rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Серцем з Україною 8-й звітний концерт школи танцю Вишиванка»

Тобі, країно, стелиться земля,

І звеселяє пісня солов'я.

Для тебе дзвін гірського кришталю.

Тебе безмежно серцем я люблю

 

Уже стало доброю традицією для «Вишиванки» щороку звітувати про набуті навики та досягнення учнів та вчителів. Цього року 8-й звітний концерт отримав назву «Серцем з Україною». Адже думками, серцем і душею ми завжди з Батьківщиною, з рідним краєм, звідки походить наше коріння.

Title Title 
 Title Title

 

І хоча більшість учнів танцювальної школи «Вишиванка» народжені поза межами України, завдяки невтомній праці педагогів їм вдалося показати красу нашого краю, духовне багатство народного танцю, а також переживання й почуття гордості за нашу державу і небайдужість до подій сьогодення в Україні.

Title Title 
 Title Title

 

Аналізуючи програму свята, варто відзначити творчий задум тематичного добору номерів.

Було очевидно, що керівники школи Павло та Оксана Федьківи заздалегідь продумали ідею та хід концерту, також майстерно об'єднали різні види мистецтва. Адже у концертній програмі брали участь солісти-вокалісти Юрій Яремчук та Мар'яна Міськів. Також особливим доповненням була поезія «Собори душі», яку продекламувала ведуча свята Лілія Семко.

Title Title 
 Title Title

 

Почали виступ зі «Світанку» у виконанні найстаршої групи «Чорнобривки». Звичайно, найбільшою потіхою для глядачів була наймолодша група танцюристів «Соняхи». Зовсім по-дитячому, але впевнено тримаючись на великій сцені, малюки-квіти закружляли в танці «Квіткове поле».

Ой, матусі наші милі,

Наші дорогенькі,

Подивіться: ми танцюєм,

Хоч іще маленькі!

Це вже минулорічні дебютанти групи «Вулик» цього року демонстрували два танці: «Веселу польку» та «Гуцулята». Притупували ніжками, ніби передражнювали старших танцюристів груп «Серпанок», «Чебрець», «Підкова»... А танцювальна група «Дзиґа» показала глядачам відмінність «Козацької» та «Поліської» польки.

Title Title 
 Title Title

 

Звичайно, важко за такий короткий час концерту показати всю культуру українського танцю, його різновиди та регіональне різноманіття. Найстарша група «Чорнобривки» доповнила попередні композиції танцем «Полтавський дівочий». А також дівчата у поєднанні з групою «ВиЖиванка» виконали танок «Залицяльниця».

Повчальним і доречним був літературно-історичний відступ із науковою інформацією про походження українського козацтва та його військові організації. Саме таким способом ведуча програми Лілія Семко запросила на сцену «Бойовий гопак» (керівник Андрій Качала, вчитель Андрій Бербека). Гопаківці молодшої та старшої груп продемонстрували свої навички і показали глядачам, як можна поєднати сторінки історії зі сьогоденням. Завдяки новітнім технологіям, а також розвитку суспільства і появі нових ідей вихованці «Бойового гопака» приємно здивували всіх присутніх у залі композицією з ультрафіолетовим світлом.

 

Title
 

 

Особливою родзинкою програми був виступ колективу «Зумба зі Світланою» (керівник Світлана Сельська). Жваво і з помітним ентузіазмом дівоча команда показала молодіжний настрій, темперамент і непереможний дух української сучасності.

Завершальною композицією був виступ церковного хору «Надія», що при парафії св. Йосифа Обручника (керівник Ольга Допілко). Разом з хористами, танцюристами, гопаківцямии та вокалістами співав увесь зал:

Тобі, країно, стелиться земля,

І звеселяє пісня солов'я,

Для тебе дзвін гірського кришталю.

Тебе безмежно серцем я люблю.

Звичайно, було багато привітань та побажань для керівників школи танцю «Вишиванка». Настоятель церкви св. Йосифа Обручника о. Микола Бурядник вже вкотре щиро дякував учителям «Вишиванки» за їхню нелегку працю. Також дякував дітям, батькам, котрі згуртовують своїх діточок і не шкодують витраченого часу на репетиції та заняття. Наголосив, що тут, у діаспорі, ми є частиною України, і вона посідає неабияке місце у нашому серці. Згадав про військові події в Україні, дякуючи всім воїнам-солдатам за їхню мужність та відданість.

Хочу наголосити, що в той вечір завдяки ініціативі батьків та милосердним благодійним пожертвам гостей концерту було зібрано більше, ніж $500 на лікування та реабілітацію воїнів, які перебувають зараз у нашій громаді. Увесь зал радо вітав солдата Романа Гаврильчака, який мав можливість бути присутнім на концерті. І нехай молитва кожного з нас підтримає Леоніда Хмелькова, який перебуває зараз у лікарні.

Усі батьки дітей «Вишиванки», а також колектив танцювальної групи «ВиЖиванка» щиро дякували п. Оксані, п. Павлові Федьківу та п. Світлані Сельській за нелегку працю у вихованні дітей. Бажали творчих злетів і успішного втілення нових неперевершених ідей. А для гарного настрою вручили чудові квіткові композиції, які створили флористи студії декору «Marigold».

Користуючись нагодою, керівники танцювальної школи «Вишиванка» висловлюють щиру подяку учням, їхнім батькам, гостям свята, усім глядачам. Особлива подяка волонтерам та батьківському комітету за організацію підготовки та переодягання учнів. Адже більшість з них брала участь у кількох номерах та виступах інших колективів.

Дякую всім, хто допомагав у проведенні концерту:

ведучій Лілії Семко,

асистенту Світлані Сельській,

Сашкові Хрипливому (звукове оформлення),

Василеві Назару (графіка, дизайн),

Максимові Прокопіву, Петрові Ковтуну (фото) ,

Валентині Блажко, Тані Мельничук, Людмилі Сабчишин (костюми).

Сміливо до мрії!

У щасливу путь незвіданими шляхами...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers