rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Окупанти не припиняють вогонь: один український воїн загинув, поранено 2 військових та 3 цивільних

З початку доби вівторка, 30 травня, на Донбасі зафіксовано 16 ворожих обстрілів. Зокрема, чотири рази бойовики використовували заборонене Мінськими угодами артилерійське озброєння.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

«Приморський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення зафіксовано найбільше порушень противником режиму незастосування зброї. Розпочалась доба ворожим обстрілом опорних пунктів сил АТО в районі н. п. Новотроїцьке, під час якого бандформування застосували ствольну артилерію калібру 122 мм, 120-мм міномети та озброєння БМП. Пізніше бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та гранатометів по наших укріпленнях неподалік Березового та Чермалика. Під ворожий вогонь з великокаліберних кулеметів сьогодні також потрапили позиції поблизу Красногорівки, Мар'їнки та Богданівки», - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку, за даними штабу, найбільш кричущим фактом порушення умов незастосування зброї з боку бойовиків у вівторок став обстріл позицій сил АТО, які розташовані біля селища Новолуганське, що на Світлодарській дузі: «Там окупанти випустили по одному з наших опорних пунктів понад два десятки 120-мм мін. Від цього обстрілу постраждала й інфраструктура місцевого сільгосппідприємства. Зокрема, було пошкоджено дві свиноферми, на одній з них виникла пожежа. На щастя, ніхто з працівників господарства не постраждав».

Окрім того, впродовж дня бойовики не припиняли збройні провокації у південному та східному передмістях Авдіївки. «Били там з 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. А з околиць тимчасово окупованої Горлівки проросійські озброєні банди вели вогонь по українських воїнах, котрі тримають оборону в районі селища Зайцеве, з озброєння БМП та ручних протитанкових гранатометів», - повідомили у прес-центрі АТО.

На «луганському» фронті ситуація порівняно стабілізувалась. Бойовики вчинили лише одну збройну провокацію. Сталось це поблизу Кримського. Обстріл бандити здійснювали з мінометів калібру 82 мм.

«Оперативна ситуація у районі проведення АТО сьогодні суттєвих змін не зазнала - залишається напруженою, втім, цілком контрольованою ЗС України... З початку доби внаслідок бойових дій підрозділи сил АТО зазнали втрат. На жаль, один військовослужбовець загинув, ще двоє зазнали поранень», - заявили у штабі.

Внаслідок артилерійських обстрілів бойовиків у Авдіївці були поранені троє цивільних осіб. Про це написав у Facebook керівник Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

«Авдіївка. В результаті обстрілу бойовиками міста є влучання у двір приватного домоволодіння на вул. Лермонтова, 77. Пошкоджені вікна і дах. Неподалік, на зупинці громадського транспорту, через вибух снаряду уламкові поранення отримали двоє чоловіків і жінка», - повідомив він.

За його словами, наразі поранені перебувають у лікарні.

«Метінвест» Ахметова та Новінського наростив виручку на 43%

Бойовики обстріляли Чермалик і Богданівку з «Градів». Поранено 4 українських бійців

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers