rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Владі пропонують покарати саму себе: Світовий банк закликає Україну вдарити санкціями по корупціонерах

Владі пропонують покарати саму себе: Світовий банк закликає Україну вдарити санкціями по корупціонерах

До осіб, причетних до корупційних дій в Україні, мають бути запроваджені санкції.

Таке переконання висловила директор Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен, передає «П'ятий канал».

Зокрема, під час виступу на 13-му світовому форумі про публічні закупівлі PRIMO в Києві вона зауважила, що Україна має продовжити боротьбу з корупцією, зокрема, і на законодавчому рівні.

«Запровадження антикорупційних законів дуже важливе в Україні. Уряд зробив певні кроки в країні після Майдану, щоб вирішити питання корупції. Були запущені електронні декларації про доходи і створені нові антикорупційні органи. Однак, треба зробити ще більше. Насамперед, мають бути застосовані санкції до тих людей, які причетні до корупційних дій», - зазначила Кахконен.

 

Російські окупанти на Донбасі заборонили виїзд потенційним призовникам

Російське окупаційне командування забороняє молодим чоловікам покидати окуповану територію Донбасу, намагаючись таким чином укомплектувати свої підрозділи призовниками з місцевого населення.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Російське окупаційне командування посилює заходи щодо недопущення відтоку мобілізаційного ресурсу з території т. зв. «ДНР/ЛНР» в інтересах забезпечення комплектування з'єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ призовниками з місцевого населення», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними розвідки, згідно з наказом окупаційного командування, «військові комісаріати і так звані «правоохоронні органи» зобов'язані максимально обмежити виїзд за межі «республік» молодих людей для продовження навчання».

«Для цього використовуються методи виховної роботи, залякування невизнанням дипломів отриманих у ВНЗ України, відкриття кримінальних справ за дрібні правопорушення із забороною залишати місце проживання до завершення вступної кампанії у 2017 році», - йдеться в повідомлені.

У розвідці зазначають, що для виїзду з окупованих територій потенційним призовникам необхідно мати велику кількість довідок, отримання яких спеціально ускладнюється.

 

Рішення про конфіскацію грошей Януковича у судовому реєстрі не знайшли

Інформація про вирок Краматорського суду про спецконфіскацію 1,5 мільярда доларів колишнього президента Віктора Януковича і його оточення станом на 12 травня була відсутня у Єдиному держреєстрі судових рішень.

Про це йдеться у відповіді Державної судової адміністрації України на запит нардепа від БПП Сергія Лещенка, пише «Українська правда».

«Станом на 12 травня 2017 року за інформацією, отриманою від адміністратора ЄДРСР (далі - Реєстр) - Державного підприємства «Інформаційні судові системи», вирок Краматорського міськсуду Донецької області від 28 квітня 2017 року по судовій справі № 234/135/17-к до Реєстру не надходив», - сказано у документі.

Нагадаємо, 28 квітня стало відомо, що суд останньої інстанції дозволив конфіскацію заарештованих 1,5 млрд. доларів, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича.

 

Кутовий написав заяву про відставку з посади міністра

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий написав заяву про відставку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Вибір міністра про відставку є абсолютно природнім процесом для будь-якої європейської країни та традиційною світовою практикою. Йду з посади з вдячністю за висловлену мені довіру всім аграріям, народним депутатам з коаліції та фракції БПП, членам аграрного комітету, президенту Петрові Порошенку, прем'єру Володимирові Гройсману, групі «Удар» та особисто Віталієві Кличку», - написав він. Він попросив депутатів поставитися до заяви з розумінням і проголосувати за його відставку.

Кутовий зазначив, що планує найближчим часом зосередитися на питаннях залучення інвестицій в економіку України.

Згодом прем'єр Володимир Гройсман підтвердив інформацію про намір Кутового піти у відставку. «Міністр аграрної політики Тарас Кутовий повідомив про намір залишити посаду. Мені шкода, але це його рішення. Вдячний за спільну роботу!» - написав голова уряду у своєму Твіттері.

 

Україна надала Євросуду додаткові докази в справі про окупацію Криму

Міністр юстиції Павло Петренко анонсував, що наступного тижня буде презентація низки додаткових доказів у справі анексії Криму, яку розглядає Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

Про це він заявив в ефірі «5 каналу».

«Можу сказати однозначно, що з тими доказами, які ми подали по Криму, всі ті розповіді тої сторони (Росії - ред.), що у них це була підтримка кримського народу і що нічого не готувалося, і що «зелені чоловічки» - це були ополченці тощо, - це повна брехня, яка спростовується нашою позицією. Тому триває дуже інтенсивна робота на «юридичній війні». І я переконаний, що за нами успіх», - сказав Петренко.

За його словами, докази української сторони спростовують позицію РФ Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі щодо анексії Криму.

«Ми маємо хороші новини Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Туди Україна подала вже додаткові пояснення по суті у справі про Крим. Дуже багато доказів було подано, і я можу анонсувати, що наступного тижня буде презентація низки доказів, які ми встановили спільно з колегами з різних правоохоронних органів, і будуть свідки, які зголосилися вийти в публічну площину і дати інформацію для українських громадян по тих фактах, які ми зараз надали до ЄСПЛ», - наголосив Петренко.

Раніше Петренко розповідав, що Євросуд розглядає кілька позовів України: перший позов - щодо окупації Криму; другий - Донбас, за хронологією за лютий-вересень 2014 року; третій - теж Донбас, осінь 2014 року - до кінця 2015 року; четвертий - діти-сироти, яких викрали проросійські терористи і вивезли до Росії; п'ятий позов охоплює події з кінця 2015 плюс перша половина 2016 року. Мін'юст обіцяв також подати позов до ЄСПЛ через обстріл Авдіївки (кінець 2016 - початок 2017 року).

 

Українці створили робота-фермера

У Дніпрі команда українців, в яку входять агрономи, інженери систем управління, а також архітектори, розробила і впроваджує концепт автономного сільськогосподарського робота AgroSmart L, здатного автоматизувати всі польові роботи.

Про це на прес-конференції розповіли розробники проекту автоматичного агрокомплексу Андрій Доненко і Максим Тютюнників, повідомляє Укрінформ.

«Наш апарат - це відмова від паливно-мастильних матеріалів. Робот працює на електриці, тому дизпаливо не потрібне», - зазначив автор проекту Андрій Доненко.

За його словами, комплекс складається зі системи безпілотних «міні тракторів» і набору навісних маніпуляторів. Набір підбирається індивідуально для кожного фермера залежно від умов землеробства й асортименту вирощуваних культур. Корисне навантаження платформи в 50 тонн відкриває величезні можливості для використання підвісного обладнання.

Розробники планують встановити на агроробота енергетичну установку зі сонячними панелями й акумулятор, завдяки чому агрегат зможе працювати цілодобово. Бортовий комп'ютер також можна буде запрограмувати на багаторічний період роботи: робот зможе сам заїжджати на поле, а транспортні модулі будуть підвозити насіння, добрива та тару, відправляючи на склад уже фасовану продукцію. Таким чином, робот зможе постійно перебувати в полі, а за процесом роботи можна буде спостерігати онлайн.

Такого помічника радо прийняли б фермери, які використовують технології точного землеробства, адже він обладнаний великою кількістю датчиків і зможе під час роботи збирати інформацію про вологість, кислотність ґрунту, стан посівів і інші дані. Робот знатиме точне розташування кожної насінини і рослини, зможе самостійно виконувати більшість технологічних операцій.

AgroSmart L отримає й механічні маніпулятори для боротьби з бур'янами, що в поєднанні з мультикультурним посівом дозволить відмовитися від гербіцидів і багатьох добрив, переконані розробники.

 

Ощадбанк розробляє систему для бухгалтерів, яка може стати альтернативою російській 1С

Ощадбанк розробляє систему, яка дасть можливість обміну даними з бухгалтерськими системами, а також проводити податковий облік і вже до кінця 2017 року дасть змогу підприємцям уникнути використання російського програмного забезпечення для бухгалтерів 1С, яке потрапило під санкції РНБО України.

Про це повідомив в інтерв'ю НВ Бізнес голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

«Наша система Корплайт має, зокрема, модуль забезпечення бухгалтерського обліку. Тобто, будучи нашим клієнтом, ви не просто зможете здійснювати перекази, ви можете проводити свій управлінський фінансовий, бухгалтерський облік», - повідомив Пишний.

За його словами, ця система зараз тестується на трьох обласних управліннях. У загальнонаціональну експлуатацію вона буде запущена вже в найближчі кілька місяців.

 

На фронті окупанти гатять із «Градів» і важких мінометів

Окупанти не припиняють вогонь: один український воїн загинув, поранено 2 військових та 3 цивільних

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers