rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У фокусі – Америка

Президент Трамп пропонує збільшити витрати на оборону і скоротити фінансування інших відомств

Президент Дональд Трамп розпочинає тривалий процес схвалення федерального бюджету з пропозиціями збільшення витрат на оборону і скорочення фінансування Державного департаменту та інших відомств, таких, як Агентство з охорони навколишнього середовища.
Про свої наміри щодо нового бюджету Дональд Трамп розповідав під час своєї зустрічі у понеділок з губернаторами в Білому домі, пише «Голос Америки».
«Цей бюджет буде бюджетом гарантування громадської і національної безпеки, головним чином спрямованим на ці дві, а також й інші сфери. Це буде сильний бюджет. Це буде історичне збільшення витрат на оборону для того, щоб відбудувати виснажені збройні сили Сполучених Штатів в той момент, коли ми цього потребуємо найбільше. Це – сигнал світові в цей небезпечний час щодо американської потужності, безпеки і рішучості. Ми повинні гарантувати, щоб у наших хоробрих військовослужбовців були всі інструменти для того, щоб стримати загрозу війни, і у випадку необхідності – воювати від нашого імені і досягти одного – здобути перемогу. Ми повинні перемагати, ми повинні почати знову перемагати у війнах... Деякі з вас, присутніх тут, пам’ятають – ми ніколи не програвали. Америка ніколи не програвала. Тепер ми ніколи не виграємо, ніколи. Ми навіть не боремося для перемоги. Отож, ми або будемо перемагати, або не будемо воювати взагалі».
Представники адміністрації кажуть, що Білий дім подає подробиці пропозицій про федеральні витрати в документі, який у понеділок отримали федеральні відомства. Адміністративно-бюджетне управління повідомляє, що повніший проект бюджету, як передбачається, буде оприлюднений у середині березня.
Як заявив службовець управління з питань бюджету, президент запропонує збільшення витрат на оборону на 54 мільярди доларів при одночасному скороченні іноземної допомоги.
Одна офіційна особа заявила, що пропозиція президента включає більші асигнування на будівництво кораблів, військових літаків і «більшу присутність у важливих морських шляхах, таких, як Ормузька протока і Південно-Китайське море».
Проте, деякі експерти з оборони сумніваються у потребі збільшення витрат на оборону, на яку щороку асигнується приблизно 600 мільярдів доларів.
За словами одного зі службовців, бюджет Державного департаменту може бути скорочений на 30%, що змусить до реструктуризації установи і скорочення деяких програм.
Під час виборчої кампанії Трамп кілька разів обіцяв збільшити витрати на збройні сили, а в промові у п’ятницю повідомив про «одне з найбільших нарощувань у збройних силах в американській історії».
Він також обіцяв, що не пропонуватиме скорочень у таких програмах, як Соціальне забезпечення і Медікер.
Якими не були би пропозиції президента щодо окремих агентств, це не будуть остаточні бюджетні пропозиції на 2018 рік, який розпочинається у жовтні.
Кожне агентство дасть відповідь з аргументами про те, яким, на його думку, повинен бути його бюджет. Остаточне рішення щодо федеральних витрат залежить від Конгресу.

«Оскар 2017»: цьогорічні переможці

У ніч з неділі на понеділок за європейським часом у Лос-Анджелесі кінозірки з’явилися на червоному килимі в очікуванні найбільшої події року: вручення нагород американської кіноакадемії «Оскар», передають «Euronews».
Церемонія розпочалася о 3.30 за київським часом.
Стрічка «Місячне світло» перемогла у категорії «Найкращий фільм». Спочатку помилково організатори оголосили переможцем інший фільм – «Ла-Ла Ленд». Однак, через кілька хвилин заявили, що сталася помилка і справжній переможець – «Місячне світло» Баррі Дженкінса.
Іранська стрічка «Комівояжер» Асгара Фархаді отримала премію «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».
«Зоотопія» визнаний найкращим анімаційним фільмом.
Дам’єн Шазель отримав премію «Оскар» у категорії «Найкращий режисер» («La La Land»).
Кейзі Афлек отримує премію «Оскар» у номінації «Найкращий актор» за роль у стрічці «Манчестер біля моря», а Емма Стоун визнана найкращою акторкою («La La Land»).

Мексика може запровадити мито на товари зі США

у відповідь на будівництво муру на кордоні

Заява президента США Дональда Трампа про те, що будівництво обіцяного муру на мексиканському кордоні почнеться значно раніше від запланованих термінів, викликало обурення у Мехіко, передають «Euronews».
Влада Мексики у відповідь наголосила, що вживатиме зустрічних заходів, зокрема, у випадку, якщо США запровадять одностороннє мито на імпортовані мексиканські товари, за допомогою якого Дональд Трамп планує фінансувати спорудження прикордонного муру.
Міністр закордонних справ Мексики Луїс Відеґаре у телеінтерв’ю в п’ятницю сказав, що відповідь буде вибірковою:
«Найімовірніше, ми не запровадимо загальне мито на весь американський імпорт, бо це зашкодить мексиканським споживачам. Ми будемо діяти селективно».
Водночас, міністр зазначив, що надає перевагу вільній торгівлі, однак, можливо, Мексика буде змушена запровадити мита на товари з певних американських штатів.
Напередодні цих заяв міністр закордонних справ та президент Мексики зустрічалися з держсекретарем та міністром внутрішньої безпеки США, однак, вочевидь, компромісу не досягли.
Заяви про будівництво нового муру на кордоні з Мексикою були одними з найгучніших передвиборчих обіцянок Дональда Трампа.

Представники Національного комітету

Демократичної партії обрали голову своєї партії

Представники Демократичної партії США обрали свого лідера, завданням якого буде відбудувати партію після принизливої поразки на користь республіканця Дональда Трампа.
Вибори нового голови партії відбулися в суботу, в Атланті. В голосуванні взяли участь 439 членів Демократичного національного комітету, пише «Голос Америки».
Серед провідних кандидатів на посаду були конгресмен зі штату Міннесота Кіт Еллісон і міністр праці за правління президента Барака Обами Том Перес. Перес отримав 213 плюс голосів, а Еллісон – 200. Один голос був поділений між двома кандидатами і ще один отримав зовсім інший кандидат.
Перес, який вважався кандидатом демократичного істеблішменту, є сином іммігрантів з Домінікани, а прогресивний Еллісон був першим мусульманином, якого обрали до Конгресу.
Хоча вибори матимуть вплив на майбутнє партії, деякі політичні спостерігачі вважали вибори партійного голови боротьбою між представниками президентських кандидатів-суперників Гілларі Клінтон і Берні Сандерсом.
Новий голова очолюватиме партію, яка втратила багато грошей на виборах 2016 року, але краще організувалась під час протестів в опозиції до президента Трампа.
Новообраний керманич мусить очолити зусилля з оновлення партії після важких втрат на посередніх виборах до Конгресу у 2010 і 2014 роках. Вибори у 2018 році стануть нагодою для партії перемогти у тих штатах, де зміни кордонів виборчих округів дозволили Республіканській партії здобути вирішальну перемогу.

86-річний чоловік пожертвував дитбудинку

$400 000 прибутків від переробки сміття

Джонні Дженнінґс зі штату Джорджія почав збирати сміття для переробки десятки років тому. Він використовував це заняття як спосіб проведення часу зі своїм сином
  Title
  
Брентом, повідомляє ABC News.
«Ми ходили дорогами, збирали банки, продавали їх, брали гроші і клали їх на ощадний рахунок. Коли я купував свій перший будинок, у мене було достатньо грошей від переробки сміття, щоб зробити перший внесок на купівлю дому», – розповів Дженнінґс телеканалу.
Коли Брент Дженнінґс покинув дім своїх батьків після закінчення школи в 1985 році, батько продовжував їхню справу. Сусіди почали приносити предмети утилізації в будинок, у якому Джонні Дженнінґс проживає зі своєю дружиною вже 61 рік. Чоловік також об’їжджав церкви й офіси, щоб забрати їхнє сміття для переробки.
Прибутки від цієї справи Дженнінґс передавав дитячому будинкові місцевої баптистської церкви, таким чином він допомагав «важким» дітям та родинам. За тридцять років сума пожертв наблизилася до 400 тисяч доларів.
Брент Дженнінгєґс поділився з ABC News історією, яку розповів йому батько про те, чому він обрав саме цю благодійну організацію:
«Він пішов (туди) із членом його церкви, і коли вони були готові йти, три маленькі хлопчики схопили його за ноги і запитали, чи він буде їхнім татом. Він сказав прямо: «Я робитиму для них усе, що зможу, допоки матиму таку можливість».
Дженнінґс, тепер почесний опікун благодійної організації, привозить чеки на суму 10-15 тисяч доларів на щорічні засідання ради директорів. Брент Дженнінґс везе свого батька три години до найближчого філіалу.
«Вони стали матір’ю і батьком для тисяч дітей через дитячий будинок, – зазначив Брент Дженнінґс, який є єдиною дитиною в сім’ї, ABC News. – Мій батько не бачить 400 тисяч доларів. Він бачить обличчя цих дітей».
Президент організації також похвалив Дженнінґса в заяві телеканалу: «Джонні Дженнінґс є одним з наймилосердніших людей, яких я зустрічав у своєму житті, – підкреслив доктор Кеннет Томпсон. – Я завжди захоплювався його тихим, смиренним духом, його готовністю допомагати іншим і найбільше – його любов’ю до дітей, якими ми опікуємося. Ми благословенні мати людину такої вдачі, віддану служінню нашій місії».

Пресі відмовили в доступі до Білого дому

Білий дім опинився під шквалом критики після того, коли в п’ятницю представників одразу декількох засобів масової інформації не пустили на щоденний брифінг прес-секретаря президента США Шона Спайсера.
У «чорному списку» несподівано опинилися провідні видання і телеканали, які неодноразово випускали критичні матеріали про президента Дональда Трампа – The New York Times, Los Angeles Times, телеканал CNN та Інтернет-видання Buzzfeed.
У той же час такі ЗМІ, як Breitbart News, One America News Network і Washington Times, які не приховують своїх симпатій до Трампа, були допущені на брифінг.
Заборона не стосувалася також найбільших телекомпаній США – ABC, CBS, NBC і Fox. Незважаючи на це, деякі ЗМІ, зокрема, і найбільше світове агентство новин Associated Press зі солідарності з колегами відмовилися висвітлювати брифінг у Білому домі.
Всупереч традиції, в п’ятницю щоденний брифінг для преси відбувся не в конференц-залі Білого дому, а в кабінеті Шона Спайсера. Будь-яка зйомка на цьому заході була заборонена.
Президент Асоціації журналістів, акредитованих у Білому домі (WHCA), Джефф Мейсон, пообіцяв, що керівництво організації буде вимагати пояснень від адміністрації президента.
«Ми висловлюємо рішучий протест і обурені тим, як сьогоднішній кричущий інцидент був організований Білим домом», – заявив Джефф Мейсон.
За словами виконавчого директора New York Times Діна Багета, йому ніколи не доводилося зіштовхуватися з подібними демонстративними акціями.
«Нічого подібного ніколи не відбувалося в Білому домі впродовж багатьох років, протягом яких ми висвітлювали роботу різних (президентських) адміністрацій, які представляють різні партії», – заявив журналіст.
У прес-релізі, поширеному агентством Associated Press, йдеться про те, що заборона порушує основоположні права громадян.
До вечора п’ятниці в Білому домі не відповіли на офіційне прохання «Голосу Америки» про коментар.

Чикаго за тиждень

У фокусі – Америка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers