rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Сотенний УПА Мирослав СИМЧИЧ – КРИВОНІС: «Америка повинна виправити помилки минулого»

29-го червня 2017 року ми з моїм двоюрідним братом Іваном Клим'юком, головою Середньо-Березівського осередку Косівської станиці братства ОУН УПА відвідали у Коломиї 95-тирічного легендарного сотенного УПА Мирослава Симчича-Кривоноса. Слава Богу, стан здоров'я друга Кривоноса значно покращився після перенесеного минулого року інсульту.

Тепер Кривоніс з костуром походжає по своїй однокімнатній квартирі, схожій на музей УПА; як і раніше, коли був прикутий до ліжка, має світлий розум і готовий давати відповіді на безліч запитань. Брат Іван узгодив із Кривоносом майбутню поїздку до Березова, щоб уточнити місцерозташування криївки, де був штаб сотенного Кривоноса. Криївка була так мудро збудована, що до цих пір не розсекречена, а на зборах братства постановили реставрувати історичну споруду, щоб молодші покоління березунів і гості села чи зацікавлені люди мали змогу осягнути і збагнути велич героїчного чину вояків нездоланної УПА.

Мені ж було приємно почути від Кривоноса відповіді на декілька моїх запитань і, передусім, про головного командира УПА Романа Шухевича, 110-у річницю від Дня народження якого тепер відзначає вся Україна, особливо ж Західна. Кривоніс вважає генерала Романа Шухевича головним творцем не лише УПА, але керівної державної структури воюючої України - УГВР (Української Головної Визвольної Ради), якій підпорядковувалась УПА. Методи збройної і підпільної боротьби ОУН УПА, - переконаний Кривоніс, - потрібно практикувати не лише в АТО, але й серед українських громадян окупованих територій Донеччини і Луганщини, при умові, що ті громадяни справді прагнуть вільної європейської України, а не сепаратистської «діри». Порушуючи питання вступу України до НАТО, Кривоніс наголосив, що це першочергове завдання нашої держави, всіх гілок влади на чолі з президентом України при стовідсотковій підтримці всіх громадян України. «Дивуюсь, - мовив Кривоніс, - що знакову вашу публікацію, пане Миколо, «Або в НАТО, або в небуття», яка увійшла до вашої попередньої книги «Під стягом лева», досі не розтиражовано і не взято на озброєння в ідеологічній боротьбі. Сподіваюсь, що ваша нова книга «Скеля Українського Духу», з макетом якої ми з дружиною Раїсою уважно ознайомились, буде підтримана нашими патріотичними владцями і стане потужною зброєю в ідеологічному протистоянні не лише Росії, але й тим «малоросам-ватникам», які заблукали в реаліях теперішнього часу».

Щодо ролі Америки в теперішніх геополітичних процесах - Кривоніс вважає позитивним явищем прихід до влади в США людей рішучих, прагматичних, з ознаками націоналістичної відданості і вірності своїй країні і з усвідомленням відповідальності за встановлений і визначений ще Гельсінськими угодами світовий порядок, який тепер брутально ламають московські агресори. Америка, - вважає Кривоніс, - повинна виправити помилки минулого, коли її правителі і політики допомогли Росії роззброїти Україну, не надавши українцям захист під «парасолькою» колективної безпеки НАТО, а тепер, коли на фронтах війни з Росією гинуть тисячі найкращих синів і доньок, героїчних захисників України і мирних громадян, коли російські диверсанти та їхні прихвостні-тітушки розгорнули диверсійну війну майже по всій території нашої держави, намагаючись залякати терором всіх українців, коли Україна фактично захищає всю Європу від агресії РФ, США не поспішають надати Україні летальну зброю. Лібералізм і потурання московським агресорам можуть призвести до страшних наслідків для всієї планети, бо маємо справу з «москалями» - людьми неадекватними, брехливими, підлими, вчаділими від імпер-шовінізму і рашизму.

«Справжню Українську державу, - зазначив Кривоніс, - збудуємо тоді, коли вся повнота влади в Україні перейде до націоналістів, які повинні об'єднатись у своїх устремліннях, очистити свої лави від сумнівних і бездарних елементів». Бо як казав Гарібальді: «Ми здобули Італію, тепер треба виховати справжніх італійців». Це - нелегка праця, але її треба завершити.

 

Космічна революція від Маска. Майбутнє уже сьогодні

Лялька-мотанка: іграшка чи оберіг?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers