rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

АТО: у вівторок зафіксовано 56 обстрілів, загинули двоє українських бійців

У зоні АТО 28 лютого зафіксовано 56 обстрілів. Двоє українських військових загинули, один поранений.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.
«На Маріупольському напрямку зі 122 міліметрової артилерії окупанти обстрілювали Водяне. З мінометів – Гнутове, Широкине, Водяне, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Талаківку, Павлопіль, Гнутове. По Широкиному та Новотроїцькому стріляв снайпер», – йдеться в повідомленні.
Крім того, на Донецькому напрямку танк обстрілював «шахту Бутівку». Зі 120 та 82 міліметрових мінометів – Зайцеве, Троїцьке, Новолуганське, Кам’янку, Авдіївку та Луганське. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Зайцеве, Верхньоторецьке, Невельське, Богданівку, Авдіївку та Луганське.
За даними штабу, на Луганському напрямку зі 152-міліметрової артилерії бойовики обстріляли Кримське, а зі стрілецької зброї – Станицю Луганську та Новоолександрівку.

Верховний Суд закрив усі справи проти екс-егіонала Іванющенка

У вівторок, 28 лютого, Верховний суд України закрив усі кримінальні провадження стосовно екс-нардепа від Партії регіонів, бізнесмена Юрія Іванющенка. Суд без повідомлення прокуратури прийняв відповідне рішення.
Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у Facebook.
«Сьогодні дізнався, що Верховний Суд без повідомлення прокуратури прийняв рішення закрити всі справи по Іванющенку. І це зроблено саме перед продовженням санкцій ЄС щодо арештованих активів Януковича і К», – написав він.
Нагадаємо, у січні 2015 року МВС України оголосило Іванющенка в розшук. Пізніше у ГПУ підтвердили, що суд постановив призупинити розшук Іванющенка, однак кримінальну справу не закрито. 7 квітня Генеральна прокуратура України видала нову постанову про його розшук.
У Робочому апараті Укрбюро Інтерполу повідомили, що Інтерпол станом на 8 червня 2016 року не знімав з міжнародного розшуку Юрія Іванющенка, було змінено тільки статус розшуку.
4 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Інтерпол поновив розшук екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка.
Пізніше народний депутат із фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Лещенко заявив, що Апеляційний суд Києва 22 серпня зняв Юрія Іванющенка з міжнародного розшуку. У відповідь заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що екс-регіонал перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу.

ГПУ: Із «Дельта банку» вивели в офшори 850 мільйонів гривень

Генеральна прокуратура України викрила фінансову аферу службових осіб АТ «Дельта банк», якою банківській установі та її вкладникам заподіяно збитків на суму понад 850 млн. грн.
Про це інформує прес-служба відомства.
«Викрито незаконну фінансову оборудку службових осіб акціонерного товариства «Дельта банк», які за допомогою українського суб’єкта та офшорних компаній-нерезидентів незаконно вивели активи банку на суму понад 1,7 млрд. грн.», – йдеться у повідомленні.
Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи АТ «Дельта банк» за попередньою змовою з іншими особами, шляхом укладення завідомо збиткових для банку кредитних договорів, перерахували на рахунки українського суб’єкта господарської діяльності кошти у сумі понад 150 млн. доларів США, що призначались як передоплата офшорним компаніям-нерезидентам за виконання фіктивних контрактів.
У подальшому, внаслідок укладення завідомо збиткового для банку договору відступлення права вимоги виконання зобов’язань за вказаними кредитними договорами на користь компанії-нерезидента та удаваних фінансових афер, кошти було втрачено, чим банківській установі та її вкладникам заподіяно збитків в особливо великих розмірах.
Наразі чотирьом учасникам злочинної групи, а саме: голові ради директорів банку, заступникові директора одного з департаментів банку та двом директорам пов’язаних з банком підприємств повідомлено про підозру у вчиненні кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 КК України, за яке законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до дванадцяти років з конфіскацією майна.
На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення всіх винних до відповідальності та забезпечення відшкодування збитків.

Спецпідрозділ КОРД виводять з Авдіївки

Донецькій області бійці спецпідрозділу КОРД, які несли посилену службу в Авдіївці, повертаються до місця постійної дислокації.
Про це інформує прес-служба обласного управління Нацполіції.
«Бійці спецпідрозділу КОРД, які несли посилену службу в Авдіївці, повертаються до місця постійної дислокації... Бійці спецпідрозділу несли службу виключно в нічний час. Вони патрулювали вулиці, щоби не лише попередити факти мародерства та інших правопорушень, але й миттєво прийти на допомогу людям у випадку необхідності», – йдеться в повідомленні.
Зазначено, що в результаті останніх обстрілів бойовиків на четверо діб мешканці міста залишалися без електрики. За розпорядженням глави поліції Донеччини у неділю, 26 лютого, для гарантування безпеки і надання допомоги мирним мешканцям до Авдіївки було відряджено загін співробітників КОРД.
Зараз електропостачання в Авдіївці відновлено, працюють 4 школи з 5. Спецназівці повертаються до місця своєї постійної дислокації, й у випадку потреби готові вирушити в найкоротші терміни в будь-яку точку області. Під особливою увагою – населені пункти на лінії розмежування.
У поліції нагадали, що в Авдіївці продовжують працювати пункти поліції, де можна отримати всю необхідну допомогу, також безперебійно працює спецлінія поліції Донеччини «102», куди мирні мешканці можуть звертатися по допомогу цілодобово.
Із 29 січня, від початку загострення ситуації в Авдіївці, в результаті обстрілу терористів загинули 5 мирних мешканців, поранення отримали більше, ніж 10 осіб. Понад 370 будівель були пошкоджені, констатували правоохоронці.

СБУ заборонила Рубану їздити на окуповану частину Донбасу

Служба безпеки України скасувала дозвіл на перетин лінії розмежування керівнику громадської організації «Офіцерський корпус» Володимирові Рубану.
Про це поінформувала прес-секретар відомства Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.
«СБУ скасувала дозвіл про перетин лінії зіткнення громадянину України Рубану В. В.», – зазначила Гітлянська.
Рубан у ЗМІ обґрунтував мету своєї поїздки на окуповані території Донбасу переговорами про звільнення заручників, хоча у заявці на перетин лінії розмежування була вказана інша причина.
При цьому сам Рубан не надав працівникам СБУ пояснень, чому порушив порядок перетину лінії розмежування.
«Координаційний центр при штабі АТО призупинив дію дозволу на перетин лінії зіткнення громадянину України Володимирові Рубану до з’ясування всіх обставин. Рішення прийнято відповідно до п. 4 ст. 7.9 Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей», – уточнила пізніше Гітлянська.
За її словами, під час спілкування зі співробітниками СБУ Рубан послався на статтю 63-ю Конституції України та не надав жодних пояснень, чому порушив порядок перетину лінії розмежування.
«У пресі він обґрунтував мету поїздки переговорами про звільнення заручників, хоча у заявці на перетин була вказана зовсім інша причина – догляд за квартирою тещі», – наголосила речниця СБУ.
Вона також підкреслила, що Служба безпеки України вітає будь-яку допомогу у питанні звільнення наших співвітчизників, проте закликає припинити політичні спекуляції та самопіар на цій темі.
Раніше радник голови СБУ Юрій Тандіт повідомив, що Рубан був затриманий 27 лютого на КП «Мар’їнка» із забороненими спецзасобами, до того ж, викликає сумніви мета його поїздки, оскільки Рубан не віз через лінію розмежування полонених бойовиків, яких можна було б обміняти.
Як повідомлялося, 27 лютого Рубана не пропустили через КПВВ «Мар’їнка» в Донецьк. Він заявив, що через це зірвався обмін полоненими.
Своєю чергою, прес-служба Державної прикордонної служби України повідомила, що стосовно Рубана складено адміністративний протокол за ст. 202 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску через державний кордон).
Як повідомлялося, керівник ГО «Офіцерський корпус» Володимир Рубан 24 лютого разом з народним депутатом Надією Савченко їздили до терористичної організації «ДНР», щоб, за їхніми словами, відвідати військовополонених.

Суд не дав повернути Пшонці 15 тисяч гектарів мисливських угідь

Апеляційний суд залишив без змін рішення суду, яким визнано незаконним і скасовано рішення Київської обласної ради від 2011 року про надання товариству Пшонки в користування мисливських угідь. Про це пише Генеральний прокурор Юрій Луценко.
«Завдяки послідовній позиції прокуратури Київської області в апеляційній інстанції залишено без змін рішення суду, яким визнано незаконним і скасовано рішення Київської обласної ради від 2011 року про надання товариству Пшонки в користування на 25 років мисливських угідь площею понад 15,3 тисяч га на території Фастівського району», – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, 15 листопада 2016 року суд скасував рішення Київської облради про надання мисливських угідь на території Фастівського району в користування товариству, яке пов’язують зі сином екс-генпрокурора Віктора Пшонки.
Як відомо, у 2011 році Київська обласна рада надала ТОВ «Укрмістобудпроект» ці угіддя для ведення мисливського господарства терміном на 25 років. Однак, товариство порушило умови договору і, не маючи дозволу постійного землекористувача ДП «Фастівське лісове господарство», розпочало будівництво будинку, лазні з басейном та котельні. Внаслідок таких дій пошкоджено лісові насадження.

Апеляційний суд залишив у силі формулу «Роттердам+»

Київський апеляційний адмінсуд залишив у силі рішення суду першої інстанції, який визнав правомірним формування тарифів на вугілля за схемою «Роттердам+».
Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила народний депутат України Вікторія Войціцька.
«Апеляція програна. Швидке українське правосуддя явно не захищає інтереси людей. Сьогодні відбулось засідання Київського апеляційного адміністративного суду, де суд став на бік олігархів, підтримавши формування тарифів на вугілля за схемою «Роттердам +». Для простого розуміння. В країні йде війна, на окупованих Росією територіях видобувається антрацитове вугілля, якого немає на решті території України. Для того, щоб не закуповувати вугілля в окупантів, НКРЕКП запропонували імпортувати це вугілля за європейською ціною. Тарифи на електроенергію підвищили саме через це», – написала Войціцька.
При цьому, за словами депутата, за статистикою, за 2016 рік Україна імпортувала лише 1,6% антрацитового вугілля. Решту антрацитного вугілля – 98,4% – Україна купувала на окупованих Росією територіях і платила як за імпортоване вугілля з ПАР або Австралії. У результаті, ми переплатили більш, ніж 10 млрд. грн. за «Роттердам+» з Донбасу.
«Ні обіцяної незалежності від вугілля із зони АТО для держави, ні справедливих тарифів на електроенергію для народу – лише надприбутки для олігархів, власників шахт, електростанцій і «смотрящіх», – наголосила Войціцька.
Водночас, автор позову, екс-член НКРЕКП Андрій Герус на своїй сторінці у Facebook заявив, що у справі щодо правомірності формування тарифів на вугілля за схемою «Роттердам+ буде подано касацію.
«Судді Федотов І. В., Оксененко О. М., Ісаєнко Ю. А. всі клопотання відхилили. Всі виклики свідків у справі відхилили. За 30 хвилин проаналізували і вирішили залишити рішення першої інстанції у силі. Роттердам+ працює далі. Суддя Федотов (головуючий) подався на конкурс на посаду судді нового Верховного суду України. Живемо і далі у паралельній реальності, де «ціна вугілля закладена у ціну е/е не впливає на тарифи кінцевим споживачам». Буде подання касації», – заявив Герус.
Як повідомлялося, у вересні 2016 року екс-член НКРЕКП Андрій Герус подав позов у Київський окружний адміністративний суд щодо скасування постанови НКРЕКП від 3 березня 2016 року, якою була введена зазначена формула. Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації рахується за формулою «вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його постачання в Україну». Через застосування нової формули теплова генерація, зокрема, ДТЕК Ріната Ахметова і держпідприємство ПАТ «Центренерго», почали продавати електроенергію на 15-20% дорожче.
Герус переконує, що формула Роттердам+ дає вигідну формулу для ціни вугілля, у той час інші види палива (газ, мазут) не прив’язані цією методологією до якихось європейських бірж.

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers