rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Член Палати представників Rush каже, що Trump погодився відвідати Чикаго

Президент Donald Trump погодився відвідати Чикаго. Про це заявив член Палати представників Bobby Rush, повідомляє Chicago Sun-Times.
«Законодавець каже, що глава виконавчої влади країни погодився відвідати місто, яке потрапило у центр уваги всієї країни після того, коли Trump пригрозив «відрядити туди федералів», щоб приборкати насильство», – розповіли Sun-Times в офісі Rush.
Trump, як повідомляють, погодився відвідати місто після того, коли Rush поспілкувався з президентом за кілька хвилин до початку його звернення до Конгресу. Водночас, представник Білого дому не зміг підтвердити факт майбутньої поїздки.
Під час виступу у вівторок Trump вкотре вказав на зростання рівня насильства у Чикаго.
«У Чикаго понад 4000 осіб були розстріляні тільки протягом минулого року – і рівень вбивств цього року став ще вищим», – зазначив президент.
У Чикаго сталося 103 вбивства протягом перших двох місяців у 2017 році. Минулоріч за той же період було скоєно 102 вбивства, повідомляє Chicago Tribune.
Кілька тижнів тому мер Чикаго Rahm Emanuel зустрівся у Вашингтоні зі співробітниками Trump, щоб обговорити, яким чином федеральний уряд може допомогти вирішити проблеми насильства у місті. Під час поїздки Emanuel також обговорив злочини із застосуванням зброї у Чикаго з генеральним прокурором Jeff Sessions.
Минулого понеділка у Білому домі відбулася зустріч президента зі 49 губернаторами країни. Проте, губернатор Іллінойсу Bruce Rauner проігнорував цю зустріч.
«Погляньте, що відбувається у Чикаго», – звернувся президент до членів Національної асоціації губернаторів. «Ми будемо боротися зі злочинністю із застосуванням зброї, і ми переможемо. І досить швидко. Після того, коли ми дамо поліції, місцевим правоохоронним органам право йти і боротися з насильством, підтримаємо їх у фінансовому плані й не тільки».
Напередодні своєї першої промови у Конгресі Trump пообіцяв збільшити федеральні витрати на «боротьбу зі злочинами із застосуванням насильства» у країні.
Rauner пропускає зустріч NGA вже другий рік поспіль. Він також відмовився відвідати зустріч, яка стосувалася охорони системи здоров’я країни, а також щорічний Govenor’s Ball, під час якого Trump прийняв 46 губернаторів у Білому домі.
Губернатор, який був присутній у Chicago’s Mount Sinai Hospital минулого понеділка, оголосив про свої плани щодо поліпшення якості послуг Medicaid у штаті. Він розповів, що спілкувався з адміністрацією президента.
«Я особисто був на зв’язку з членами адміністрації Trump... Ми обговорювали питання насильства з фахівцями, які відіграють важливу роль при прийнятті рішень», – запевнив Rauner. Він, проте, не уточнив, яких питань стосувалася розмова і з ким йому вдалося поспілкуватися.
«Я зустрінуся з президентом у будь-який час», – заявив губернатор. «Як я вже казав, я мав з ним телефонну розмову. У мене є дуже тісні робочі взаємини з віце-президентом Pence та багатьма лідерами перехідної команди».

Демократи Іллінойсу вимагають відставки

генпрокурора Sessions

Демократи Конгресу США від штату Іллінойс вимагають відставки Генерального прокурора Jeff Sessions. Вимога демократів пов’язана з тим, що Sessions, нібито, збрехав
  Title
  
Конгресу про розмови, які він мав з послом Росії в США. Слухання у Конгресі щодо затвердження кандидатури Sessions відбулися у січні.
Лідери демократів, зокрема, лідер меншості в Палаті представників Nancy Pelosi, вимагають, аби Sessions пішов у відставку. Нещодавно з’ясувалося, що він двічі спілкувався з послом Росії в США Сергієм Кисляком під час президентської кампанії минулого року.
Sessions минулого тижня взяв самовідвід від участі в розслідуванні можливих зв’язків з Росією та передвиборчою кампанією Trump. Тим часом члени Палати представників Jan Schakowsky та Cheri Bustos також закликали його негайно піти у відставку, продовжуючи наполягати на незалежному двопартійному розслідуванні.
«Sessions порушив закон, заперечуючи існування його контактів з іноземним урядом, який, відповідно до даних наших розвідслужб, активно працює, щоб вплинути на наші вибори», – заявив Schakowsky. «Генеральний прокурор США є високопоставленим чиновником правоохоронних органів. Своїми діями Sessions підірвав довіру американської громадськості і показав, що він – непридатний для цієї посади».
Bustos називає інформацію про зв’язки адміністрації Trump із Росією «чіткою і гострою проблемою для національної безпеки».
«Ми повинні йти туди, куди приводять нас факти», – вважає законодавець.
Минулого місяця колишній радник з національної безпеки Michael Flynn пішов у відставку у зв’язку зі звинуваченнями, що він мав розмову з тим же послом Росії. Вони обговорювали питання санкцій, які були накладені на Росію.
«Радник з питань національної безпеки президента подав у відставку після того, коли збрехав про його контакт із російськими офіційними особами. Генеральний прокурор може бути звільнений за тими ж стандартами», – зауважив сенатор Dick Durbin.
Він закликав Sessions взяти самовідвід від участі у розслідуванні Міністерства юстиції щодо потенційної угоди між членами передвиборчої кампанії Trump та російським урядом. Сенатор також закликав створити незалежну комісію. Крім того, сенатор Tammy Duckworth закликала провести незалежне розслідування стосовно передвиборчої кампанії Trump. Вона також вимагала, аби Sessions взяв самовідвід.
«Якщо він відмовиться зробити це, або якщо ми дізнаємося, що він брехав під присягою, народ Америки заслуговує не менше, ніж на його відставку», – заявила Duckworth.
Член Палати представників Brad Schneider звинуватив Sessions у відмові взяти самовідвід раніше. Він стверджує, що заяви Sessions у Конгресі, які вводять в оману, «знищують останні крихти довіри».
«Ці твердження, якщо вони є достовірними… повинні змусити генпрокурора Sessions піти у відставку», – вважає Schneider. Він приєднався до групи конгресменів, які закликають організувати незалежну комісію.
Конгресмен Mike Quigley вважає, що те, що Sessions брехав Конгресу, є «недобросовісним і неприйнятним». Він також закликав Генерального прокурора взяти самовідвід від поточних досліджень DOJ.
«Ми зробимо нашу роботу в Конгресі. Але також важливо, щоб адміністрація Trump негайно очистилася від тих, хто ще мав контакт (із представниками офіційних кіл Росії – ред.)», – наголосив Quigley. «Щось інше буде не просто перешкоджанням у проведенні розслідування з боку адміністрації, але й намаганням зірвати його».
Член Палати представників Raja Krishnamoorthi також закликав Sessions взяти відвід, а House Oversight Committee – провести розслідування. Krishnamoorthi є співавтором законопроекту, що передбачає створення двопартійної комісії, яка має зайнятися розслідуванням цього питання.
«Коли два члени адміністрації президента, основні радники під час його передвиборчої кампанії, неодноразово розмовляють з російськими офіційними особами, а потім не можуть сказати правду американським чиновникам з цього приводу, ми змушені запитувати, хто ще в Білому домі, Кабінеті міністрів й адміністрації підтримує і приховує стосунки з представниками Кремля», – наголосив Krishnamoorthi.
Коли президента Trump запитали, чи Sessions повинен взяти самовідвід, він відповів: «Не думаю, що він має це робити». Президента запитали у Newport News, штат Virginia, на борту нового авіаносця.

Федеральна резервна система, ймовірно,

підвищить ставки цього місяця

ФРС, найімовірніше, відновить підвищення відсоткових ставок наприкінці цього місяця, щоб відобразити зміцнення ринку праці і зменшення рівня інфляції до 2-процентного показника. Про це повідомила голова Федеральної резервної системи Janet Yellen під час відвідин Чикаго.
Yellen у своїй промові заявила, що ФРС очікує на стійке поліпшення економічної ситуації, щоб виправдати додаткове підвищення ставок. Водночас, вона не уточнила, яке саме підвищення відсоткових ставок може відбутися цього року. 
Заява Yellen про ймовірне підвищення ставок цього місяця відображає обнадійливий висновок з боку ФРС. Минуло майже 8 років після закінчення Великої рецесії, економіка США нарешті відновила більшу частину своєї потужності.
Заступник голови ФРС Stanley Fischer додав свій голос до низки представників ФРС, які розповіли, що вони, швидше за все, сприятимуть підвищенню ставок на наступному засіданні ФРС. Засідання відбудеться 14-15 березня.
Багато економістів зараз кажуть, що ФРС більш ніж імовірно збільшить ставки цього місяця.
«ФРС буде збільшувати ставки, якщо звіт про нарахування заробітної плати наступного тижня не буде катастрофічним», – вважає Ian Shepherdson, головний економіст Pantheon Macroeconomics. «Це – малоймовірно, тому ми очікуємо, що ставки ростимуть».
На зустрічі 14-15 березня, розповіла Yellen, керівники ФРС будуть «оцінювати, чи зайнятість та інфляція продовжують розвиватися відповідно до наших очікувань, у цьому випадку подальше коригування ставки по федеральних фондах, ймовірно, може бути доречним».
Yellen та Fischer повторили заяви кількох інших представників ФРС, зокрема, Lael Brainard, члена ради директорів, який закликав бути обережними при підвищенні ставок.
Title  
  
Обнадійлива економічна інформація, зокрема, про зростання кількості робочих місць, виробництва і споживчої довіри – поряд зі зростанням цін на акції змінили настрої більшості чиновників ФРС у бік підвищення ставок.
Минулого четверга, до прикладу, уряд повідомив, що вперше заявки на допомогу з безробіття – опосередкований показник рівня звільнень – впали минулого тижня до найнижчого рівня за останніх 44 роки.
Фондовий ринок встановлював низку рекордних максимумів. Відтак, можна з упевненістю сказати, що плани президента Donald Trump зі зменшення податків і збільшення витрат отримають схвалення Конгресу.
Інфляція, яка постійно була на недостатньо низькому рівні, неухильно росла вгору. Це частково відображає збільшення цін на бензин і підвищення заробітної плати. Оцінка інфляції ФРС засвідчила, що за 12 місяців ціни зросли на 1,9%. Це був найбільший 12-місячний приріст майже за останніх п’ять років, трохи нижче від 2-відсоткового показника інфляції ФРС.
Yellen запитували про ймовірну реакцію ФРС на майбутні програми зі стимулювання економіки Trump, деталі яких досі залишаються незрозумілими. Yellen відповіла, що чиновники ФРС очікують, щоб побачити, які саме заходи будуть схвалені Конгресом.
«Думаю, більшість моїх колег вирішили, що ми повинні набратися терпіння і чекати, щоб побачити, що ж відбувається», – зауважила Yellen.
У грудні ФРС підвищила відсоткову ставку на чверть пункту в діапазоні від 0,5% до 0,75%. Це було перше збільшення з грудня 2015 року, коли ФРС підвищила основну ставку з рекордно низького рівня.
У своїй промові Yellen намагалася пояснити, чому ФРС повільно підвищувала ставки протягом останніх двох років. Вона вказала на тривале падіння цін на нафту, яке розпочалося у 2014 році, й уповільнення витрат енергетичних компаній. Очільниця ФРС також зазначила значне підвищення вартості долара, яке гальмувало інфляцію і вдарило по експорту, роблячи американські товари більш дорогими за кордоном.
Інші несприятливі події впродовж минулого року призвели до того, що чиновники ФРС були вимушені діяти обережно. Вони передбачали слабке зростання економіки в США на початку року, глобальні побоювання з приводу різкого зниження темпів розвитку економіки в Китаї та рішення Великобританії покинути Європейський Союз.
Незважаючи на все це, Yellen запевняє: «Економіка США демонструє дивовижну стійкість перед обличчям несприятливих потрясінь».
Вона каже, що не бачить жодного свідчення того, що Федеральна резервна система занадто повільно підвищувала ставки, або що інфляція може зростати занадто швидко.

У фокусі – Америка

У фокусі Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers