rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Учені назвали полуницю найбільш отруйною ягодою на планеті

Учені назвали полуницю найбільш отруйною ягодою на планеті

Американськими вченими було проведено низку досліджень, в яких вдалося з'ясувати, яка ягода вважається отруйною і небезпечною для життя людини.

Підсумки вивчення фахівців показали, що найбільш небезпечною ягодою можна вважати полуницю через великий вміст у ній пестицидів, передає Ukr.Media.

Друге місце за вмістом шкідливих речовин мають яблука і шпинат. На третій сходинці рейтингу опинилися нектарин, груша, вишня, персик і виноград.

Виявилося, що найменше нарікань від фахівців до картоплі, томатів і солодкого перцю.

До безпечним фруктів фахівці зарахували ківі, грейпфрути, авокадо та ананаси.

Без побоювань можна вживати спаржу, капусту, баклажани і цибулю. Фахівці запевняють, що ці продукти не завдадуть шкоди здоров'ю дітям і дорослим.

Джерело ukr.media

Nokia 9: чіткі селфі,об'ємний звук і сканування сітківки

До рук преси потрапили дані про характеристики нового флагмана від фінської компанії Nokia.

Головні новинки «дев'ятки» - сканер відбитків пальців і райдужної оболонки ока. Розробники Nokia 9 постаралися захистити його не лише від несанкціонованого доступу, але й від банальних пилу та води. Для цього вони значно укріпили корпус.

 

Title
 

 

Що стосується дисплею, то творці обіцяють Quad HD-екран на матриці OLED з діагоналлю 5,5 дюйма.

Флагман робитиме чудові селфі - основна камера у «дев'ятки» буде 22 Мп, а фронтальна - 12 Мп. Причому, в обох випадках використали високоякісну оптику Zeiss.

Що стосується операційної системи, то розробники зупинили вибір на Android 7.1 Nougat.

До того ж, у смартфоні вперше застосують технологію Nokia OZO Audio, яка дозволяє записувати об'ємний звук під час відеозйомки.

Загалом, у 2017 році на ринку має з'явитися не менше, ніж шість новинок від Nokia. Поки що показали лише три, тож варто очікувати сюрпризів.

Тим часом, точна дата прем'єри Nokia 9 наразі невідома. У чому причина затримки - виробник не пояснює, проте існує вірогідність, що вона пов'язана з дефіцитом процесорів Snapdragon 835.

Автор: Анастасія Кокошина

Джерело znaj.ua

Британці винайшли потужний літаючий костюм

Британський підприємець Річард Браунінг винайшов літаючий костюм, прикріпивши до рук і ніг мініатюрні ракетні двигуни.

Конструкція, Daedelus (названа так честь персонажа давньогрецької міфології Дедала) дозволяє йому зависати в польоті на висоті кількох метрів над землею - майже як Тоні Старк з фільму «Залізна людина».

«Я можу просто одягнути цю штуку і полетіти в будь-який момент, - сказав Браунінг у телефонному інтерв'ю з TechCrunch, - Це менш небезпечно, ніж кататися на спортивному мотоциклі за містом». За словами британця, в наплічник Daedelus залито НЕ реактивне паливо, а авіаційний бензин через його невибухові властивості. Щоб залишатися на льоту, потрібно утримувати спеціальний перемикач. Швидкість польоту костюма не перевищує швидкість бігу людини.

На розробку Daedelus пішло трохи менше, ніж рік. Проект Браунінга вже привернув інтерес інвесторів і партнерів, таких, як Red Bull. Теоретично, літаючий костюм може використовуватися під час пошуково-рятувальних операцій, наприклад, щоб добиратися до важкодоступних місць. Однак, поки що Daedelus - не більше, ніж дорога іграшка, на створення якої Браунінг витратив близько $200 тисяч.

Джерело navkolonas.com

Space X вперше в історії повторно запустила використану ракету

Компанія Ілона Маска Space X вперше за всю історію запустила в космос уже використану ракету-носій Falcon 9. На офіційному каналі компанії проходить пряма трансляція цієї події.

Ракета з вже використаною першою сходинкою Falcon 9, як і планувалося, успішно приземлилася на орбіті Землі, щоб встановити там супутник оператора зв'язку SES SA з Люксембургу.

Повторний запуск уже використаної ракети відбувається вперше в історії. За допомогою даної маніпуляції компанії Space X вдасться заощадити чимало коштів. Повторний запуск використаної ступені також присутній і в амбітному плані Ілона Маска щодо колонізації Марса. У цьому випадку вона буде використовуватися для дозаправки космічного корабля в космосі, щоб той зміг успішно подолати величезну відстань до Червоної планети.

Джерело ukr.media

Роботи, дрони, смартфони і пристрій, що керує хірургічним інструментом - на конгресі у Барселоні

Виробники мобільних телефонів пропонують свої новинки на Світовому конгресі мобільного зв'язку в Барселоні. За відсутності потужних прямих конкурентів Apple і Samsung китайська компанія Huawei оприлюднила свої смартфони P10 і P10 Plus.

Окрім передових технологій, увага на форумі була прикута до новинки Nokia у ретро-стилі - моделі 3310. Оновлена версія легендарної Nokia стала тоншою, має 2,4-дюймовий дисплей QVGA, дво-мегапіксельну камеру, традиційно потужний акумулятор та гру «змійка».

На конгресі презентують не лише мобільні телефони, а й усілякі телекомунікаційні технології. Розповідає директор з технічного маркетингу 5G Метт Бренда: «Йдеться не лише про з'єднання людей одні з одними, а й про під'єднання речей навколо нас - автомобілів, дронів, системи охорони здоров'я - до мережі 5G".

Віртуальна реальність, доповнена чи змішана реальність відомі, передусім, поціновувачам відеоігор. Але тепер їх зможуть використовувати і в медичних та лікувальних цілях.

Пояснює засновник технологічної компанії «VR Fundamental» Кріс Скаттерґуд: «Ми інтегруємо пристрій, який дозволяє переміщувати інструмент під час хірургічних операцій. Він також дозволяє відчувати різницю між кісткою і м'язовою, жировою та іншими типами тканин».

Pepper - привабливий залізний робот, який здатен аналізувати емоційний стан співрозмовника та навіть давати поради. Ось що він сказав нашому кореспондентові: «Завдяки електронній книжці ви можете постійно носити зі собою цілу бібліотеку. Але це чудово, що ви досі маєте вдома справжні книжки, чи не так?»

Ніколя Будо, директор із продажів у Softbank Robotics: «Їхня поведінка дуже близька до людської. У розмові вони використовують мову тіла, жести. Це приваблює покупців. У готелях працює вже 10 тисяч таких роботів, вони вітають клієнтів, надають їм інформацію про товари та послуги».

Покращити і спростити життя людей обіцяють дрони останнього покоління. Безпілотні літальні апарати вже стали дуже важливими під час рятувальних операцій.

Керолайн Бриґґерт, представниця DJI: «Якщо потрібно знайти особу, що зникла безвісти, вам знадобиться тепловізор. Він дозволяє проводити пошук за температурою тіла і значно швидше сканувати великі площі. Отже, ви зможете скерувати більше зусиль на рятувальну операцію замість пошукової. Крім того, дрон стане у пригоді під час технічних оглядів, а також на вертикальних інфраструктурах, таких, як вітрові турбіни і телекомунікаційні вежі. Він буде корисним і для архітекторів під час моніторингу процесу будівництва.

Учасники конгресу радять готуватися до безпілотних автомобілів на дорогах, під'єднаних до Інтернету будинків і до розумніших міст та індустрійних зон. Попри те, що смартфони, технології і розширене під'єднання до мережі змінюють взаємодію між людьми, на Конгресі у Барселоні найпопулярнішим залишається спілкування віч-на-віч з метою підписання комерційних угод.

Джерело ua.euronews.com

CeBIT: японське бачення «Суспільства 5.0»

Космічний туризм як новий вид активного відпочинку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers