rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Бойовики обстріляли сили АТО біля Жовтого зі 120-мм мінометів. Ситуація біля Пісків погіршується

Бойовики обстріляли сили АТО біля Жовтого зі 120-мм мінометів. Ситуація біля Пісків погіршується

Протягом понеділка, 15 травня, в зоні проведення АТО на Донецькому напрямку найбільш напружена ситуація була поблизу населеного пункту Піски, де російські окупаційні війська проводили обстріли із застосуванням мінометів.

16 травня прес-центр штабу АТО розповсюдив повідомлення про те, що бойовики частково захопили поблизу Донецька «сіру зону».

Проте ввечері прес-центр видалив це повідомлення і заявив на своїй сторінці, що «зазначена інформація не відповідає дійсності, та була неправильно викладена і висвітлена».

За даними вечірнього зведення, у вівторок, 16 травня, бойовики 19 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Впродовж дня підрозділи російсько-терористичних військ продовжували обстрілювати позиції сил АТО. З початку доби бойовики 19 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на Приморському напрямку бойовики обстрілювали наші опорні пункти в районі Павлополя, Широкиного, Водяного з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік Чермалика вони били з великокаліберного кулемета. По наших позиціях біля Красногорівки ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. А українських воїнів, котрі тримають оборону поблизу Новотроїцького, обстрілював ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку околиці Авдіївки та окремі позиції південніше цього міста противник обстрілював з 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З передмістя тимчасово окупованої бойовиками Горлівки били в бік наших опорних пунктів у районі Зайцевого з озброєння БТР, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку бойовики обстріляли рано-вранці українських захисників у районі селища Жовте з 120-мм мінометів, а позиції біля населеного пункту Лопаскине - зі станкового протитанкового гранатомета.

 

Місія МВФ прибула в Україну

Представники місії Міжнародного валютного фонду прибули в Україну.

Очікується, що місія працюватиме в Україні до 25 травня.

Місія МВФ планує обговорити пенсійну реформу, зміни у податковій і митній політиці, прогрес у відшкодуванні ПДВ та виконання бюджету.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева стверджував, що уряд очікує на візит представників місії МВФ для узгодження остаточної версії пенсійної реформи.

 

Ryanair почне літати з України до Європи раніше

Найбільший лоукост авіаперевізник Європи - ірландська компанія Ryanair - змінює розклад польотів через підвищений попит серед українських туристів.

Так, 16 травня авіакомпанія заявила, що польоти на маршруті Львів - Берлін почнуться у вересні, а не в жовтні, як планувалося раніше.

«Лоукостер Ryanair почне польоти зі Львова до Берліна у вересні 2017 року через високий попит з боку українців. Ryanair буде літати за маршрутом двічі в тиждень. Найдешевші квитки обійдуться в 579 грн. (€ 19,99) - у вересні і жовтні», - вказується в повідомленні.

За словами Ольги Павлонки, менеджера з продажів і маркетингу Ryanair у Центральній і Східній Європі, маршрут Львів - Берлін стане першим у програмі зимової навігації.

При цьому, за заявою прес-служби авіакомпанії, німецькі пасажири Ryanair можуть розраховувати на більш низький тариф.

Раніше повідомлялося, що Ryanair у жовтні відкриє польоти з київського аеропорту «Бориспіль» у Лондон, Манчестер, Ейндховен і Стокгольм, а також зі Львова - в Краків, Будапешт, Берлін, Вроцлав, Меммінген, Ейндховен і Лондон.

Україна стане 34 країною в мережі польотів Ryanair.

 

Семерак повідомив про початок будівництва сонячних електростанцій у Чорнобилі

Зацікавленість в інвестиціях у парк сонячної енергетики виявила низка відомих міжнародних компаній.

Про це заявив під час конференції міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, Семерак поінформував про початок будівництва сонячних електростанцій у зоні відчуження, підкресливши, що велику зацікавленість інвестувати в створення парку відновлювальної енергетики виявили відомі міжнародні компанії.

Міністр також зазначив, що наразі триває процес поетапного введення в експлуатацію безпечного конфайнменту у проектне положення над об'єктом «Укриття» зруйнованого 4-го енергоблоку. Роботи проводяться відповідно до графіків.

«За 31 рік з часу аварії на ЧАЕС було зроблено багато прогресивних кроків у перетворенні зони відчуження на екобезпечну територію. І допомогу міжнародного співтовариства в цьому процесі важко переоцінити. Нова захисна споруда на довгі роки забезпечить необхідний рівень безпеки для населення та довкілля. На часі - новий етап розвитку цієї території і міжнародна підтримка в цьому для України надважлива», - зазначив міністр.

 

Модернізацією українських шахт займатимуться китайці

Міністерство енергетики та вугільної промисловості провело переговори з китайською компанією «Sany Heavy Industry» та досягнуло домовленості щодо співпраці у модернізації вугільної галузі.

Про це інформує прес-служба Міненерговугілля.

«Під час візиту до Китайської Народної Республіки представники Міністерства провели переговори з компанією «Sany Heavy Industry» та досягнули домовленості щодо співпраці у модернізації вугільної галузі. За результатами переговорів було підписано Меморандум про співробітництво у сфері модернізації вугільної промисловості. Реалізація запланованих заходів дасть змогу покращити технічний стан вуглевидобувних підприємств, значно збільшити обсяги внутрішнього виробництва за рахунок впровадження сучасних технологій та задовольнити потреби національної економіки в якісній вітчизняній вугільній продукції», - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі з керівництвом компанії перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Галина Карп наголосила, що уряд України приділяє пріоритетну увагу відродженню вугільної галузі - передусім - стабілізації її роботи, модернізації шахтного фонду та технічного переобладнання виробництва, максимальному залученню інвестиційних ресурсів для розвитку підприємств, трудових колективів, шахтарських міст і селищ.

 

Фонд держмайна подав позов про націоналізацію «Укртелекому»

Фонд державного майна подав у Господарський суд міста Київ позовну заяву до ТОВ «ЕСУ», ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» про розірвання договору купівлі-продажу телекомунікаційної компанії «Укртелеком».

Про це повідомляють на сайті ФДМ.

Підставою для подання позову стало невиконання умов, передбачених договором купівлі-продажу пакета акцій ВАТ «Укртелеком», який був укладений між Фондом державного майна і ТОВ «ЕСУ», і Концепцією післяприватизаційного розвитку ВАТ «Укртелеком», яка є невід'ємною частиною договору.

Фонд держмайна також вимагає 2,17 млрд. гривень пені.

За інформацією з офіційного веб-сайту «Судова влада України», за результатами автоматизованого розподілу призначено склад суду в особі судді Валерія Пінчука.

Нагадаємо, на початку 2011 року Фонд держмайна продав «Укртелеком» за 10,575 млрд. грн. ТОВ «ЕСУ» - українській «доньці» австрійської EPIC, яка, своєю чергою, належала п'яти фізичним особам - мешканцям Австрії.

Через два роки, 3 червня 2013 року, СКМ Ріната Ахметова купив компанію, що володіє акціями «Укртелекому».

 

Під закон про кінематографію треба 2 мільярди вже наступного року

Виконання закону на підтримку кінематографії потребуватиме у 2018 році не менше, ніж 2 мільярди гривень.

На цьому наголосив заступник міністра культури Юрій Рибачук у вівторок під час наради, присвяченої реалізації Закону «Про державну підтримку кінематографії в Україні», повідомляє Укрінформ.

«Реалізація цього закону потребуватиме значних видатків з бюджету. За нашими оцінками, у 2018 році необхідно передбачити не менше, ніж 2 млрд. грн. на ці цілі. Тут ітиметься не лише про видатки на виробництво фільмів, а ще й про видатки на створення телесеріалів, на повернення кваліфікованих витрат, здійснених суб'єктами кінематографії під час виробництва фільмів. Крім того, про кошти на популяризацію і промоцію кінопродукту», - сказав Рибачук.

Він зазначив, що треба зробити дуже багато для того, щоб ті позиції, які зафіксовані в законі, стали реальністю.

«Ми в Міністерстві культури проаналізували текст цього закону. І треба розробити 26 нових і привести у відповідність до закону 19 чинних нормативно-правових актів», - повідомив Рибачук.

Він додав, що цю роботу в міністерстві вже почали і дуже тісно в цьому плані співпрацюють з Держкіно і з Національним центром Олександра Довженка.

 

За заступницю Кернеса внесли 30 мільйонів гривень застави

За заступницю Харківського міського голови Тетяну Овіннікову, яку підозрюють у спричиненні збитків на суму майже 129 млн. грн., внесли 30 млн. грн. застави.

Інформацію про це кореспондентові УНІАН підтвердила адвокат Овіннікової Юлія Плетньова.

За її словами, застава внесена на рахунок Апеляційного суду Києва, який ухвалював рішення про обрання міри запобіжного заходу. На цей час уже відомо про отримання судом підтвердження внесення застави. Плетньова наголосила, що заставу збирали близькі, рідні та знайомі чиновниці.

Нагадаємо, після рішення Апеляційного суду Києва від 13 травня, який дав дозвіл на взяття Овіннікової під варту, вона мала 5 діб на внесення застави. До закінчення зазначеного терміну застава була внесена, тому Овіннікова не була заарештована.

13 травня генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook написав, що Апеляційний суд Києва дав дозвіл на взяття під варту з можливістю внесення застави у розмірі 30 млн. грн. заступника Харківського міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Овіннікової.

Овіннікова підозрюється у спричиненні збитків на загальну суму майже 129 млн. грн. 15 вересня 2016 року у Харківській міськраді та за місцем проживання мера міста Геннадія Кернеса правоохоронці провели обшуки. Також обшуки відбулися у приміщеннях, що належать матері народного депутата від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна, який свого часу також був мером Харкова.

Луценко тоді заявив, що обшуки пов'язані з організацією у місті схеми з розкрадання 645 га землі вартістю більш, ніж 4 млрд. грн. Також Луценко повідомив, що у кримінальному провадженні про розкрадання сотень гектарів землі в Харкові фігурують народні депутати від різних політичних сил.

 

Порошенко прокоментував зростання прибутків свого банку на 278%: «Я – не бізнесмен, і дізнався про це від вас»

На фронті окупанти гатять із «Градів» і важких мінометів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers