rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ «Метінвест» Ахметова та Новінського наростив виручку на 43%

«Метінвест» Ахметова та Новінського наростив виручку на 43%

Виручка Metinvest B.V. (Нідерланди), материнської компанії міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи «Метінвест», в березні 2017 року зросла на 42,9% порівняно з аналогічним місяцем минулого року - до 663 млн. доларів.

Про це свідчать попередні неаудовані консолідовані результати фінансової звітності компанії, передає «Інтерфакс-Україна».

Згідно з даними, показник EBITDA за підсумками березня становив 96 млн. доларів, що на 5,5% краще, ніж показник березня-2016.

Порівняно з попереднім місяцем, «Метінвест» збільшив виручку на 10,9% при скороченні EBITDA на 36,4%.

З урахуванням попередніх звітів, у цілому, за перший квартал 2017 року виручка компанії становила 1,853 млрд. доларів, на 44% перевищивши показник першого кварталу минулого року, тоді як EBITDA підскочила в 3,4 разу - до 402 млн. доларів.

Згідно зі звітом, EBITDA гірничодобувного дивізіону в березні виявилася негативною на рівні 23 млн. доларів, тоді як у березні минулого року цей дивізіон спрацював з EBITDA 29 млн. доларів.

EBITDA за березень-2017 металургійного дивізіону групи становила 174 млн. доларів порівняно зі 60 млн. доларів у березні 2016 року, тоді як внутрішньо групові продажі в березні цього року сформували негативну EBITDA в 50 млн. доларів проти позитивної EBITDA у 8 млн. доларів в березні минулого року.

Нагадаємо, 15 березня Метінвест заявив про повну втрату контролю над роботою всіх своїх активів на тимчасово неконтрольованій території.

Зокрема, ПрАТ «Єнакіївський металургійний завод» (включаючи його Макіївську філію - ПрАТ «Макіївський металургійний завод»), ПрАТ «Єнакіївський коксохімпром», ПрАТ «Харцизький трубний завод», ПрАТ «Комсомольське рудоуправління», ПрАТ «Краснодонвугілля», ПрАТ «Донецьккокс» та Спільне українсько-швейцарське підприємство ТОВ «Метален».

Основними акціонерами «Метінвесту» є група «СКМ» Ріната Ахметова (71,24%) і «Смарт-холдинг» Вадима Новінського (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ «Метінвест Холдинг» - керуюча компанія групи «Метінвест».

 

Євродепутати закликають якнайшвидше завершити ратифікацію асоціації з Україною

У Європарламенті вітають Україну з ратифікацією Нідерландами Угоди про асоціацію Україна-ЄС та закликають голландську сторону спільно з європейськими інституціями якнайскоріше остаточно завершити цей процес.

Про це йдеться у заяві групи депутатів Європарламенту, оприлюдненій з нагоди ратифікації Сенатом Нідерландів Угоди про асоціацію Україна-ЄС, повідомляє Укрінформ.

«Ми закликаємо нідерландську владу і представників ЄС швидко завершити остаточні процедурні кроки - щонайпізніше - до саміту ЄС-Україна, запланованого на 13 липня у Києві», - заявили європарламентарії.

Як наголошується, ратифікація Угоди у Нідерландах відкриває шлях до повного набуття чинності цієї ключової угоди.

Депутати нагадали, що ще одним ваговим основоположним чинником для двосторонніх відносин ЄС-Україна стане надання з 11 червня безвізового режиму для українських громадян.

«Однак, нині настав час подивитися у майбутнє цих відносин, починаючи з надання допомоги Україні використати весь потенціал Угоди про асоціацію та подальшого посилення співробітництва у визначених сферах. Як і раніше, ми стоїмо пліч-о-пліч з нашими українськими друзями», - наголосили депутати Європарламенту.

30 травня верхня палата парламенту Нідерландів підтримала ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Нідерланди залишалися останньою країною-членом ЄС, яка не завершила ратифікацію Угоди.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у заяві з цього приводу висловив сподівання, що завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС відбудеться 13 липня під час двостороннього саміту.

 

ОБСЄ підтвердила обстріли Красногорівки з важкої артилерії

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії зафіксували після обстрілів 25 травня у місті Красногорівка, Донецької області, вирви від 152 та 122 мм снарядів.

Про це йдеться у звіті ОБСЄ, оприлюдненому 29 травня ввечері.

«26 травня СММ зафіксувала 5 свіжих місць вогневого ураження (на деяких з них виявлено численні вирви) у підконтрольній урядові Красногорівці (21 км на захід від Донецька). Приблизно за 30 м на північ від лікарні в Красногорівці спостерігачі бачили свіжу вирву (діаметром 4 м та завглибшки 2 м), яка, за їхніми оцінками, утворилася від розриву артилерійського снаряда калібру 152 мм, випущеного зі східно-південного сходу. Члени патруля Місії помітили, що з північного боку будівлі лікарні всі вікна були розбиті», - йдеться у звіті.

Окрім того, Місія зафіксувала вирви від 152-мм артилерії поблизу будівель на вулицях Студентська, 9/2 та Ломоносова, 53. Також патруль зафіксував у місті 5 вирв, які утворилися від розривів артилерійських снарядів калібру 122 мм.

Як повідомлялося, 25 травня, за даними начальника Національної поліції в Донецькій області В'ячеслава Аброськіна, бойовики так званої «ДНР» обстріляли житловий район у Красногорівці з «Градів».

СЦКК повідомив, що ввечері 25 травня бойовики обстріляли житловий сектор Красногорівки зі забороненої мінськими домовленостями зброї.

 

Прокуратура повідомила Курченку про підозру у створенні банди

Прокуратура надіслала повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, олігарху, соратникові екс-президента Віктора Януковича Сергієві Курченку. Про це у вівторок повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах при реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів у так званій «злочинній схемі С. Курченка», - сказано у повідомленні.

Вказується, що складено повідомлення про підозру ще одному фігурантові злочинної організації, причетному до оборудок з паливом.

«За даними слідства, вказані особи перебувають за межами України, у зв'язку з чим їх оголошено у розшук», - повідомили у ГПУ.

«Загалом, у кримінальному провадженні наразі статус підозрюваних та обвинувачених мають 19 осіб. Серед них - колишні керівники ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», державні інспектори Одеської митниці, капітани, які здійснювали судозаходи до морських портів з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів, колишній керівник підконтрольної компанії та диспетчер цього підприємства», - зазначили у Генпрокуратурі.

Як відомо, у січні 2017 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Курченку у вигляді тримання під вартою.

22 березня 2016 року Генпрокуратура оголосила українському олігархові-втікачу Сергієві Курченку підозру через вчинення злочинів у банківській галузі.

Раніше ГПУ оголосила підозру Курченку в справі розкрадання майна державного підприємства ПАТ «Укргазвидобування».

 

Насірову відмовили у виїзді до США

Детективи Національного антикорупційного бюро України відмовили відстороненому голові Державної фіскальної служби Романові Насірову у наданні дозволу на виїзд за межі України.

Таке рішення ухвалено 30 травня за результатами розгляду клопотання підозрюваного, повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

«Це вже друге звернення голови ДФС. Вперше до детективів Бюро він звертався у квітні з проханням надати дозвіл відвідати змагання збірної України з дзюдо у Варшаві. 25 травня до НАБУ надійшло клопотання щодо надання дозволу на виїзд до Сполучених Штатів Америки, мотивуючи поїздку необхідністю «проходження лікування», - зазначається у повідомленні.

У НАБУ обґрунтували відмову тим, що у випадку виїзду за кордон гарантувати повернення підозрюваного в Україну не може ніхто. Крім цього, між Україною та США не укладена угода про екстрадицію.

Як повідомлялося, 2 березня на території лікарні «Феофанія» детективи НАБУ затримали Насірова та повідомили йому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою та службовим становищем»).

За версією слідства, відсторонений голова ДФС у період із травня 2015 року до березня 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про відтермінування сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, залучених у так званій «газовій схемі Онищенка», на загальну суму 2,019 млрд. грн.

7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав стосовно нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів з альтернативою застави в розмірі 100 млн. грн., яка внесена 16 березня.

 

Україна збільшила експорт цукру майже у 9 разів

У першому кварталі 2017 року на зовнішні ринки було здійснено постачання 267,4 тис. т цукру загальною вартістю 131,5 млн. дол., що у 8,6 разу більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«У січні-березні 2017 року найбільше українського цукру було експортовано до країн Африки та Азії на загальну суму $108,8 мільйона. На європейські ринки було здійснено постачання на $21,2 млн.», - йдеться у повідомленні.

Найбільшими імпортерами цукру з України стали Кот-д'Івуар ($16,2 млн.), Шрі-Ланка ($16 млн.), М'янма ($12 млн.) та Лівія ($11,4 млн.). У першому кварталі минулого року найбільшим імпортером цукру була Румунія ($10,3 млн.).

Як повідомлялось раніше, Україна увійшла до трійки найбільших експортерів бурякового цукру в світі.

 

Окупанти не припиняють вогонь: один український воїн загинув, поранено 2 військових та 3 цивільних

Бойовики обстріляли Чермалик і Богданівку з «Градів». Поранено 4 українських бійців

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers