rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Луганщина відзначила міжнародне Шевченківське свято

Шевченківське свято на Луганщині відбулося 18-го травня ц. р. у різних куточках області.

Title  
 Бандурист Василь Нечепа 

Проводилося воно у форматі зустрічей з видатними українськими та іноземними митцями. Поети-дослідники творчості Великого Кобзаря з усієї України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Молдови, Польщі провели літературні зустрічі з мешканцями Луганщини. Митці відвідали загальноосвітні і вищі навчальні заклади, будинки культури в містах: Кремінна, Лисичанськ, Рубіжне, Сєверодонецьк, Сватове і Старобільськ, смт.: Новоайдар, Новопсков.

Урочиста частина відкриття свята відбулася в Сєверодонецькому музичному училищі. А перед тим, 17 і 18-го травня, було відкриття культурно-мистецького проекту «Мальовнича Україна» в Сєверодонецькій галереї. В проекті взяли участь майстри образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

У Шевченківському святі взяли участь артисти ансамблю «Радани» та симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії. Прозвучала Шевченківська поезія, знана на весь світ. І вразило, і надихнуло безсмертне пророче слово, а душу переповнило відчуття безмежної відданості Батьківщині.

  Title
  На зустрічі у Новопсковщині

Хмельницьку письменницьку організацію та «Просвіту» на святі представляла Ніна Шмурикова. На святі її книги «Квіти Кобзареві», привезені в подарунок, були гарно сприйняті. (Ця книга була видана за фінансової підтримки Товариства української мови в США).

Фото Н. Шмурикової

Пресова референтура,

Товариство української мови, США

Подяка Генеральному консулу Литви в Чикаго від української громади

Діяльність Львівської обласної «Просвіти»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers