rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ На фронті окупанти гатять із «Градів» і важких мінометів

Російсько-терористичні бандформування продовжують обстрілювати українські позиції. Про це 23 травня повідомив прес-центр АТО.

«Всього, з початку доби, незаконні збройні формування понад 20 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, застосовуючи, зокрема, й озброєння, використання якого суворо заборонене Мінськими домовленостями. Також проросійські НЗФ знову обстріляли житлові квартали Авдіївки», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як зазначають у штабі, близько 16.00 години російсько-терористичні війська здійснили обстріл житлового сектору Авдіївки, застосувавши реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град». Чотири будинки за чотирма різними адресами зруйновані вщент. Десятки - пошкоджені. Одного місцевого мешканця поранено.

«Близько 6.00 години ранку НЗФ здійснили обстріл оборонних укріплень сил АТО у передмісті Авдіївки з мінометів калібру 120 мм, озброєння танку, гранатометів та стрілецької зброї. Також зі 120-мм мінометів противник бив неподалік Кам'янки. З мінометів калібру 82 мм - в районі Зайцевого. Поблизу Верхньоторецького та Пісків бандити вели вогонь із гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї», - додали в прес-центрі.

За даними штабу, на Приморському напрямку зафіксовано найбільше фактів порушення режиму припинення вогню.

«По опівдні бойовики вдарили по наших позиціях біля Чермалика зі 120-мм мінометів. Впродовж дня противник обстрілював опорні пункти сил АТО в районі Широкиного, Лебединського, Водяного, Талаківки з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Північніше, біля Мар'їнки, вели вогонь з великокаліберних кулеметів. Там же « працював» ворожий снайпер», - уточнюється в повідомленні.

Луганський напрямок. Бойовики декілька разів з автоматичних станкових гранатометів обстрілювали наші позиції в районі Кримського та Донця. По українських воїнах, які тримають оборону поблизу Новотошківського, вів вогонь ворожий снайпер.

«З початку доби (23 травня - ред.) один військовослужбовець ЗС України зазнав поранення», - констатували в штабі АТО.

22 травня було поранено четверо українських військових.

В Авдіївці 23 травня було поранено мирного мешканця.

«Було пошкоджені понад 10 будинків по вулицях Лермонтова, Колосова, Леваневського, Шевченка. В будівлях пробиті дахи, у вікнах вибите скло, зруйновані присадибні споруди. Один з мешканців району, 30-річний чоловік, отримав уламкове поранення голови та евакуйований до Авдіївської ЦРЛ. Лікарі характеризують його стан як середньої важкості. На місці обстрілу працювали спостерігачі української сторони СЦКК, співробітники ДСНС, поліції, бригади швидкої допомоги», - уточнюють у прес-центрі АТО.

Прес-служба 44-ї бригади повідомляє, що 22 травня у зоні АТО загинув 18-річний Богдан Ішутін. Боєць служив за контрактом у 44-й окремій артилерійській бригаді. «Загинув від вогневого поранення 22 травня близько 4:00 під час виконання службових обов'язків в зоні проведення АТО», - повідомляють у прес-службі 44-ї бригади.

Прес-центр АТО про цю новину не написав жодного слова. Запитання користувачів ФБ щодо цього випадку на сторінці прес-центру АТО керівництво сторінки проігнорувало.

Владі пропонують покарати саму себе: Світовий банк закликає Україну вдарити санкціями по корупціонерах

Окупанти не припиняють вогонь: один український воїн загинув, поранено 2 військових та 3 цивільних

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers