rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Святкуємо \ Канадські парламентарії у День вишиванки одягнули вишиті українські сорочки

Парламент і Палата громад Канади буквально потопали в яскравих кольорах, коли парламентарі одягнули красиві традиційні українські вишиті сорочки, відзначаючи Міжнародний день вишиванки. Про це розповів Борис Вжесневський, парламентарій, який представляє у Палаті громад парламенту Канади виборчий округ Etobicoke Centre.

18 травня міністр сільського господарства і продовольства Lawrence MacAulay, міністр інновацій, науки та економічного розвитку Navdeep Bains, міністр у справах національного доходу Diane Lebouthillier та одинадцять інших лібералів, членів парламенту - Leona Alleslev, Randy Boissonnault, Peter Fonseca, Andy Fillmore, Peter Fragiskatos, James Maloney, Don Rusnak, Sven Spengemann, Arif Virani, Borys Wrzesnewskyj, Kate Young - приєдналися до колишнього українського прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, посла України в Канаді Андрія Шевченка, президента UCC Paul Grod і віце-президента UCC Олександри Чижій, які також одягнули вишивані сорочки.

«Минулого року, в День вишиванки, члени Liberal Caucus, які зібралися, аби сфотографуватися, просто неймовірно виконали пісню «Взяв би я бандуру». І цього року вони продовжили традицію співу піснею «Реве та стогне Дніпр широкий», - заявив Борис Вжесневський.

Того ж дня колишній український прем'єр-міністр А. Яценюк зустрівся з високопосадовцями та очільниками Canada-Ukraine Parliamentary Friendship Group (CUPFG). Арсеній Яценюк обмінявся думками з очільниками CUPFG із приводу політичної, економічної, військової, гуманітарної ситуації та соціально-побутових умов після російського військового вторгнення, окупації на сході та анексії Криму на півдні України. Під час візиту політик подякував канадським парламентаріям за сприяння Україні при прийнятті угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною, за розширення Operation UNIFIER, підписання Угоди між Канадою та Україною щодо співпраці в галузі оборони, а також інших життєво важливих гуманітарних ініціатив.Title

«Для канадських парламентаріїв було інформативно і життєво важливо почути з перших вуст, як політичні заходи, вжиті в Оттаві за підтримки всіх сторін для надання допомоги Україні та її зміцнення після того, коли вона зіштовхнулася з російською військовою окупацією та анексією, діють в умовах реальної війни Кремля проти України і глобальної гібридної війни проти ліберально-демократичного Заходу», - підкреслив голова CUPFG Борис Вжесневський.

Незадовго до початку усного обговорення парламентарії всіх канадських політичних партій разом із членами української канадської громади зібралися разом, аби зробити світлину у вишиванках на сходинках, що ведуть до Peace Tower.

Під час усного обговорення члени уряду, відповідаючи на запитання у Палаті громад, лідер Кабміну Bardish Chagger, міністр із питань громадської безпеки та готовності до надзвичайних ситуацій Ralph Goodale і міністр у справах ветеранів Kent Hehr були одягнуті у барвисті вишиванки. Особливо помітною стала заява міністра закордонних справ Христі Фріланд, котра теж була у вишиванці, про те, що канадський уряд прийме закон Магнітського.

«Існують нетрадиційні форми дипломатії, які допомагають будувати взаємини між союзними державами. Підтримуючи традицію святкування Дня вишиванки у парламенті, канадські парламентарії хотіли б висловити добру волю і забезпечити моральну підтримку Україні та її народу, оскільки українці зіштовхуються з дедалі більш агресивною і небезпечною Росією», - зазначив Борис Вжесневський.

Слава Героям!

Рівненська «Просвіта» відсвяткувала 100­річний ювілей

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers