rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Діяльність Львівської обласної «Просвіти»

14-го травня ц. р. Львівська обласна «Просвіта» провела Свято Матері у Шевченківському гаї, на якому були присутні 10000 осіб. Метою свята є відновлення українських традицій, популяризація української культури, мови, збереження української ідентичності.

Цікавою була програма свята:

1. Пісні, присвячені матерям, жінкам.

2. Патріотичні пісні.

3. Виступи фольклорних колективів.

Також було організовано виставку української книжки та української вишивки.

22-го травня було відзначено перепоховання Тараса Шевченка: відбулося покладання квітів до пам'ятника Т. Шевченку у Львові громадськими організаціями, представниками вищих навчальних закладів, шкіл, інтелігенції. Звучало музичне виконання творів Тараса Шевченка хоровими просвітянськими колективами та хором Львівської національної музичної академії ім. Лисенка. Вірші Шевченка декламували учні шкіл та вищих навчальних закладів.

28-го травня, в день Свята Героїв, було покладено квіти до пам'ятників та могил учасників національно-визвольної боротьби та відбулася святкова хода від пам'ятника Т. Шевченку до пам'ятника Степанові Бандері.

 Title 
  У перерві між пленарними засіданнями
в парламенті. Дмитро Павличко та Роман
Іваничук. 1991 рік

А ввечері «Просвіта» провела вечір-спомин «Дороги вольні і невольні» про Романа Іваничука, письменника, лауреата Шевченківської премії, почесного голову «Просвіти» з нагоди дня народження (1929-2016). Вечір відкрив голова Львівської обласної «Просвіти» Ярослав Пітко, а доповідь про Романа Іваничука прочитав поет Ігор Калинець. Відбувся «круглий стіл» за участю письменників-журналістів, учнів Р. Іваничука, та мистецька частина за участю акторів театру ім. М. Заньковецької та молодіжних колективів.

Просвітяни Львівщини, як і всі просвітяни України, невтомно працюють, щоб зберегти пам'ять про минуле України для нового покоління та шанувати пам'ять сучасних героїв.

Фото з архіву Романа Іваничука

Подяка Генеральному консулу Литви в Чикаго від української громади

Луганщина відзначила міжнародне Шевченківське свято

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers