rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Спортивні новини
Теніс

Леся Цуренко виграла турнір WTA в Акапулько

Українська тенісистка Леся Цуренко виграла фінал турніру WTA International Abierto Mexicano Telcel-2017, який завершився в Акапулько (Мексика).
У фіналі киянка, посіяна під сьомим номером, за 1 годину 20 хвилин у двох сетах обіграла другу ракетку турніру Крістіну Младенович із Франції – 6:1, 7:5, пише sapronov-tennis.org.
Рахунок особистих зустрічей між Цуренко і Младенович став 4-1 на користь українки.
Крістіна Младеновіч програла четвертий із п’яти своїх фіналів.
Нагадаємо, що у півфіналі Цуренко здолала Мірьяну Лучич-Бароні з Хорватії.
Це – третій одиночний титул WTA у професійній кар’єрі Лесі. Цуренко стала третьою з представниць України за всю історію, яким вдалося виграти три і більше одиночних титулів WTA.
Нагадаємо, що на рахунку Еліни Світоліної шість титулів, Наталії Медведєвої – чотири, Олени Бондаренко – два, Катерини Бондаренко – один.
Раніше Леся Цуренко перемагала на турнірах у Стамбулі (2015 рік) і Гуанчжоу (2016 рік).
Теніс.  Жінки.
Турнір WTA International Abierto Mexicano Telcel – 2017
27 лютого – 5 березня, Акапулько (Мексика)
Призовий фонд – $226 750
Фінал. 5 березня
Леся Цуренко (Україна) – Крістіна Младенович (Франція) – 6:1, 7:5

Дзюдо

16-річна Дарія Білодід виграла Кубок Європи серед дорослих

16-річна українка Дарія Білодід виграла золоту нагороду Кубка Європи з дзюдо 2017 року, що проходить у Празі.
У фіналі у ваговій категорії до 48 кг Дарія Білодід здолала іспанку Кінту Гарсіа Месу, повідомляє офіційний сайт Федерації дзюдо України.
Бронзову нагороду у ваговій категорії понад 78 кг здобула українка Анастасія Сапсай. П’ята позиція у цій вазі в іншої нашої співвітчизниці – Василини Кириченко.

Сергій Дребот здобув «бронзу» Кубка Європи-2017

У перший день розіграшу Кубка Європи з дзюдо 2017 року, що триває в польському Катовіце, українці виграли три медалі.
У вазі до 66 кг золоту медаль здобув Богдан Ядов, який у фіналі здолав свого співвітчизника Геворга Хачатряна. Останній, відповідно, став володарем срібної нагороди, повідомляє офіційний сайт Федерації дзюдо України.
Бронзовим призером у категорії до 73 кг став аспірант Львівського державного університету фізичної культури Сергій Дребот.

Фехтування

Шабліст Іван Писаренко – срібний призер Євро-2017 серед кадетів

На першості Європи 2017 року з фехтування серед кадетів, що триває у Пловдіві (Болгарія), відбулися особисті змагання шаблістів.
Для української збірної цей турнір завершився «сріблом» Івана Писаренка, повідомляє прес-служба Національної федерації фехтування України (НФФУ).
У груповому етапі змагань Іван здобув три перемоги і зазнав дві поразки, після чого стартував у турі прямого вибування під 30-м номером загальної кваліфікації.
В 1/32 фіналу український шабліст виграв у Ніколоза Чеішвілі з Грузії з рахунком 15:8, а далі зумів вибити з боротьби третій номер кваліфікації Яліна Сахіна з Туреччини, обігравши суперника з рахунком 15:10.
В 1/8 фіналу Писаренко взяв гору над угорцем Баласом Кайзером – 15:6, а після не зазнав труднощів у поєдинку з господарем змагань Галіном Гєновим – 15:7.
У півфіналі українець переміг ще одного угорського фехтувальника Мора Мілашшина, завершивши бій з рахунком 15:13 на свою користь.
У фіналі чемпіонату Європи Іван Писаренко зустрівся з турком Ібрахімом Ахмедом Акаром.
Спочатку боротьба йшла на рівних, але незабаром українському шаблісту вдалося вирватися вперед – 9:6. Однак, утримати цю перевагу Іван Писаренко не зміг, і вже після невеликої перерви під час бою опонент українця зумів не лише зрівняти рахунок, а й вирватися вперед.
На жаль, Писаренко так і не зумів наздогнати свого суперника, і поєдинок завершився на користь турецького фехтувальника з рахунком 15:11.
Варто зазначити, що для кадетської збірної України «срібло» Івана Писаренка стало першою медаллю, завойованою на Чемпіонаті Європи-2017 в Пловдіві.
Додамо, що національну команду України також представляли Богдан Боговін, який зупинився за крок до п’єдесталу пошани, поступившись в 1/4 фіналу майбутньому чемпіонові Акару з рахунком 12:15, Даніель Єременко, який завершив боротьбу за нагороди в 1/16 турнірної таблиці, і Євген Довгаль, який не зумів подолати груповий раунд змагань.

Спортивна гімнастика

Верняєв здобув «срібло» на відкритому Кубку Америки-2017

Олімпійський чемпіон Ріо-де-Жанейро-2016 із загальною сумою балів 85.699 посів другу сходинку у багатоборстві на змаганнях відкритого Кубка Америки-2017 зі спортивної гімнастики у Ньюарку (США, штат Нью-Джерсі).
Разом з українцем Олегом Верняєвим на п’єдестал пошани піднялись двоє представників команди господарів змагань, американські гімнасти.
Переможцем змагань став Юл Молдауер зі сумою балів 85.931, а трійку призерів замкнув Акаш Моді – 84.398, інформує офіційний сайт НОК України.

Легка атлетика

Українці на Євро-2017 у приміщенні вибороли п’ять медалей

У Белграді (Сербія) завершився Чемпіонат Європи з легкої атлетики у приміщенні 2017 року.
Українська збірна повертається на Батьківщину з п’ятьма нагородами, повідомляє офіційний сайт НОК України.
Олеся Повх виборола «срібло», фінішувавши другою в бігу на 60 метрів з особистим рекордом – 7,10 секунди.
Бронзові медалі в активі Юлії Левченко, яка з особистим рекордом (194 сантиметри) стала третьою у стрибках у висоту, Марини Килипко (стрибки з жердиною, результат – 4 метри 55 сантиметрів), Сергія Никифорова (стрибки у довжину, результат – 8 метрів 07 сантиметрів) і естафетної команди 4х400 метрів у складі Ольги Бібік, Тетяни Мельник, Анастасії Бризгіної та Ольги Ляхової (результат – 3 хвилини 32,10 секунди).

Футбол

Капітан «Карпат» Ігор Худоб’як – найкращий гравець 20 туру Ліги Парі-Матч

Найкращим гравцем 20-го туру футбольної Ліги Парі-Матч експертна рада Прем’єр-ліги назвала капітана львівських «Карпат» Ігоря Худоб’яка.
Українська Прем’єр-ліга спільно з ТМ «Parimatch», опитавши фахівців, які входять до нашої експертної ради, визначили найяскравішого футболіста з усіх, які взяли участь в іграх 20 туру Ліги Парі-Матч, пише fpl.ua.
До складу експертної ради увійшли: Леонід Буряк, Олег Венглинський, Сергій Нагорняк, Віктор Грачов, Олександр Денисов, Вадим Місюра, Геннадій Орбу, Олександр Сопко, Ігор Циганик, Дмитро Поворознюк.
За підсумком голосування перемогу здобув півзахисник «Карпат» Ігор Худоб’як, який забив переможний м’яч у матчі 20 туру проти «Олександрії»: за нього віддали голоси дві третини респондентів.

Перестало битися серце володаря «Золотого м’яча» 1958 року

На 86-му році життя у Франції помер легендарний нападник тамтешньої національної збірної Раймон Копа.
У 1958 році Раймон Копа став першим в історії французом, який отримав нагороду «Золотий м’яч».
У цьому ж році став бронзовим призером Чемпіонату світу у складі збірної Франції. Загалом, за «Ле Бле» він провів 45 матчів і забив 18 голів.
Ще тричі Копа входив у трійку найкращих футболістів Європи. Двічі ставав володарем «Бронзового м’яча» (1956 і 1957 рр.) та одного разу – «Срібного м’яча» (1959 р.).
Упродовж кар’єри Раймон Копа виступав за французькі клуби «Анже» і «Стад де Реймс», а також за іспанський «Реал» з Мадрида.
У складі «Реала» Копа виграв три Кубки європейських чемпіонів (попередник Ліги чемпіонів – 1956, 1958 і 1959 рр.) та два чемпіонати Іспанії. Зі «Стад де Реймс» Раймон здобув чотири чемпіонства Франції.
Легендарному форварду довелося піти з футболу у 1967 році після важкого перелому ноги.

Бокс

Володимир Кличко хоче піти з рингу в ранзі чемпіона

Український боксер Володимир Кличко (64-4, 53 КО) після бою з британцем Ентоні Джошуа (18-0, 18 КО) хоче піти на пенсію чемпіоном.
Про це заявив сам екс-чемпіон світу в суперважкій вазі, інформує ua.tribuna.com.
«Я – андердог, і мені це подобається. Не пам’ятаю, як давно був у подібній ситуації, відчуваю себе молодим, прагну щось довести. Я – претендент. Хочу піти з рингу в ранзі чемпіона. Просто збожеволів на цій ідеї.
Багато хто вважає мене божевільним: у 41 рік битися з тим, хто є значно молодшим і має стовідсоткову нокаутерську ефективність. Але це – круто, я прийняв цей виклик», – сказав Володимир Кличко.
Нагадаємо, бій Володимир Кличко – Ентоні Джошуа відбудеться 29 квітня. На кону поєдинку стоятимуть титули IBF і WBA (Super) у важкому дивізіоні.

Тайсон Ф’юрі повернеться на ринг

Колишній чемпіон світу в надважкій вазі з професійного боксу, кривдник Володимира Кличка британець Тайсон Ф’юрі оголосив про своє повернення у ринг.
Тайсон Ф’юрі заявив, що він повернеться у ринг 13 травня поточного року, зазначивши, що опонента йому поки що не знайшли, але пообіцявши повідомити більше інформації пізніше, пише boxingnews.com.ua.
Раніше повідомлялося, що у Тайсона Ф’юрі відібрали боксерську ліцензію і розпочали розслідування.

Повєткіна дискваліфікували й оштрафували на 250 000 доларів

Всесвітня боксерська рада (WBC) ухвалила рішення про дискваліфікацію російського боксера суперважкої вагової категорії Олександра Повєткіна на невизначений період і накладення на нього штрафу в розмірі 250 тисяч доларів за провалені допінг-тести на мельдоній (квітень 2016 року) і остарін (грудень 2016 року).
Згідно з рішенням WBC, Олександр Повєткін може клопотати про повернення в рейтинг через рік після цієї постанови, якщо його допінг-тести будуть негативними.
Весь цей рік Повєткін повинен буде за свій рахунок проходити тести ВАДА відповідно до спеціально розробленого протоколу.
Водночас, якщо Повєткін надасть організації нові докази, які можуть його виправдати або пом’якшити його провину, WBC залишає за собою право переглянути дане рішення, пише boxingnews.com.ua.
Нагадаємо, 13 лютого суд присяжних США визнав Олександра Повєткіна винним у тому, що він застосовував мельдоній після того, коли препарат заборонили.
Своєю чергою, президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман підкреслив, що організація може застосувати додаткові санкції до Олександра Повєткіна після вердикту суду присяжних.

Біатлон

Олена Підгрушна всьоме визнана найкращою спортсменкою місяця в Україні

За підсумками спортивного лютого Національний олімпійський комітет визнав капітана жіночої збірної України з біатлону Олену Підгрушну найкращою спортсменкою місяця.
Її першого тренера Олега Бунта та старшого тренера жіночої біатлонної команди України Уроша Велепця названо найкращими тренерами лютого, повідомляє офіційний сайт НОК України.
Високого визнання НОК Олімпійська чемпіонка Ігор-2014 удостоєна завдяки чудовому виступу на чемпіонаті світу в австрійському Хохфільцені.
У жіночій естафеті Олена блискуче провела гонку на найвідповідальнішому останньому етапі, у напруженій боротьбі з найсильнішими біатлоністками світу, продемонструвавши свою високу майстерність та професіоналізм, неймовірну жагу до перемоги. Досвідчений лідер збірної разом з подругами по команді – Іриною Варвинець, Юлією Джимою та Анастасією Меркушиною – здобула срібну медаль чемпіонату світу.
Зазначимо, що для Олени Підгрушної це вже сьоме високе визнання НОК.
Лідерами в цьому рейтингу НОК залишаються фехтувальниця Ольга Харлан – дев’ять нагород, та гімнаст Олег Вернєяв, який уже вісім разів визнавався найкращим спортсменом місяця в Україні.

Рішення позбавити Росію ЧС-2021

з біатлону набуло чинності

Рішення виконкому Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) позбавити Тюмень права прийняти Чемпіонат світу 2021 року набуло чинності.
На проведеному 8 лютого позачерговому конгресі IBU було озвучено рішення виконкому організації запропонувати Союзу біатлоністів Росії (СБР) добровільно відмовитися від проведення Чемпіонату світу-2021.
В іншому випадку Тюмень 24 лютого позбудеться цього права автоматично.
«IBU підтверджує, що СБР не повернув до 24 лютого право на проведення Чемпіонату світу 2021 року. Наслідки такого рішення були опубліковані раніше», – наголошується у повідомленні IBU.
Підставою для позбавлення Тюмені Чемпіонату світу-2021 послужила рекомендація Міжнародного олімпійського комітету (МОК) не проводити у Росії великі старти до закінчення розслідування причетності влади до допінг-системи у країні.

Юлія Левченко: «До легкої атлетики у мене був гіркий досвід художньої гімнастики. Там тренери булавою били…»

Огляд матчів 20-го туру футбольної Ліги Парі-Матч

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers