вніс визначену заставу в розмірі 304 тисячі гривень.

Копію чека про оплату він опублікував у Facebook.

«Законослухняний громадянин вніс заставу», - написав Поляков.

Як повідомлялося, 21 липня Солом'ян­ський райсуд Києва обрав Полякову, який є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 304 тис. грн.

Також суд зобов'язав депутата носити електронний браслет, прибувати за вимогою до слідчого, прокурора та до суду, не виїздити за межі Києва та Умані без дозволу слідчого, повідомляти про зміну місця перебування, здати на зберігання всі паспорти.

Пізніше деякі ЗМІ повідомили, що правоохоронці намагалися одягнути на Полякова електронний браслет, але той відмовився це робити.

Сам Поляков вранці 24 липня заявив, що до нього не зверталися щодо електронного браслета.

 

Мін'юст шукає активи «Газпрому»

Міністерство юстиції України працює над пошуком активів «Газпрому» на території України.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Можу анонсувати, що зараз проводиться робота щодо розшуку інших активів цієї компанії («Газпрому» - ред.), і ми напрацьовуємо правові механізми щодо виходу даного питання на міжнародний рівень, коли Міністерство юстиції буде звертатися до інших країн по правову допомогу щодо реалізації цього рішення суду», - заявив Петренко.

Він підкреслив, що Україна виконала частково рішення Господарського суду Києва щодо стягнення заборгованості російського «Газпрому» перед українським бюджетом.

«80 млн. гривень Міністерство юстиції стягнуло з цієї російської компанії на користь бюджету України. Крім того, були арештовані відповідні активи на території України даної кампанії, права, які належали і поки що належать «Газпрому», - наголосив міністр.

Він нагадав, що «рішенням суду, яке було підтверджене всіма інстанціями до Вищого господарського суду, було стягнено 173 млрд. грн. з російського «Газпрому» на користь українського бюджету за зловживання цією компанією своїм монопольним становищем під час транспортування газу і реалізації газу на території України».

 

Кабмін вирішив ліквідувати концерн «Антонов»

Кабінет міністрів України прийняв рішення про ліквідацію державного авіабудівного концерну «Антонов».

Про це йдеться в постанові КМУ № 546 від 19 липня 2017 року.

Як йдеться у постанові, для ліквідації авіаконцерну буде створена спеціальна комісія з ліквідації концерну, головою якої стане заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко.

Голова комісії забезпечить заходи, пов'язані з ліквідацією концерну і поданням вимог кредиторів у двомісячний термін, а через три місяці повинен внести на розгляд Кабміну ліквідаційний баланс концерну.

Всього комісія складатиметься з восьми осіб, включаючи голову.

Нагадаємо, в січні 2016 року уряд уже висував рішення щодо ліквідації концерну. Концерн «Антонов» був створений у 2008 році, до складу якого увійшли розробник і виробник літаків ДП «Антонов» (Київ), Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) і ремонтне ДП «Завод 410 цивільної авіації» (Київ).

 

Площа виноградників в окупованому РФ Криму скоротилася втричі

В окупованому Криму зменшують площі виноградників. Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«Традиційно площі виноградників у Криму досягали 100 тисяч гектарів, але на сьогодні ця цифра скоротилася майже втричі і складає близько 30 тисяч гектарів», - повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на так званого голову «комітету з аграрної політики, екології та природних ресурсів» підконтрольного Росії парламенту окупованого Криму Ігоря Буданова.

Окупаційна влада, розоривши виноградарство, хоче «відродити галузь і повернути їй колишні масштаби». Для цього, вважають вони, «необхідно вирішити низку проблемних питань як на федеральному, так і на регіональному рівнях».

«З урахуванням значущості виноградарсько-виноробницької галузі не лише для Криму, але і для усієї Росії, регулювати діяльність виноробницьких підприємств необхідно окремим профільним законом», - вважають у так званій держраді Криму.

Як повідомив Буданов, необхідні пропозиції для Держдуми розроблені, «проте на цьому етапі документи потребують обговорення і внесення пропозицій від працівників галузі».

Як відомо, після російської анексії винороби Криму зіштовхнулися з проблемами, пов'язаними з переходом галузі під російську стандартизацію. Крім того, фахівці вимушені займатися врегулюванням проблем, пов'язаних з оформленням документів на майно та земельні ділянки, роботою на орендованому устаткуванні, розширенням понятійного апарату виноробницької продукції, отриманням субсидій кримськими виноробницькими підприємствами, використанням води, конкретизацією вимог до марочних вин та багатьма іншими.

 

USAID підтримуватиме виробництво якісних фруктів та ягід в Україні

Агентство США з міжнародного розвитку разом з асоціацією «УКРСАДПРОМ» реалізовуватиме програму виробництва та збуту якісної та безпечної фруктово-ягідної продукції в Україні до 2020 року.

Про це повідомляє асоціація «УКРСАДПРОМ».

«Проект USAID забезпечить інформаційно-консультаційну підтримку Асоціації з впровадження нових технологій/сортів, підвищення продуктивності та безпечності виробництва фруктів і ягід, надасть технічну підтримку у створенні/розширенні потужностей для зберігання, передпродажної підготовки фруктів і ягід, їх переробки, виробництві напівфабрикатів, розширенні організованих ринків збуту», - йдеться у повідомленні.

Також асоціація отримає технічну допомогу в розробці настанов з дотримання вимог законодавства та міжнародних стандартів з безпечності вирощування, зберігання та збуту фруктів і ягід.

Крім того, USAID надасть підтримку асоціації та її членам у підготовці та участі в міжнародних виставках, торгових місіях та інших заходах з розширення ринків збуту фруктово-ягідної продукції.

Лінія фронту: бій під Катеринівкою тривав майже годину

Штаб АТО: бойовики активізувалися вздовж усієї лінії фронту

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers