rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ «Бориспіль» з початку року збільшив пасажиропотік на третину

«Бориспіль» з початку року збільшив пасажиропотік на третину

За три місяці 2017 року аеропорт «Бориспіль» обслужив на 32% пасажирів більше, ніж минулого року. При цьому, кількість трансферних пасажирів збільшилася на 49%.

Про це повідомляє сайт аеропорту.

Зокрема, у першому кварталі 2017 року аеропорт «Бориспіль» обслужив 2 млн. пасажирів, що на 32% більше від показників минулого року. Кількість трансферних пасажирів досягла 0,6 млн. осіб, що на 49% більше, ніж рік тому.

«Результати 1-го кварталу 2017 року є підтвердженням правильності хабової стратегії аеропорту «Бориспіль». Ми маємо максимально розкрити потенціал аеропорту і вже цього року зможемо залучити понад 10 мільйонів пасажирів», - зазначив генеральний директор ДП МА «Бориспіль» Павло Рябікін.

За підсумками 2016 року, аеропорт «Бориспіль» досягнув максимальних показників за всю історію існування підприємства. Кількість перевезених пасажирів за рік зросла на 1,37 мільйона - до 8,65 млн. осіб. Найбільшого зростання досягнуто завдяки залученню з іноземних ринків трансферних пасажирів. За минулий рік кількість таких пасажирів збільшилась на 0,76 мільйона - до 2,31 млн. пасажирів.

 

Прибутковість виробництва молока за 2 роки зросла на 55%

Український молочний індекс (УМІ) за підсумками першого кварталу 2017 року зріс на 55% порівняно з аналогічним періодом 2015 року та на 30% порівняно з 2016 роком.

Про це Укрінформу повідомили в Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (Food and Agriculture Organization, FAO).

Український молочний індекс, який надзвичайно точно відображає динаміку прибутковості виробництва молока в професійних господарствах України, за підсумками першого кварталу 2017 року показав, що умовна прибутковість молочних господарств значно зросла. А саме, на 30% до першого кварталу 2016 року та одразу на 55% до першого кварталу 2015 року», - зазначив експерт FAO Андрій Ярмак.

Він додав, що порівняно зі середнім показником УМІ для першого кварталу, показник у 2017 році зріс на 1% і став третім найкращим показником за шість років.

Ярмак пише, що у березні 2017 року УМІ знизився на 4,2% порівняно з лютим, але був на 27% вищим, ніж у лютому 2016. Водночас, за останніх п'ять років він був на 3% вищим, ніж середній показник для березня.

 

Південна Корея планує інвестувати в український АПК

Південнокорейські бізнесмени зацікавлені в інвестиціях у будівництво мобільних елеваторів, перевалочних потужностей, центрів та в проект з вирощування в Україні особливих сортів елітної цибулі для експорту в ЄС.

Про це повідомили Укрінформу в Торгово-промисловій палаті України.

«Наразі Україна та Корея використовують лише близько 10% потенціалу від можливого взаємного товарообігу, який можна збільшити до $6-7 млрд. на рік. Нам необхідний симбіоз традиційної економіки - металургії, хімії, агросектора - і нових технологій - хай-тека, біоінженерії, в яких Україна сильна», - сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков під час четвертого українсько-корейського бізнес-форуму в Сеулі.

Зазначається, що від корейців надійшла низка пропозицій, зокрема, щодо інвестування в будівництво в Україні мобільних елеваторів, перевалочних потужностей, центрів та проект з вирощування в Україні особливих сортів елітної цибулі, яка буде експортуватися в Європейський Союз.

У ТПП підкреслили, що корейські партнери розглядають різні можливості інвестування аграрних проектів в Україні. Наприклад, компанія «POSCO Daewоo» (зерновий трейдер Південної Кореї) зацікавлена в збільшенні закупівель українського зерна та розглядає можливість інвестування в розвиток інфраструктури та зернових терміналів.

Хімічна атака. Російський демпінг наступає

75% українських студентів хотіли би працювати у сфері телекому 60% з них назвали Vodafone найбажанішим місцем роботи

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers