rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Зі світу Hi-Tech
Корпорація Apple оголосила дату проведення щорічного заходу для розробників WWDC 2017.
Про це повідомляється в прес-релізі, що надійшов у редакцію, передає Ukr.Media.
Конференція відбудеться з 5 до 9 червня 2017 року, в Сан-Хосе, в McEnery Convention Center. Востаннє WWDC проходила у цьому каліфорнійському місті в 2002 році. Зал розрахований більш, ніж на шість тисяч гостей, серед яких очікується присутність тисячі розробників Apple. Реєстрація учасників розпочнеться 27 березня.
Передбачається, що на презентації представлять нові версії операційних систем компанії: macOS, iOS, watchOS і tvOS. Також аналітики розраховують, що на виставці продемонструють нові планшети iPad, серед яких iPad mini Pro з дисплеєм діагоналлю 7,9 дюйма.
На минулорічній конференції WWDC Apple представила останнє покоління iPad Pro. Планшет став першим мобільним пристроєм компанії, який отримав 256 гігабайт накопичувача.




Квантові комп’ютери на обрії?

За 10 років від цього часу буде вироблено найпотужніший комп’ютер в історії людства. В університеті англійського графства Сассекс міжнародна група фахівців розробила план створення подібного квантового комп’ютера.
Квантові комп’ютери матимуть змогу вирішувати складні проблеми значно швидше, ніж це роблять сучасні комп’ютери.
Розповідає Вінфрід Гензінґер, професор квантових технологій: «Отож, ця технологія не має нічого спільного зі звичайними комп’ютерами. Ці новітні прилади можуть вирішувати завдання, розв’язання яких забрало б звичайним комп’ютерам мільйони років».
Науковці, які працюють над мрією квантових комп’ютерів, кажуть, що подібний надпотужний прилад матиме розмір футбольного поля.
Вінфрід Гензінґер, професор квантових технологій: «Це – виклик, який може змінити суспільство, а це не буде легко. Ми не кажемо, що на цьому шляху не буде проблем, і все це буде достатньо просто. Але ми намагаємося визначити всі складні моменти, які з тим усім пов’язані, і знайти відповідне технологічне вирішення».
У класичних комп’ютерах одиниця інформації зветься «біт», яка може мати цінність від нуля до одного, тоді як у квантовій сфері одиниця і нуль можуть існувати у той самий час. Все це дозволятиме багаторазові обчислення у той самий час.
Вінфрід Гензінґер, професор квантових технологій: «Тепер уявіть-но собі, що ви можете ввести всі дані до комп’ютера одночасно, якби ви перебували одночасно у двох місцях. Ці дані одночасно отримали б обробку. Це, до певної міри, і є тим, що роблять квантові комп’ютери. Вони мають неймовірну потужність».

Мобільний додаток, що допоможе швидше

лікувати хвороби рослин

Це – не просто фото, зроблене з мобільного телефону. Це – кущ помідора, що потерпає від досить поширеного грибкового захворювання. Його симптомом є характерний слід білого порошку, що з’являється на листі.
Завдяки додатку для мобільних телефонів, що має назву Plantix, лише за допомогою цього фото можна встановити точний діагноз. Автори додатку – програмісти з базованої у Ганновері компанії Peat.
Голова компанії Симона Стрей: «Ідея полягала у тому, аби допомогти дрібним фермерами швидко проаналізувати фото і швидко зрозуміти, що саме шкодить їхнім рослинам. Фермери не завжди мають легкий доступ до фахівців-ботаніків, які можуть точно визначити, що не так. Ми хотіли дати фермерам можливість з’ясувати джерело проблеми просто у полі».
Додаток уже доступний у Німеччині, Австрії та Швейцарії. Зараз його також тестують у Бразилії та Індії.
Коли додаток робить фото якоїсь рослини, воно автоматично зберігається на сервері у підвалі компанії у Ганновері. Таким чином програмісти створюють базу даних захворювань рослин. З червня 2015 року за допомогою додатку було проаналізовано понад 100 тисяч фото.
Роберт Стрей, головний інженер компанії: «Наприклад, якщо взяти Індію – ми отримали понад 10 тисяч фото з Індії. Ми проаналізували їх. Найбільша проблема з рослинами в Індії – віруси, бактерії, грибок? Неправильне живлення рослин? Чи комахи завдають найбільшої шкоди? Ми збираємо всю цю інформацію і можемо реально допомогти покращити методи вирощування рослин в Індії».
Автори додатку кажуть, що програма може встановити симптоми понад 60 захворювань.
А ботаніки з Інститут ґрунту в університеті Ганновера підтвердили, що додаток справді ефективно функціонує як інструмент діагностики.




Google передумав покривати Інтернетом усю планету

Підрозділ Alphabet корпорації Google повідомив про закриття проекту Project Loon, у рамках якого планували надати доступ до Інтернету по всьому світу за допомогою
  Title
  
аеростатів. Замість цього компанія забезпечить покриттям лише мешканців проблемних районів.
За інформацією Bloomberg, керівник Project Loon Астро Теллер заявив, що оновлений проект можна швидше реалізувати, адже він потребує менших витрат. Такий експеримент, на його думку, має всі шанси стати прибутковим.
«Алгоритми Project Loon дозволяють нам керувати невеликими групами куль саме там, де людям потрібен Інтернет», – розповів Теллер.
Він додав, що вже найближчим часом над окремими районами з’являться від 10 до 30 аеростатів, які роздаватимуть Інтернет.
Робота над Project Loon стартувала у 2011 році. З того часу до нього приєднались Інтернет-провайдери: Telkomsel, Indosat та XL Axiata. Теперішні технології дозволяють запускати по одному аеростату кожних 15 хвилин та тримати їх у повітрі близько півроку.




Facebook стане глобальною інфраструктурою без

фейкових і шокуючих новин

Марк Цукерберг має намір зайнятися розвитком соціальної інфраструктури для формування глобального співтовариства на базі заснованої ним соцмережі Facebook. Про це він написав у четвер, 16 лютого, у зверненні до користувачів.
«Зараз по всьому світу є люди, які залишилися за бортом глобалізації, і рухи, які виступають за відхід від глобальних зв’язків», – констатував засновник Facebook. У цьому зв’язку Цукерберг хоче перейти від формату соцмережі для друзів і сім’ї до розвитку глобальної соціальної інфраструктури. «У такі часи, як зараз, найважливіше, що ми у Facebook можемо зробити, – це створити соціальну інфраструктуру, щоб дати людям можливість вибудувати глобальне співтовариство, яке працює для всіх нас», – підкреслив Цукерберг.
Він виокремив п’ять основних напрямків – розвиток взаємної підтримки, гарантування безпеки, інформованості, громадянської активності та залучення представників різних культур і поглядів.
Без фейків і кричущих заголовків
Зокрема, кажучи про поширення інформації, Цукерберг висловив стурбованість із приводу «бульбашок фільтрів» (персоналізація пошуку і відображення інформації, при якій користувач бачить тільки те, що йому подобається і відповідає його поглядам. – Ред.) і поширення фейкових новин.
На думку Цукерберга, проблемою є і те, що сенсаційні і прості повідомлення поширюються найшвидше. «У гіршому випадку, відбувається спрощення важливих тем і їх гіперболізація до крайнощів», – поскаржився Цукерберг. Щоб обмежити поширення кричущих заголовків, Facebook вводить алгоритми з обліку, щоб користувач читав статтю за посиланням, перш ніж нею поділитися. Ця обставина впливає на показ таких матеріалів у стрічці новин юзерів.
Крім того, Цукерберг зазначив, що Facebook розробив штучний інтелект, який повинен розпізнавати заборонений контент. Ця технологія почне частково застосовуватися вже у 2017 році.




YouTube стане доступним для офлайн-перегляду

Компанія Google створила програму для офлайн-перегляду роликів на YouTube.
«Програма розроблена спеціально для Індії, оскільки у значної частини населення немає вільного доступу до Інтернету».
У Google презентували бета-версію програми, що дозволяє більш швидко та легко завантажувати відеоролики з хостингу. Нова версія програми дозволяє переглядати відео та ділитись роликами за умови підключення до Wi-Fi.
Також користувачі зможуть проглядати прев’ю роликів для швидкого ознайомлення та більш зручного пошуку потрібного відеофайлу.
Розробники повідомляють, що фінальна версія програми вийде вже цього року.




Experimentarium: сучасний музей, який

виховує нових науковців і винахідників

Новий концепт сучасних виставок запропонували у данському музеї Experimentarium. Він розташований неподалік Копенгагена. Experimentarium був відкритий 1991 року, але нещодавно тут провели реконструкцію. Наприкінці січня музей площею у понад 9 тисяч м. кв. знову відчинив свої двері. У ньому розміщено 16 тематичних інтерактивних виставок.
Кім Ґладстоун Герлев, гендиректор Experimentarium: «Задум у тому, щоб залучати відвідувачів до нових, важких чи особливих занять, в яких вони використовують свої власні відчуття».
На виставці презентовано лазер, який розміщено у лабіринті, що отримав назву «Лабіринт світла». До лазерного променя можна навіть доторкнутися, викликавши в ньому зміни. Автори ідеї хочуть показувати інший світ, який не пов’язаний зі смартфонами та соцмережами.
Кім Ґладстоун Герлев: «Неможливо боротися зі смартфонами та сомережами, наша мета полягає не в цьому. Ми хочемо продемонструвати, що є інший підхід до світу. І кожен забуває про існування смартфонів, коли потрапляє на нашу інтерактивну виставку».
В Experimentarium є також кінотеатр, який працює за принципом інтерактивності. Аудиторія бере активну участь у переглядах, маючи змогу їх коментувати. У данському музеї кажуть, що це – перший кінотеатр, який заохочує глядачів до колективних обговорень.
Генрік Гельсґаун, дизайнер виставки: «Коли ми йдемо на роботу, коли ми йдемо до школи, коли сидимо – ми завжди використовуємо ґаджети. У нас є телефони, iPhone, iPad, комп’ютери. Технологія забирає надто багато нашого часу. Велика проблема західного світу полягає в тому, що ми забагато сидимо».
Організатори очікують, що Experi­men­tarium цього року відвідає, щонайменше, півмільйона людей. Далекоглядна мета виставок — виховати нове покоління науковців і винахідників.




Стало відомо, який акумулятор отримає

Samsung Galaxy S8 Plus

Title  
  
Сімейство Samsung Galaxy S8 буде значною мірою відрізнятися від своїх попередників.
Так, Galaxy S8 і Galaxy S8 Plus отримають значно більші дисплеї, ніж Galaxy S7 і Galaxy S7 edge, при цьому збережуть свої зразкові габарити, передає Ukr.Media.
Теоретично це обмежує поле для маневру в плані збільшення ємності акумулятора новинок, однак частина інсайдерів вказує, що Galaxy S8 буде живитися від батареї на 3250 маг, а Galaxy S8 Plus – 3750 маг. Правда, корейські журналісти не згодні з цим. За їхніми даними, після серії різних тестів Samsung прийняла остаточне рішення стосовно ємності батарей для флагманів, і воно наступне: 3000 маг для Galaxy S8 з 5,7 екраном і 3500 мАч для Galaxy S8 Plus з 6,2 панеллю. Зазначимо, останній використовувався в Galaxy Note 7, зазнав фіаско, але цього разу без вад. Крім того, інсайдери повідомляють, що Samsung уже почала отримувати великі обсяги комплектуючих для швидкого старту масового виробництва.
Що стосується часу автономної роботи, то з таким станом речей показники навряд чи зростуть порівняно з торішніми варіантами, але поки що не можна сказати, що вони впадуть (10-нм чіпсет повинен дати потрібний результат). Утім, потрібно ще дочекатися підтвердження нових чуток. Офіційна презентація відбудеться 29 березня.

Зі світу Hi-Tech

Тайро Кароллі: «Левиці закохуються у дресирувальника, леви – у дресирувальницю»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers