rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Мимовільне посмикування м’язів: причини і лікування
Іноді трапляється мимовільне, часто повторюване посмикування м’язів обличчя, наприклад, зморщування чола, тремтіння щік, губ, носа, розкриття рота. Це явище називається тиком.

Також до нього зараховують посмикування дихальних і артикуляційних м’язів, наприклад, звуки «кх», попискування, покашлювання, уривчасту мову, що нагадує заїкання, важке зітхання. Мимовільні рухи інших сфінктерів, особливо голови і шиї, називаються гіперкінезами. Посмикування м’язів у такому випадку є більш вираженим за амплітудою і має меншу частоту. Воно виражається у вигляді вібрації тіла і кінцівок, рухів голови. Тики часто зустрічаються в дитячому віці (приблизно у 6 років), рідко – у дорослих людей. Найбільш посилюються мимовільні посмикування м’язів у період статевого дозрівання, а потім поступово зникають. У дорослому віці вони якщо й з’являються, то тривають не більше, ніж рік.
Чому виникає тик
Насправді мимовільне посмикування м’язів є останньою ланкою у складному ланцюжку процесу хворобливого стану, викликаного підвищеною нервовою збудливістю. Основна роль при цьому належить генетично зумовленій спадковості. Найчастіше дитині від батька передається імпульсивність. Таким чином, тик є чоловічою патологією, хоча може проявитися і у дівчинки. І, все-таки, найбільш часто посмикування м’язів спостерігається у хлопчаків, насамперед, у тих, хто відстає у рості та фізичному розвитку від своїх однолітків. Ще один фактор, котрий сприяє появі тиків – збудливість або внутрішня напруга, що накопичується мимоволі і не проявляється вчасно зовні через різні причини. Джерелом цього фактора можуть стати забій, струс, асфіксія в процесі пологів, невроз.
Фактори розвитку гіперкінезу
Сприяти виникненню мимовільних посмикувань м’язів можуть різні фактори. Але найчастіше гіперкінез розвивається внаслідок порушень у роботі щитовидної залози, міодистрофічного і невротичного станів, вегето-судинної дистонії, наркоманії, алкоголізму, шизофренії або епілепсії. Достовірний діагноз можна одержати тільки з допомогою висококваліфікованого фахівця під час всебічного обстеження організму. Якщо посмикування м’язів спостерігається постійно, слід негайно звернутися по медичну допомогу. У тому випадку, коли будь-які тики тривають більше, ніж декілька місяців, починають спричиняти незручності і викликають больові відчуття, можливо, буде потрібна госпіталізація.
Способи лікування гіперкінезу
Найчастіше мимовільні посмикування м’язів не вимагають корекції і минають самостійно після кількох тижнів або місяців з початку першого нападу. У тому випадку, коли гіперкінез розвивається внаслідок нервового або психічного розладу, лікар може призначити терапію з використанням препаратів психотропної дії, які, на жаль, не завжди призводять до очікуваного результату.

Джерело: http://stylezhinki.ru/

Як дізнатися, що вам не вистачає кальцію?

Скоро взуємо балетки, та чи це безпечно?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers