rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Як дізнатися, що вам не вистачає кальцію?
Млявість, апатія, слабість м’язів і низький тиск можуть бути ознакою нестачі кальцію (кальцій відповідає за тонус м’язів).

Однак ці симптоми схожі на брак йоду та недостатність харчування в цілому.
Ламкість нігтів і часті візити до стоматолога з проблемою чутливості зубів та карієсу також говорять про порушений мінеральний обмін.
Нарешті, на нестачу кальцію показує такий симптом, як болі в кістках і хребті при фізичних навантаженнях, ломота в тілі.
Щоб в організм надходило достатньо іонів кальцію, потрібно вживати в їжу кефір і сир. Не менш багаті кальцієм горіхи: фундук, мигдаль і насіння кунжуту. Навесні і влітку стануть актуальними молода кропива, зелень петрушки. Проблема і хитрість полягає в тому, що люди страждають від надлишкової кількості іонів кальцію не рідше, ніж від його браку. Зайва збудливість, безсоння, больові відчуття, сильні спазми кишківника, жовчних шляхів, судин і серця (кальцій відповідає за скорочення м’язів в цілому) також можуть говорити про те, що кальцієвий обмін порушено.
Кальцій погано засвоюється без свого напарника-антагоніста – магнію, який, на противагу кальцію, відповідає за розслаблення мускулатури.
Так от, тільки одночасний прийом кальцію і магнію дасть потрібний ефект і не дозволить утворювати солі і камені в нирках і жовчовивідних шляхах. Магній міститься в зелені, горіхах і ягодах. Так що скибочка сиру, обгорнена листочками салату і зеленню, є ідеальним варіантів профілактики порушень обміну кальцію і магнію.

Мимовільне посмикування м’язів: причини і лікування

Скоро взуємо балетки, та чи це безпечно?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers