rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Березюки та Сироїди оголосили голодування

Якщо читачі подумали, що я у заголовку помилився, то мушу їх запевнити - ні, все точно.

На момент написання цих рядків відомо, що у зв'язку зі сміттєвою ситуацією у Львові голодування оголосили, принаймні, двоє Березюків і стільки ж Сироїдів.

Першим голодовку оголосив глава парламентської фракції «Об'єднання «Самопоміч» Олег Березюк.

Він прийшов до Адміністрації президента України 19 червня і всівся на сходах. Оскільки президент України Петро Порошенко наразі саме з 19 червня перебуває з офіційним візитом у США, потік відвідувачів до Адміністрації різко обмілів.

І фігура Олега Березюка сиротливо видніється на просторих сходах головної адміністративної будівлі країни.

Пан Олег Березюк сказав журналістам, що голодує на знак протесту проти знущання над Львовом і міським головою.

Можливо, було б варто зі самого початку додати не лише про мера, але і про львів'ян, які страждають найбільше. Думаю, що пан Олег це вже зробив у інших своїх заявах.

По обіді до свого колишнього шефа вирішила приєднатися екс-депутатка «Об'єднання «Самопоміч» Оксана Сироїд, яка нині є третьою посадовою особою в ієрархії керівництва Верховної Ради України, обіймаючи посаду заступника голови ВРУ.

Одягнувши скромну сіру футболку, задерикувато поблискуючи поглядом з-під окулярів, вона всілася поряд з О. Березюком і підтвердила, що ночуватиме на сходах Адміністрації президента України.

Голодувальниця каже, що до такого кроку її змусила поведінка нардепів із фракції Блоку Петра Порошенка. Цю поведінку пані Оксана Сироїд назвала цинічною.

Можливо, вона не дуже хотіла деталізувати ситуацію, але об'єктивність змушує мене уточнити: з ультимативною вимогою до міського голови Львова Андрія Садового - або впоратися з вивозом сміття з міста, або йти у відставку - з парламентської трибуни виступила землячка, львів'янка Оксана Юринець.

Приналежність пані О. Юринець до фракції БПП зумовлює її позицію і диктує риторику. Тож, у Верховній Раді України, як і у самому Львові, політики національного та місцевого рівнів поділилися, принаймні, на два табори.

До першого табору входять сам Андрій Садовий та практично всі фракції «Об'єднання «Самопоміч» на всіх рівнях - у Верховній Раді, львівських обласній та міській радах.

До другого табору входять глава Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, за яким можна вгадати потужну підстраховку президента і прем'єра, а також підтримку всіх фракцій БПП - аналогічно на всіх рівнях.

Тож і виходить, що дві молоді львівські депутатки, дві Оксани - Сироїд і Юринець - замість того, щоб об'єднатися та дружно діяти в одному напрямі щодо захисту свого рідного Львова, стали на прямо протилежні позиції.

А виною всьому - як не крути і за які лукаві слова не ховайся - президентські амбіції Андрія Садового.

От не зберися львівський міський голова в майбутній похід за найбільшою українською булавою, не мав би він сьогодні цих проблем, від яких тріщить його голова, а Львів не задихався б у сміттєвому колапсі.

Технологія знищення рейтингу міського голови через демонстрацію його нездатності вирішувати нагальні проблеми мешканців і міста в цілому спрацьовує.

 

Title

 

Чиновниця Ольга Березюк

 

А. Садовий заявляє, що вирішення проблеми спеціально з цією ж метою блокує центральна влада.

А та вустами прем'єра В. Гройсмана з одного боку зневажливо критикує А. Садового як невмілого мера: «Якщо львівський міський голова не здатен вирішити проблему сміття, то львів'яни не мають від цього страждати! Треба об'єднувати зусилля і вкотре допомагати мешканцям Львова».

А з іншого - обіцяє 50 мільйонів з резервного фонду в допомогу.

Андрій Садовий нервує і зривається, ображено і гостро відповідаючи прем'єрові.

20 червня до двох львів'ян приєднався їхній тернопільський однопартієць, нардеп із фракції, очолюваної Олегом Березюком, Тарас Пастух.

Одягнений у камуфляжну форму, пан Тарас похмуро сидить поряд, але все-таки трохи віддалено від основних персон - пані Оксани і пана Олега - котрим дістається левова частка уваги журналістів.

Коли ж якийсь журналіст (може, тернопільський?) все-таки запитав Тараса Пастуха, той згадав, як у Тернополі декілька років тому подібним сміттєвим зашморгом знищували перед виборами міського голови рейтинг чинного тоді мера.

Тим часом зі Львова надійшла дивна звістка - що голодування там оголосили однофамільці столичних голодувальників - Ольга Березюк та Олександр Сироїд.

Вам, шановні читачі, нічого не нагадує цей дивний збіг ініціалів та прізвищ львівських «дублерів»-голодувальників?

Питання: ви точно й одразу зрозумієте, про кого саме йде мова, коли прочитаєте, що, мовляв, О. Сироїд чи О. Березюк щось там сказали чи зробили, оголосили чи проголосили?

Мені здається - це настільки прозора політтехнологія двійників, що до ворожки не ходи, і так зрозуміло - обласна львівська влада запустила «засланих козачків». Сумніви зникають, коли дізнаємося, що Ольга Березюк є виконувачкою обов'язків директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської обладміністрації. Тобто, працює в команді Олега Синютки, отже, є проурядовою та пропрезидентською фігурою львівського масштабу.

А Олександр Сироїд - громадський активіст і помічник депутата міської ради від УКРОПу. Тут, можливо, бабуся надвоє сказала - як може повести себе укропівець - чи у злагоді з обласною владою, чи навпаки?

Чомусь мені думається, що команда О. Синютки могла зробити укропівцеві пропозицію, від якої той не зміг відмовитися - отже, він спрацює на обласне керівництво. А, значить, проти Андрія Садового і своєї парламентської однофамільниці.

Проскочила інформація, що чиновниця Ольга Березюк взяла на роботі відпустку на час протесту.

А на який конкретно час? На скільки днів? Чи у Львівській обладміністрації можуть підписати наказ про відпустку з відкритим, не вказаним точно терміном?

І на час чийого протесту? Власного? Чи протесту київських голодувальників?

Отже, шановні читачі, слухаємо всі заяви львівських голодувальників та їхнього начальства, а самі уважно слідкуємо за руками. Бо видається, що можемо побачити щось з розряду «спритність рук і жодного шахрайства».

Згадується, що перед Євро-2012 рекламники придумали і запропонували гостям Києва два іміджеві персонажі - Спритко і Гарнюня. Один сайт тоді чи то випадково, чи то спеціально назвав її Гранюля.

Цей іміджевий «шедевр» обійшовся тоді організаторам у 100 тисяч доларів.

Може, сучасні «Спритко і Гранюля» обійдуться організаторам дешевше?

 

P. S.

А провини і самого Садового, й обласної та центральної влади у тому, що Львів занурився у сморід та антисанітарію, є, і вони очевидні.

Проте, не для всіх.

Якщо вірити ЗМІ, то в. о. міністра охорони здоров'я пані Уляна Супрун у вівторок перебувала з інспекцією у Львові і, нібито, сказала, що не побачила приводу оголошувати надзвичайну екологічну ситуацію.

А те, що повідомляють про 9 тисяч тонн сміття, яке понад місяць гниє на львівському асфальті та бруківці, і небезпеку кишкових інфекцій, мабуть, не привід...

 

P. P. S.

А ось ситуація, здається, остаточно прояснилася.

Молода і симпатична львівська чиновниця Ольга Березюк заявила: «Я оголошую голодування. Якщо в 21 сторіччі це єдиний спосіб донесення інформації, то нехай буде так. Я хочу звернути увагу людей на те, що за політичними маніпуляціями приховується звичайна безгосподарність Львівської міської ради.

З 10 ранку сьогодні, допоки Садовий не розпочне робити реальні кроки для вирішення сміттєвої проблеми, буду сидіти під Ратушею.

Вимагаю «взяти і вивезти сміття».

 

Щось мені підказує, що посміхається вона в радісному передчутті швидкого кар'єрного злету...

Ордени за безвіз та інші «паради»

Коли Порошенко виступав у Вашингтоні, ФБР передало йому «бурштиновий» привіт з Києва

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers