rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі Америка

Молодик «зі зброєю» переліз через паркан Білого дому

На території Білого дому затримали молодого чоловіка, який переліз через двометровий паркан і прямував до президентської резиденції. Про це в суботу повідомила Таємна служба США, пишуть Euronews.
Сам інцидент трапився у ніч проти суботи, близько опівночі. У цей час, за даними Таємної служби, Дональд Трамп перебував у Білому домі.
Заарештований, мешканець Каліфорнії 26-річний Джонатан Тран, у понеділок мав постати перед федеральним судом.
Як повідомили у генеральній прокуратурі, Транові інкримінують «проникнення на заборонену територію зі зброєю», за що передбачено до десяти років ув’язнення.
Інформагенція Reuters з посиланням на офіційні джерела повідомила, що Тран мав при собі два газові балончики, комп’ютер та книжку авторства Трампа. Під час затримання порушник сказав, що він – друг президента.
«Ця особа має проблеми. Це дуже сумно, але Таємна служба спрацювала фантастично», – такими словами нічний інцидент прокоментував Дональд Трамп під час суботнього ланчу з командою Білого дому на своїй заміській базі для гольфу.
Це – не перший випадок проникнення на територію Білого дому.
У вересні 2014 року, під час президентського терміну Барака Обами, чоловік переліз паркан і навіть увійшов до приміщення резиденції, перш ніж його встигли затримати.
Той інцидент завершився відставкою тодішньої очільниці Таємної служби Джулії Пірсон.
У січні адміністрація президента вирішила замінити 2-метровий паркан навколо Білого дому новим, заввишки 3,5 метра, обладнаним додатковими засобами, що ускладнюють проникнення на територію. Роботи мають розпочатися до кінця року.

Трамп заявив палестинському лідерові, що «вже час на мирну угоду»

Title  
У п’ятницю ввечері президент Трамп мав телефонну розмову з палестинським президентом Махмудом Аббасом, закликаючи його до досягнення всеохопної угоди для завершення ізраїльсько-палестинського конфлікту, пише видання The Hill.
У заяві Білого дому сказано, що президент підкреслив своє особисте переконання, що мир можливий і вже час досягти угоди. Він сказав, що мирна угода принесла б ізраїльтянам і палестинцям мир і безпеку, на які вони заслуговують, але також мала би позитивний вплив на весь регіон і світ.
Дональд Трамп сказав, що для досягнення такої угоди слід проводити прямі переговори між Ізраїлем і палестинцями, а Сполучені Штати могли б допомогти у закріпленні угоди.
«Президент сказав, що Сполучені Штати не можуть змусити до  мирних переговорів ізраїльтян і палестинців, як і жодна зі сторін не може змусити до угоди іншу», – сказано в заяві Білого дому.
Він також запросив Махмуда Аббаса відвідати Білий дім.
Протягом довго часу Сполучені Штати були прихильниками такого  вирішення конфлікту, що передбачав співіснування двох незалежних держав – Ізраїлю і Палестини, але минулого місяця на спільній прес-конференції з Нетаньягу він відмовився від цієї позиції.
Однак, адміністрація Трампа також застерегла від поширення єврейських поселень на окупованих палестинських територіях, кажучи, що це не сприятиме мирним переговорам.

Меланія Трамп входить в роль першої леді

  Title
Меланія Трамп запросила впливових жінок відзначити Міжнародний жіночий день у Білому домі. Це – перша за майже два місяці перебування Дональда Трампа на посаді президента публічна поява першої леді.
З часу інавгурації в січні Меланія Трамп з’являлася на людях у кількох інших ситуаціях, але її присутність була тихою і малопомітною. Перша леді провела кілька тижнів у сімейному пентхаузі, недалеко від центру Мангеттена, поки Дональд Трамп приступав до роботи у Вашингтоні. Тепер колишня модель робить свої перші кроки в дуже новій для неї публічній ролі.
Усі перші леді проходять через період адаптації, коли вони з’ясовують, як впоратися з однією з найбільш відповідальних ролей в американському політичному житті. На відміну від багатьох попередниць, які були політично досвідченими через те, що були в шлюбі з губернаторами або членами Конгресу, Меланія Трамп усе життя заміжня за бізнесменом, який ніколи не обіймав виборні посади, допоки не став президентом.
Ускладнює її входження в нову роль у Білому домі ще й рішення пари, за яким перша леді продовжуватиме жити у хмарочосі Трампа в Нью-Йорку, допоки їхній 10-річний син Беррон не закінчить навчальний рік.
Меланія Трамп не поспішає наповнити співробітниками східне крило Білого дому, де розміщений офіс першої леді, наразі назвавши тільки соціального секретаря і начальника штабу. Президент казав, що він не хоче заповнювати сотні урядових вакансій, оскільки вони «не є необхідними», ймовірно, маючи на увазі і східне крило. Між тим, повільні темпи формування команди співробітників також можуть ускладнювати роботу першої леді.
Попри все, популярність Меланії Трамп зросла на 16% з часу інавгурації 20 січня, згідно з нещодавнім опитуванням CNN, піднявшись до рівня 52% з 36%.
Кейт Андерсен Брауер, автор книги «Перші жінки», стверджує, що публіка бачить Меланію Трамп як заспокійливу силу і як когось, хто має роль матері.
«Вона справді – полярна протилежність йому», – зауважує Брауер, зазначаючи, що перша леді майже не твітить, на відміну від звички її чоловіка щоденно висловлюватися в Twitter. Меланія Трамп також уникала публіки протягом декількох тижнів після інавгурації, в той час як президент Трамп з’являвся на камерах ледь не щодня.
«Я гадаю, що більшість людей вважають привабливим той факт, що вона не прагне уваги так, як, очевидно, потребує її він», – підкреслює Брауер.
Джин Гарріс, професор політології і жіночих досліджень в Університеті Скрентона в Пенсильванії, каже, що публіка дає Меланії Трамп «трохи періоду медового місяця», але передбачає, що настрій зміниться, якщо вона не переїде в Білий дім.

Президент обіцяє швидко замінити Оbamacare

Президент США Дональд Трамп заявив, що заміна Оbamacare на іншу систему медичного страхування станеться вже у найближчому майбутньому, пишуть Euronews.
У п’ятницю, на зустрічі зі законодавцями, він намагався переконати їх проголосувати за зміни, аби скасувати обов’язкову наявність страхових полісів у всіх громадян та роботодавців.
«Ми це зробимо просто зараз. Ми працюємо разом, ми вже маємо гарні результати. Всі налаштовані чудово, я думаю, ми все зробимо дуже швидко», – заявив Дональд Трамп.
Від четверга республіканці намагаються проштовхнути свій план масштабного реформування медичної системи, проте демократи чинять спротив і висловлюють занепокоєння тим, що вартість нового проекту та його можливий вплив на бюджет лишаються невідомими.
План Трампа, ймовірно, схвалять і Конгрес, і Палата представників, адже республіканці мають більшість в обох органах.
Скасування Оbamacare було однією з головних обіцянок передвиборчої кампанії республіканця-мільярдера.

Державний секретар Тіллерсон відвідає кілька азійських країн

Державний секретар США Рекс Тіллерсон, який цього тижня вперше відвідає Японію, Південну Корею і Китай як головний американський дипломат, згідно з передбаченнями, вдасться до ширших зусиль для пошуків нових можливостей ведення справ щодо Північної Кореї та ядерної і військової загрози, яку вона становить для регіону і світу, пише «Голос Америки».
Провокативні дії Пхеньяна, такі, як одночасний запуск кількох ракет у Японське море цього місяця, був настільки несподіваним, що Вашингтон заявив, що «відходить від можливостей» проведення прямих розмов з північними корейцями та їхнім мінливим молодим лідером Кім Чен Ином.
Інші фактори, які ускладнюють розмови державного секретаря в Сеулі і Пекіні, є складна політична ситуація в Південній Кореї, де саме зазнав процедури імпічменту президент країни, і незадоволення Китаю з приводу розгорнення в Південній Кореї американської оборонної антиракетної системи.
Після залишення президентом Пак Хуен Хе Синього дому в Сеулі Тіллерсон матиме першу зустріч з виконуючим обов’язки президента, прем’єр-міністром Хван Кйоаном, обов’язком якого є закликати до проведення нових виборів протягом наступних 90 днів.
Високопоставлений представник Державного департаменту заявив репортерам, що Сполучені Штати будуть співпрацювати з Хван Кйоаном протягом решти його терміну перебування на посаді і додав, що Тіллерсон не зустрічатиметься з представниками опозиційних угруповань у Сеулі.

Трамп віддасть свою річну зарплату на благодійність

Президент США Дональд Трамп пожертвує всю свою зарплату за рік на благодійність.
Про це повідомив представник Білого дому Шон Спайсер.
«Його зарплата становить 400 тисяч доларів на рік», - йдеться у повідомленні.
За словами Спайсера, американський президент хоче, щоб журналісти з пулу Білого дому, яких він зазвичай різко критикує, допомогли визначити, на які саме цілі підуть ці гроші.

Прокурор США в Північному окрузі штату Іллінойс Fardon подав у відставку на вимогу Sessions

Ринок праці у США пожвавився, експерти прогнозують підвищення позикових відсоткових ставок

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers