rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Хор «Ірмос» при парафії св. Йосифа Обручника УГКЦ відзначив своє 10-річчя

Українці Чикаго мали нагоду насолоджуватися чудовим концертом «Вечір духовної музики», який відбувся 13 травня в церкві св. Йосифа Обручника з нагоди відзначення 10-річчя від дня заснування хору «Ірмос».

 

Хор «Ірмос» (із грецьк. зв'язок, пісня) був створений навесні 2007 року за ініціативи світлої пам'яті о. Павла Гайди і продовжує діяти за підтримки пароха о. Миколи Бурядника, о. Володимира Кушніра та о. Мирона Панчука. Засновником і керівником хору є дяк Марко Крутяк.

Title Title 

 

Вираження молитовних почуттів в церкві - земній моделі вічності - є наслідуванням небесного співу ангельського хору. Якщо гарно співає хор, то молиться церква. Коли молиться церква - Бог проливає свою благодать на тих, хто возносить молитву. Впевнена, що людина, яка на хвилину зайде до храму св. Йосифа Обручника УГКЦ у Чикаго і почує спів церковного хору, залишиться там надовго. Божественні піснеспіви у виконанні хористів нікого не залишають байдужими, кожного налаштовують на покаянно-радісний молитовний настрій.

Title Title 

 

Учасники хору натхненно працюють над вивченням Святої Літургії, елементами відтворення звуку та музичного оформлення. Із кожним роком до хору приєднується дедалі більше бажаючих прославляти Бога своїм голосом, що згуртовує всіх і стає духовною потребою. На кожну репетицію хористи біжать, як на свято; ті, котрі не мають музичної освіти, стараються якнайшвидше опанувати ази нотної грамоти, досконало вивчити складні твори, відшліфувати спів. За короткий період часу хор заспівав по-новому, красиво, духовно, на чотири голоси.

Хор «Ірмос» багато років поспіль бере активну участь у благодійному концерті «Колядок», що відбувається в катедрі св. Миколая в Чикаго. У різдвяний час хористи разом із братством та сестринством відвідують оселі парафіян, несуть радісну новину з вертепом та колядою. Це - радісне дійство, що прославляє народженого Христа, об'єднує творчий колектив у єдине ціле.

Title Title 

 

У страсний тиждень учасники хору беруть участь у виконанні стихир, псалмів, антифонів, проводять молитовні чування біля Гробу Господнього. На Великдень повним складом хору возвеличується світлий празник Христового Воскресіння. Члени хору є також співорганізаторами гаївок для дітей, які проводяться на подвір'ї церкви.

TitleЦього року з Божою допомогою та завдяки багатьом небайдужим людям доброї волі вдалося пошити 38 хорових костюмів, які надали хору фольклорно-естетичного вигляду та стали прекрасним надбанням для майбутніх поколінь парафії.

За останні роки до хору «Ірмос» влилося багато молоді, що посилило якість звучання співаної молитви. З Господнього благословення хор зростає, вдосконалюється у звучанні. Продовжують у хорі співати й люди, які є від початку заснування. Дякуємо кожному зокрема за чисту і щиру жертовну любов до Господа Бога через їхню спільну працю.

Завдяки авторові сценарію Леоніді Митничук програма концерту була дуже гарно представлена. Поряд із прекрасним співом хористи, які також є учасниками театру «Гомін» та «Істина» декламували зворушливі вірші. Окрім духовних пісень, виконувалися милозвучні українські народні та авторські пісні. На завершення програми до хору «Ірмос» долучився дитячий хор «Надія» під керівництвом Ольги Допілко, які разом виконали «Молитву за Україну» та «Заспіваймо пісню за Україну».

 

При написанні матеріалу використано інформацію з програмки Богдани Ванджали

Фото Петра Ковтуна

День Матері та Перше причастя при парафії церкви святої Софії

Храмове свято в церкві святого Юрія Переможця в Ярдвілі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers